Yavru Köpek Annesinden Ne Zaman Ayrılır?

Yavru Köpek Annesinden Ne Zaman Ayrılır?

Bir köpeğin doğumuna denk geldiyseniz birçok sorumluluğu üstlenmişsiniz demektir. Yavru köpek annesinden ne zaman ayrılır sorusuna yanıt bulmak da en önemli sorumluluklarınız arasındadır. Annesinden ayrılan köpeklere gerekli özeni göstermek veya yavruyu sahiplendirmek için köpeklerin annelerinden ayrılma süresini bilmelisiniz.

İçindekiler

    Yavru Köpek Annesinden Ne Zaman Ayrılır?

    Anne köpekler yavrularını bazı nedenlerle terk etmek zorunda kalabilirler. Yavrularına bakamayacaklarını düşündüklerinde, yeterli beslenmediklerinde anne köpekler ne yazık ki yavrularını tek başlarına bırakırlar. Böyle durumlarda yavrunun bakımını biz insanlar üstlenmeli ve annesinin yokluğunu hissettirmemeliyiz. Ancak acil olmayan, doğal olan bazı nedenlerle de köpekler annelerinden ayrılır. Yavru köpek annesinden ne zaman ayrılır sorusu köpek cinslerine göre değişmektedir.

    Yavru köpek annesinden ne zaman ayrılır diye merak ediyorsanız minik bir dostumuzun tüm hayatı olmak üzeresiniz demektir. Yavru köpekler 7-8 haftalıkken annelerinden ayrılırlar. Eğer beslenme sorun yaşayan köpeklerden bahsediyorsak bu süre en geç 7-10 hafta olarak karşımıza çıkabilir. Annesinden yeni ayrılan bir köpeğe çok doğru davranmalı, hatasız ilgilenmelisiniz. Aksi takdirde ciddi ve kalıcı sorunlar meydana gelebilir.

    Annesinden Ayrılan Yavru Köpeğe Nasıl Bakılır?

    Annesinden yeni ayrılan bir köpeğin bakımını üstlendiğinizde dikkat etmeniz gereken birçok farklı madde vardır. İnsanların aklına ilk olarak beslenme gelse de davranışlar ve eğitim en az beslenme kadar önemlidir. Annesinden ayrılan bir köpeğe bakarken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık;

    Maddelerimizde sizlerle paylaştığımız tüm başlıklara dikkat ettiğinizde köpeğin annesinin yokluğunu hissettirmemiş olursunuz. Özellikle köpek aşılarının eksiksiz olarak başlaması köpeklerin anneden ayrılmasından sonra mümkündür ve gerçekten çok önemlidir. Gerekli aşılara ulaşamayan köpekler ciddi sağlık sorunlarıyla yüzleşmek zorunda kalabilirler.

    Anne Köpek Yavrusunu Unutur mu?

    Köpeklerin sosyal yaşamını biz insanlarınkiyle karşılaştırmak, benzetmek pek mantıklı değildir. İnsanlar ailelerini ne kadar küçük yaşta olsalar da eğer zihinlerinde tutabilecek kadar gelişmişlerse asla unutmazlar. Köpekler için benzer bir durumun olup olmadığını merak ediyorsanız anne köpeklerin davranışlarına dikkat etmelisiniz.

    Köpekler sadece yavrularını değil sahiplerini, birlikte sosyalleştikleri canlıları bile çok uzun süre unutmazlar. Anne köpeğin yavrusuyla ilgilenmemesi unuttuğu anlamına gelmez, kendi ayakları üzerinde durabilmesi için onu görmezden görmesi olarak algılanmalıdır. Anne köpeklerin yavrusunu unutmadığı gibi yavrular da annelerini uzun seneler görmeden tanıyabilirler.

    Pet_Paw 1707 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor