Yavru Köpek Ne Yer?

Yavru Köpek Ne Yer?

.

İlk defa köpek sahiplendiyseniz veya sokakta yardıma muhtaç bir minik gördüyseniz aklınıza gelecek ilk soru yavru köpek ne yer olacaktır. Minik patililerin karnını doyurmak için onlara faydalı olan ve yiyebilecekleri besinler verilmelidir. Doğru bir şekilde beslenmeyen yavruların sağlığı olumsuz yönde etkilenir.

İçindekiler

    Anne sütü içmeyen yavrunun neyle besleneceği kimileri için çok düşündürücüdür. Karnının acıktığını belli etmek için gözlerinizin içine bakan tüylü miniğin ne yiyeceğini bilmeniz gerekir. Aksi halde ona iyilik yapmak isterken kötülük yapmış olursunuz.

     

    Yavru Köpek Ne Yer?

    Köpeklerin en hızlı gelişim gösterdiği ve en fazla enerji harcadıkları dönem yavruluk dönemleridir. Köpekler yavruyken hızla boyları uzar, kemikleri kuvvetlenir, vücutlarına kas artışı ve yağlanma olur, dişlerini çıkartır. Tüm bunlar olurken de vücudun bol bol besine ihtiyacı olur.

    Yavru köpek ne yer bilinmeden beslenmemelidir. Köpeğin doğru bir şekilde beslenmesi yetişkinlik döneminde sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Anne sütü tüketmeyen yavrular köpek maması ile beslenmelidir.

    Köpek maması yavruların ihtiyaç duyduğu tüm besin ögelerini içerir. Yavrunun beğendiği ve kaliteli mamalar tercih edilmelidir. Hatta yavrular için özel mamalar vardır. Mümkün olduğunca yetişkin değil yavru köpek maması alınmalıdır.

     

    Yavru Köpek Mama Haricinde Ne Yer?

    Yavru köpekler, köpek mamasıyla beslenmelidir ancak her zaman evde ya da yanınızda mama olmayabilir. Ayrıca bazı köpek ebeveynleri minik dostlarının farklı tatları deneyimlemesini istemektedir. Bu nedenle yavru köpeklerin mama haricinde yiyebileceği besinler merak edilir.

    Yavru köpekler mama haricinde kemiksiz ve pişmiş tavukla beslenebilir. Derisini ve kemiklerini ayıkladıktan sonra minik yavrunun iştahla tavuğu yediğini göreceksiniz. Süt ve süt ürünleri köpeklerin yemekten en keyif aldığı besinlerdir. Yavruya peynir, yoğurt vb. verdiğinizde hiç çekinmeden yemeye başlar.

    Köpekler balık eti yemeyi de çok severler. Minik yavrular hassas olduklarından balık verilirken pişmiş ve kılçıklarının ayıklanmış olmasına dikkat edilmelidir. Tüm köpek ırkları pişmiş kırmızı ete hayır demeyecektir. Ette parazit olabileceğinden daima pişmiş olmasına dikkat edilmelidir.

    Köpekler bazı meyve ve sebzeleri de yemeyi severler. Köpek yavrularına muz yedirilebilir. Bir parça havuç verdiğinizde hem oynayıp hem de yiyecektir. Tatlı patatese ise hepsi bayılır. Yavru köpeklere çiğ değil haşlanmış patatesler vermelisiniz.

    Tüm bu besinleri verirken altın kural aşırıya kaçmamaktır. Yavru köpeğin ırkı, boyutu, kaç aylık olduğu göz önünde bulundurulup yeterli ölçüde yemek verilmelidir. Aşırıya kaçıldığında sağlık sorunları oluşabilir.

    Pet_Paw 1360 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor