Yavru Köpekler Ne Zaman Diş Çıkarır?

Yavru Köpekler Ne Zaman Diş Çıkarır?

.

Yavru köpekler belli bir aya geldiğinde diş çıkarmaya başlar. Köpeğinin diş çıkarmasını bekleyen birçok ebeveyn yavru köpekler ne zaman diş çıkarır merak eder. Özellikle ilk defa yavru köpek bakanlar için bu dönemlerin heyecanı bir başkadır. Minik bir bebeğin yetişkin olma yolculuğundaki hızlı değişimine ortak olmak paha biçilemezdir.

İçindekiler

     

    Yavru Köpekler Ne Zaman Diş Çıkarır?

    Yavru köpek sahiplenme kararı almış veya köpeğiniz dünyaya yeni bir yavru getirmiş olabilir. Köpek isimleri içerisinden harika bir seçim yaptıktan sonra, artık gününüzün büyük kısmında ilgileneceğiniz, bir an görmeseniz merak edeceğiniz bir patili var demektir. Ona iyi bakabilmek için önemli gelişim süreçlerini iyi bilmeniz gereklidir. Bunlardan birisi de diş çıkarma dönemidir.

    Paytak yürüyüşüyle peşinizden koşturan hareketli minik bir gün diş çıkarmaya başlayacaktır. Diş çıkarma süreci birçok hayvan türünde ve insanda olduğu gibi sancılı geçen bir dönemdir. Köpek bu dönemde rahatsızlanıp halsizleşebilir. Bu nedenle yavru köpek ne zaman diş çıkarır bilinip önlem alınmalıdır.

    Yavru köpeklerde diş çıkarma dönemi 3,5 aylık olduklarında başlar ve 7 aylık olana kadar devam eder. Bu süreçte minik yavruların süt dişleri dökülür ve yerine kalıcı dişleri çıkar. Köpeklerin daha sert gıdaları ve cisimleri koparıp parçalayabilmeleri için bu değişim gereklidir. Bu nedenle köpeği diş değiştiren kimse endişelenmemelidir.

    Yavru köpeklerde genellikle diş çıkarma 3,5-7 ay sürecinde olurken bazı köpek ırkları için daha uzun olabilir. Bu zaman yaklaşık 1 aylık esnemeye sahiptir. Yani 8 aylık olunduğunda tüm köpeklerin dişleri tamamen değişmiş olacaktır.

     

    Yavru Köpek Diş Çıkarma Belirtileri

    Yavru köpekler diş çıkarırken bariz bazı belirtileri olur. Bu belirtilerden de anlaşılabileceği gibi diş çıkarmak kolay bir süreç değildir. Köpek ebeveynleri bu süreçte daha minik yavruya daha özenli davranmalıdır. Yavru köpek diş çıkarma belirtileri şöyledir:

    • İştah kaybı
    • İshal
    • Diş etlerinde şişlik
    • Diş etlerinde kaşıntı
    • Sürekli ısırma eğilimi
    • Salya miktarında artış

    Yavru köpek diş çıkarma süreci oldukça sancılıdır. Minik yavrular dişlerini kaşıyabilmek için sürekli olarak buldukları cisimleri ısırırlar bu nedenle eşyalara zarar verebilirler.

     

    Yavru Köpeklerin Diş Kaşıntısı Ne Zaman Biter?

    Diş çıkaran yavru köpeklerin damakları şişer ve kaşınmaya başlar. Diş etlerin kaşınmaya başlaması sürekli olarak köpekte ısırma hissi uyandırır. Köpek bir şeyleri ısırdıkça rahatlayacağını düşünür. Köpeğin eşyaları ısırması sahibi tarafından izin verilmezse gergin ve sinirli olabilir.

    Diş çıkaran yavruların dişleri kaşındığında aileden birilerini bile ısırmaya çalıştığı görülebilir. Pek çok köpek ebeveyni bu dönemden dolayı rahatsızdır. Neyse ki köpeklerin hem dişlerini kaşıyabileceği hem de ısırdığında zarar görmeyecek diş kaşıyıcıları vardır. Diş kaşıyıcılar kullanılarak 4-5 ay devam eden bu süreç atlatılabilir. Köpeklerin diş kaşıntısı tüm dişleri tamamen çıktıktan sonra biter. Tüm dişleri çıkana kadar sabırlı ve yardım edici olunmalıdır.

    Pet_Paw 5243 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor