Yavru Köpekler Ne Zaman Duymaya Başlar?

Yavru Köpekler Ne Zaman Duymaya Başlar?

Yavru köpekler ne zaman duymaya başlar sorusu köpeklerle yeni tanışan, yeni köpeklerle tanışmakta olan insanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Eğer bir yavru bir köpeğin gelişimini takip etmek, sizi duyup duymadığını öğrenmek istiyorsanız en doğru yanıta ulaşmalısınız. Köpekler ilk doğduklarında sizi duyamazlar.

İçindekiler

    Yavru Köpekler Ne Zaman Duymaya Başlar?

    Bir köpeğin doğduğunda sizi göremediği gibi duyamadığını da bilmek çok garip hissetmenize neden olabilir. Böylesine minik ve muhtaç bir dostumuzla vakit geçirirken, hayata devam etmesi için uğraşırken duyamıyor olduğunu da bilmek çaresiz hissetmenize neden olabilir. Öyleyse yanıtlayalım, yavru köpekler ne zaman duymaya başlar?

    Köpekler gözleri açıldıktan hemen sonra yani 8-14 günlükken duymaya başlarlar. Bir köpek sizi duymaya başladığında artık söylediklerinizden ve söyleme biçiminizden etkileniyor demektir. Yavru bir köpekle ilgilenirken söylediklerinize dikkat etmeli, 20 günlük olan bir yavrunun sizi duyabildiğini unutmamalısınız. Köpeğinizin artık duyuyor olması ona köpek isimleri arasından bir isim vermeniz gerektiğini de göstermektedir.

    Yavru Köpeklerin Kulakları Ne Zaman Açılır?

    Köpekler sadece duyu olarak duymaya kapalı dünyaya gelmezler. Yani köpeğinizin sizi duyamıyor olmasının tek nedeni bu duyuya sahip olmamaları değil, aynı zamanda fiziksel olarak yeterli olmamalıdır. Köpekler doğduktan sonra da geliştikleri için doğru fiziksel gelişim sonrası kulaklarını kullanabilir ve duyabilir duruma gelirler. Köpekler kulakları kafalarına yapışık doğarlar.

    Doğum sonrası ise kulaklar zamanla gelişir ve duyma yetisini kazanmaya, geliştirmeye başlar. Köpeğiniz 8 günlük olduktan sonra yani ilk haftasını tamamladıktan sonra kulaklar tamamen işlevsel duruma gelmiş demektir. 12-18 gün arasında ise köpek gerçekten duymaya başlar. Eğer 20 günlük bir köpek hala seslere karşılık vermiyorsa en kısa sürede bir veteriner hekimle görüşmelisiniz demektir.

    Pet_Paw 711 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor