Yavru Köpekler Neden Kabız Olur?

Yavru Köpekler Neden Kabız Olur?

.

Yavru köpeklerin en sık yakalandığı rahatsızlıklardan birisi kabızlıktır. Minik patililer tuvalete çıkamadığında yavru köpekler neden kabız olur sorusu akıllara gelir. Kabız olan köpekler dışkılayamadıkları için sancılanıp halsizleşebilirler. Uzun süreli kabızlıklar yavruların zayıflamasına sebep olur ve gelişimleri gerileyebilir. Hızlı kilo kaybı olabilir.

İçindekiler

     

    Yavru Köpekler Neden Kabız Olur?

    Köpek bakmak çok büyük sorumlulukları beraberinde getirir. Sevimli bir köpek sahiplenip köpek isimleri seçmekle her şey bitmez, tam tersine yeni başlar. Köpeğin beslenmesi, uykusu, ırkına göre gelişimi, sağlığı vb. gibi birçok konuyla tek tek ilgilenmek gerekir. Köpek sahipleri için can dostuyla ilgilenmek bir keyifken can dostlarının rahatsızlanması keyiflerini kaçırır.

    Miniklerin kabız olmalarının önüne geçebilmek için yavru köpekler neden kabız olur bilinmelidir. Yavrular az lifli, sürekli kuru gıda ağırlıklı beslenirlerse kalın bağırsaklarında tıkanması sonucu dışkı sertleşir. Bu dışkının çıkarılamamasına ise kabızlık denir. Yavru köpekler tek tip beslenmenin yanı sıra yetersiz beslenme, yetersiz egzersiz yapma, anal enfeksiyonlar gibi sebeplerden dolayı da kabız olabilirler.

     

    Yavru Köpeklerde Kabızlık Belirtileri?

    Bir köpeğin kabız olduğunu anlamak çok uzun sürmez. Kabızlık hızlıca etkisini gösteren bir hastalıktır. Sağlıklı köpekler günde 1 veya 2 defa dışkılarken bir anda dışkılamamaya başlamaları kabızlığın en büyük belirtisidir. Diğer yavru köpeklerde kabızlık belirtileri şöyledir:

    • Halsizlik
    • Karın bölgesinde şişlik
    • Zayıflama
    • Depresyon
    • Sancılanma
    • Ikınma
    • Zaman zaman kusma

    Kabızlık hafife alınmaması gereken önemli sindirim rahatsızlıklarından birisidir. Tüm köpek ırkları bu hastalığa yakalanabilirken bazıları kabız olmaya daha meyillidir.  Bu nedenle hastalığın belirtileri görülür görülmez veterinere gitmekte fayda vardır.

     

    Yavru Köpeklerde Kabızlık Nasıl Geçer?

    Kabızlık çeken yavrular neşelerini kaybedip halsiz olurlar. Minik patililerin eski hallerine dönebilmeleri için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Kabız olan yavruyu su içmesi için teşvik etmelisiniz. Kabına düzenli olarak temiz su koymalısınız. Lifli yiyecekler kabızlığa iyi gelir. Bu nedenle köpeğinizin diyetine birkaç gün lifli gıdalarla yön verebilirsiniz.

    Köpeğiniz çok halsiz görünebilir ancak ara sıra hava alıp egzersiz yapması iyi olacaktır. Egzersiz yaptığında bağırsak hareketleri düzene girecektir. Tüm bunların yanında en önemlisi veterinerin vereceği ilaçlardır. Veterinerin sunmuş olduğu tedavilerin aksatılmaması gerekir.

    Pet_Paw 1146 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor