Yavru Köpeklerin Karakteri Ne Zaman Oturur?

Yavru Köpeklerin Karakteri Ne Zaman Oturur?

Köpek sahipleri tam olarak ne zaman köpeklerinin nasıl birer karaktere sahip olduklarını öğrenmek istiyorlar. Bu nedenle yavru köpeklerin karakteri ne zaman oturur sorusu çokça araştırılmaktadır. Köpeğinizin karakterini etkileyecek süreçleri, alışkanlıkları ve karakter oluşumunun tamamlanacağı zamanı ele alacağız.

İçindekiler

    Yavru Köpeklerin Karakteri Ne Zaman Oturur?

    Çevrenizde göreceğiniz köpeklerin neredeyse tamamının karakter olarak birbirinden çok farklı olduğunu görebilirsiniz. Köpeğiniz bir oyun hamuru gibi yaşadığı ortamla, yukarıda sıraladığımız başlıklarla yoğurulur ve sonunda bir şekil alır. En son aldığı şekil köpeğinizin karakteri olarak anılmaktadır. Köpeğinizin karakteri son şeklini ne zaman alır, yavru köpeklerin karakteri ne zaman oturur?

    Tıpkı biz insanlarda olduğu gibi köpeklerde de eğitimin neredeyse tamamı yavruyken öğrenilmektedir. Yeni doğan bir köpeği istediğiniz gibi eğitebilir, karakterini çok büyük oranda istediğiniz özelliklerle süsleyebilirsiniz. Yavru köpeklerin karakteri 4-48 ay arasında yani yeni doğan döneminden 4 yaşlarına kadar değişebilmektedir. Ortalama üç yaşında köpeklerin karakteri oturur.

    Köpeklerin Karakterlerini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

    Köpekler de diğer canlılar gibi aslında birbirlerinden oldukça farklı özelliklere sahiptirler. Bu farklılık sahip oldukları kalıtımsal özellikler nedeniyle olabileceği gibi yetiştirilme biçimleri nedeniyle de olabilir. Köpeklerin büyük birçoğunun birbirlerinden çok farklı karakterlerde olduğunu söyledik, köpeklerin karakterlerini etkileyen faktörler nelerdir?

    Köpeklerde Oyunlarla Karakter Eğitimi

    Yavru köpeklerin karakterleri ne zaman oturur sorusuna verdiğimiz yanıtın yanında bu karakterin nasıl olumlu yönde etkilenebileceğini de düşünmek, açıklamak gerekecektir. Köpeklerin karakterinin oluşmasındaki en önemli faktörler arasında köpeklerin yavruyken oynadığı oyunlar gelmektedir. Köpeğinizin karakter eğitimini tamamlamak istiyorsanız doğru zamanda oyun eğitimi vermelisiniz.

    Küçük bir çocukla ders çalıştığınızı hayal ederek köpeklere oyunlarla eğitim verebilir ve bu süreci iki taraf için de çok eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Köpeklerin oyunlarla olan eğitimi 4-18 ay arasında gerçekleşmektedir. Doğru oyunların ve doğru oynanış biçimlerinin sayesinde köpeğinizin çok sağlam bir karaktere sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Yavru köpeklerde karakter eğitimi sandığınızdan çok daha önemlidir.

    Köpeklerin Karakteri Değişir Mi?

    Köpek belirli bir olgunluk dönemine geçtikten sonra artık eğitilmesi gerçekten çok zorlayıcı olabilir. Farklı yöntemlerle eğitilmeye çalışılsa bile ancak alışkanlık haline gelebilecek eğitimler olgun köpeklerde kalıcı hale gelebilir. Köpeklerin karakteri belirli bir yaştan sonra değişmemektedir. Bu nedenle yavru köpeklerin eğitilmesine, karakterlerinin oluşturulmasına çok dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir. Özellikle yeni köpek sahiplenenler karakter değişimi konusunda ciddi sorunlar yaşayabilirler.

    Pet_Paw 832 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor