Yeni Doğan Kedi Tuvaletini Ne Zaman Yapar?

Yeni Doğan Kedi Tuvaletini Ne Zaman Yapar?

Annesinden ayrılmış bir yavru kediyle zaman geçirmek sandığınızdan çok daha zorlu olabilir. Yeni doğan kedi tuvaletini ne zaman yapar diye merak ediyorsanız yavru kedilerin kendi tuvaletlerini yapamadığına şahit olmuşsunuz demektir. Evet, kediler ilk haftalarında, yeni doğanken tuvaletlerini yapamazlar.

İçindekiler

    Yeni Doğan Kedi Tuvaletini Ne Zaman Yapar?

    Bir kedinin kendi tuvaletini tek başına yapabilmesi için ciddi süreler beklemesi hatta eğitim alması gerekmektedir. Bu eğitim kedinin annesi tarafından mümkündür. Eğer kedinin annesi yoksa yavru kediye annelik yapma görevi bizlere kalmış demektir. Kediler yeni doğduklarında tuvaletlerini yapamazlar ve annelerinden yardım beklerler.

    Annesinin yardım etme şeklini taklit ederek kediye tuvaletini yaptırabilirsiniz. Yeni doğan kedi tuvaletini ne zaman yapar diye merak ediyorsanız net bir yanıt verelim. Yeni doğan kediler 3 hafta boyunca tuvaletlerini yapamazlar. Bir aylık olan kediler ise kendi başlarına tuvaletlerini yapmaya başlarlar. Kedilerde tuvalet eğitimi de tam olarak bu süreçte başlamakta ve etkili olmaktadır.

    Kedinin vakti gelmesine rağmen hala tuvaletini yapamadığını, tüm yardımlara rağmen kendi başına tuvalet ihtiyacını gideremediğini fark ettiğinizde en kısa sürede bir veteriner hekimle görüşmelisiniz. Çok sık rastlanan bir durum olmasa bile kedilerin ciddi sorun yaşamasına neden olabilir. Böbrek veya bağırsak rahatsızlıkları kedinin tuvaletini etkileyebilir.

    Yavru Kedi Tuvaleti Nasıl Yaptırılır?

    Annenin yardımı olmadan üç hafta boyunca yavru kedilerin tuvaletlerini yapamayacağını söylemiştik. Aksi durumlarda bir insan da kedinin annesinin yaptıklarına benzer hamleler yaparak yavruyu rahatlatabilir ve kedinin tuvalet ihtiyacını gidermesine yardımcı olabilir. Anne kediler yavrularının popolarını yalayarak bölgeyi nemlendirir ve kedinin tuvaletini yapmasını sağlarlar.

    Yalama işleminin hem nemlendirme hem de güven verme gibi bir faydası vardır. Biz insanların yalama gibi bir eylem yapamayacağını düşünürsek bölgeyi annenin hareketlerine benzeyecek şekilde ıslak bezle nemlendirebiliriz. Yalamaya benzeyecek hareketlerle kedinize zarar vermeyen temiz ürünleri kullanmalı ve kedinin tuvaletini yapmasını sağlamalısınız.

    Pet_Paw 4589 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor