Yetişkin Kedi Maması Kaç Aylıkken Verilir?

Yetişkin Kedi Maması Kaç Aylıkken Verilir?

Kedileri beslemek sadece önlerine mama koymakla bitmiyor. Günümüzde kedilere özel onlarca beslenme şekli var. Yetişkin kedi maması kaç aylıkken verilir gibi sorulara yanıt vererek doğru kediye doğru mamanın verilmesini ve kedilerin sağlıklı beslenmesini sağlamayı amaçlıyoruz. İçeriğimizi takip eden kedi sahipleri de kedilerine en iyi imkanları sunmaya çalışıyorlar.

İçindekiler

    Yetişkin Kedi Maması Kaç Aylıkken Verilir?

    Yeni doğan bir kedinin anne sütünden başlayarak doğru şekilde beslenmesi gerekmektedir. Anne sütü ile atılan ilk adım zamanla yerini yaş ve kuru mamalara bırakmaktadır. Kedinizle geçen uzun zamanlar sonunda kedinizin artık olgunlaşmaya başladığına şahit olursunuz. Peki, kediniz hala yavru maması, normal kedi maması mı yiyecek? Yetişkin kedi maması kaç aylıkken verilir sorusuna yanıt bulmak oldukça önemlidir.

    Kedilerin yetişkin sayılması köpek cinsine ve köpeğin daha önce yaşadığı ciddi hastalıklara göre değişim gösterebilmektedir. Sürecin daha iyi anlaşılabilmesi için sayı vermeye de çalışacağız tabi. Kediler 12 aylık dönemi atlattıktan sonra artık yetişkin birer kedi olarak sayılabilirler. Yani 12 ayını dolduran kedilere yetişkin kedi maması verebilirsiniz. Kedinin kendi yaşına uygun beslenmesinin hayatını ciddi anlamda olumlu etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.

    Yetişkin Kedi Yavru Kedi Maması Yerse Ne Olur?

    Kedilerin beslenmesi ile bildiğimiz canlıların beslenmesi tamamen aynı düzendir. Özetlemek gerekirse, kediler günlük harcadıkları enerjiyi besinlerden almalı ve fazlasını da büyümeye kullanmalıdır. Belirli bir dönemden sonra kedilerin gelişimi durur ve artık yetişkin birer kedi olarak anılmaya başlarlar. Yetişkin kediler hem daha az enerji harcadıkları hem de artık fazla enerjiye ihtiyaç duymadıkları için çok daha az enerji içeren yani daha az kalorili besinler tüketmelidir.

    Eğer yetişkin bir kediye enerjik bir yavru köpek için üretilen mamalardan verecek olursanız kedinin obezite, karaciğer yağlanması, şeker ve kalp hastalıkları gibi sorunlarla karşı karşıya kalmasına neden olabilirsiniz. Bir seferlik, bir haftalık beslenmeler kedinizin hayatına doğrudan etki etmez ancak bu ekstra kalori çok uzun süre kedinizde kaldığında büyük problemler yaratabilir. Kediniz için mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Yetişkin kedi maması kaç aylıkken verilir adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 527 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor