Yorki Bugün Operasyon Oldu Kliniğimize Sürekli

Yorki Bugün Operasyon Oldu 

Kliniğimize Sürekli

Yorki bugün operasyon oldu 💙

İçindekiler

    kliniğimize sürekli ağlama, ayaklarının tutmaması ve yürüyememe şikayeti ile geldi.

    daha önce iki klinikte tahlil vb bir çok uygulama ve tedavi yapılıp biz teşhis kıyamıyoruz denmiş ve bir hasta sahibimizin tavsiyesi ile buca'dan kliniğimize gelmişler.

    3 kardeşler ve bir yavru sağlıklı problem görünmüyor. bir yavru yine oral iç parazit uygulaması sonrası inleme ve sancı ile kısa sürede ölmüş.
    bu yavruda da iyi durumdayken yazdığımız semptomlar birden başlamış ve bir türlü kesilmemiş.

    oral iç parazit uygulaması sonrası semptomların başlaması ve kan tahlil vb başka bulgu olmaması, röntgen görüntüsü nedeniyle ascarit toksikasyonu teşhisi koyduk ve bu yönde tedavi başlattık.

    2 günlük tedavi sonrası yavrunun genel durumu biraz düzelip az da olsa yürümeye başladı fakat ağlamalar ve sancı devam edince operasyon kararı aldık.

    operasyonda bağırsaklarda stazis ve obstrüksiyon saptadık. obstrüksiyon görünen iki bölgeyi açtığımızda çok fazla insan saçı yunakları ve kokuşmakta olan dışkı içeriği ile karşılaştık ve bağıdaklardaki bu içeriği boşalttık.

    operasyonu hastabaşı monitörü ve gaz anestezi altında gerçekleştirdik.

    yavrumuz operasyondan uyandı 👍 💙

    riski devam ediyor çünkü hem saçlara bağlı hem de ascarit toksikasyonu nedeniyle nörolojik hasar ve genel durum bozukluğu devam edebilir.

    mücadeleye devam edeceğiz ve onu kurtarmaya çalışacağız 💙

    Pet_Paw 605 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor