Yorkshire Terrier Kaç Yavru Doğurur?

Yorkshire Terrier Kaç Yavru Doğurur?

Ailemizin en küçük üyelerinden biri olan yorkshire terrier köpek cinsleri, belli olgunluğa geldiklerinde yavrulamak için uygun olurlar. Yorkshire terrier kaç yavru doğurur diye bakıldığında bu sayı cinsine ve dişisine göre değişim gösterdiği bilinir. Bu sevimli dostlarımız ortalama kaç yavru doğurur birlikte bakalım.

İçindekiler

    Yorkshire Terrier Kaç Yavru Doğurur?

    Kısırlaştırmadığımız evcil hayvanlarımızı bazen çiftleştirmek isteriz. Bu isteğin birçok farklı nedeni ve sebebi olabilir. Bu nedenlerden biri olarak tamamen sahibine ve köpeğin çiftleşme isteğine bağlı olması gösterilmektedir. Bir diğer nedeni ise sadece ticari bir amaçla çiftleştirilip satılacak olmaları gösterilir.

    Küçük köpek ırklarından biri olarak kabul edilen yorkshire terrier dişileri, ortalama en az 3 yavru ile en fazla 8 yavru arasında doğurur. Boyutları nedeni ile çok fazla yavru doğuramamaları ile bilinen bu tür, en fazla 9 yavru doğura bilmektedir. 9 yavrunun üstüne çıkmaları son derece nadir bir olasılık olarak kabul edilir.

    Bilinenin aksine sadece 1 yavru doğurulmazlar. Bu onlar hakkında bilinen en yaygın yanlıştır. Yorkshire terrier kaç yavru doğurur diye baktığımızda bunun cevabı net olarak 3 tür. Tabi bu durum kendi içlerinde ayrıldıkları cinslerine, yaşlarına, soylarına ve sağlık durumlarına göre değişim göstermektedir.

    Yorkshire Terrier Bir Seferde Kaç Yavru Doğurur?

    Bilinen en hassas köpek türlerinden biri olarak kabul edilmektedirler. Bunun sebebi ile gebelik ve doğum süreçleri dikkatli bir şekilde ilgilenilmelidir. Eğer yeteri kadar kontrol edilmezlerse yavruları ve dişi için bu durum kötü sonuçlanabilir.

    Yorkshire terrier bir seferde kaç yavru doğurduğu merak edilen bir diğer konudur. Genellikle tek seferde sadece 1 ya da 3 yavru doğururlar. Bu sayı bazen 4 bazen 5 olarak da değişim gösterebilir. Tek seferde 8 ya da 9 yavru doğurduğu nadir dönemler olsa da bu olasılık oldukça düşük kabul edilir.

    Yorkshire Terrier Yılda Kaç Kez Doğurur?

    Ortalama bir Yorkshire terrier köpeği yılda 3-4 kez doğum yapabilir. Ortalama hamilelikleri 63 ile 65 gün süren bu türün doğumları da buna bağlı olarak değişmektedir. Yorkshire terrier yılda kaç kez doğurmalıdır diye baktığımızda, uzmanlar tarafından bir yılda 3 kez doğum yapmaları sağlıklı kabul edilse de bu sahibinin isteği ve köpeğe göre 4 ile 5 kadar yükseltilebilir. Bir yıl içerisinde daha fazla doğum yapmaları dostlarımızın sağlığı açısından kötü olacaktır.

    Pet_Paw 2729 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor