Yorkshire Terrier Kaç Yıl Yaşar?

Yorkshire Terrier Kaç Yıl Yaşar?

Eğer bir yorkshire terrier sahibiyseniz ve Yorkshire Terrier kaç yıl yaşar diye merak ediyorsanız bu yazımızın içeriği tam size göre. Her canlı sağlıklı ve güzel bir yaşamı hak eder. Bunu sunmakta siz sahiplerinin elindedir. Bu minik ve sevimli dostlarımızın yaşadıkları süreç boyunca iyi bakıldıkları takdirde bizlere son derece yakın dostlar olmaktadır.

İçindekiler

    Yorkshire Terrier Kaç Yıl Yaşar?

    Yorkshire terrier kaç yıl yaşadıklarını etkileyen birçok farklı unsur bulunmaktadır. Ortalama olarak 10 yıl ile 15 yıl arasında yaşayan bu ırk, sağlıklı bir yaşam sürerlerse 17 yıla kadar da yaşadıkları görülmüştür. Unutmayalım ki her canlı sağlıklı bir yaşamı hak eder.

    Eğer melez bir Yorkshire terrier ise bu yaşam süresi biraz daha kısalır. Melezler genelde 5 ile 10 yıl arasında yaşadıkları görülür. Safkan olanların ise yaşam süreleri, melezlere göre daha uzundur. Bu tür bilinen en hassas köpek türü olarak kabul edilmektedir. Hasta olmaya müsaittirler. Bu durumda yaşam sürelerini olumsuz yönde etkiler.

    Yaşam sürelerini artırmak için düzenli olarak veterinere götürülmelilerdir. Bunun yanı sıra ileride oluşabilecek eklem ağrılarını önlemek için düzenli egzersiz yaptırmaları gerekir. Bu gibi durumlar kontrole alındığında sevimli dostumuzun yaşam süresi ciddi ölçüde artacaktır.

    Yorkshire Terrier Evde Ne Kadar Yaşar?

    Bu sevimli dostlarımız süs köpeği cinsi olarak kabul edilirler. Evde yaşamaya daha uygundurlar. Evde 10 ila 14 yıl kadar yaşadıkları görülür. Bakımlarına ve yaşam şartlarına bağlı olarak bu süre kısalıp uzayabilir. Kısırlaştırılan bir Yorkshire evde daha uzun süre yaşar. İyi bakılmaya ve ilgiye ihtiyacı olan bu canlılar zamanla ailemizden biri konumuna gelir. Kendimize dikkat ettiğimiz gibi evde bizimle yaşayan canlılarda dikkat edip ihmal etmememiz gerekmektedir.

    Yorkshire Terrier Sokakta Ne Kadar Yaşar?

    Yorkshire terrierle bilindiği üzere ev köpeğidir. Sokakta maalesef uzun süre hayatta kalamazlar. Soğuğa karşı neredeyse hiç dayanıklı değillerdir. Sağlıklı ve dengeli beslenmezlerse hasta olabilirler ve bu yaşam süresini oldukça düşürür. Yorkshire Terrier kaç yıl yaşar sorusuna yanıt vermeye çalıştık.

    Yorkshire terrier sokakta 3 ile 5 yıl kadar sokakta yaşarlar. Bu sayı her geçen gün düşmektedir. Bu cins diğer hayvanlarla çok anlaşamayacağı için kendilerini koruyamazlar. Artan metropolleşme yüzünden birçok dostumuz sokakta yaşamlarını sürdüremez hala gelmiştirler.

    Yorkshire Terrier Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler

    Yorkshire terrierlerin yaşam sürelerini etkileyen pek çok önemli faktör bulunmaktadır. Bu faktörün en başına yaşam şartları getirilmektedir. Kötü koşullarda beslendiklerinde yaşam süreleri ciddi ölçüde azaldığı görülmüştür. Başlı başına Yorkshire terrier yaşam süresini etkileyen faktörler şunlardır:

    • Sağlıklı ve yeterli besinler tüketmemeleri
    • Soğuk ve hava almayan ortamlarda tutulmaları
    • Düzenli olarak veterinere götürülmemeleri
    • Onları hastalıklardan ve iç parazitlerden koruyacak aşılarının yaptırılmaması
    • Düzenli egzersiz yaptırılmaması
    • Sürekli çiftleştirilmeleri

    Gibi birçok faktör yaşam sürelerini etkiler. Yukarıdaki faktörler en önemlileri arasında yer alır. Tüm canlılar gibi sıcak ve kuru bir ortamda yaşamak, sağlıklı besinler tüketmek ve sevgi isterler. Bunlar olmadığında maalesef yaşam süreleri çok uzun olmayacaktır.

    Pet_Paw 2125 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor