1 Yaşında kangal hırçınlaştı

Merhabalar, köpeğim 1 aylıktan beri benimle birlikte yaşadığı her anı benimle yaşadı gözüm gibi baktım canını yakacak hiçbir şey yapmadım belki de o yüzden böyle şu anda. 12,5 aylık ve çok hırçınlaştı bahçede bağlı duruyor günlük gezdiriyorum gezdiremezsem bahçeye serbest bırakıyorum ama eve gelen misafirlere falan dişini göstererek havlıyordu. Kesinlikle saldırgan yetiştirmedim köpeğimi hatta saldırgan olmasın diye çaba gösterdim ama son 1 aydır böyle. Zincirle sağlamca bağlı ama kurtulsa adama gidecek. Bugün aynı diş göstererek havlamayı babama karşı yaptı. Hayır diye kızsam da anlamıyor ben de mamasını vermedim ceza olarak. Böyle olacak gibi değil ne yapmalıyım?

1 Yaşında kangal hırçınlaştı için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Çok bilgi sahibi değilim ama köpeğinizi hem insanlarla hem hayvanlarla sosyalleştirmeyi deneyin. Alanını korumak istiyor olabilir. Bı da diğer bir seçenek gördüğüm kadarıyla. Babanız sizin yanınızda iken beraber yaklaşın, oynayın.

Ramazan S. 3 yıl önce

Aslında hep birlikteyken beraber oynuyoruz normalde babama benden çok sarılır babam benden çok tüylerini tarar.. ama neden böyle yaptı aklım almıyor acaba çiftleşme dönemine geldiği için mi böyle?

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor