55 günlük Shih Tzu yavrusu

Merhaba arkadaşlar persembe günü 55 günlük bir shih tzu yavrusuyla aranıza katıldım. Birkaç sorum olacaktı. Perşembe günü veteriner çağırdık muayene etti ve her şeyi normaldi. Bir tane yaş mama yedirdi ve ertesi gün köpeğimiz ishal oldu. Saat 14.00 da yemek yedi ve bugün 8 e kadar hiçbir şey yiyip içmedi. Hareketliliği ve oyunculuğu gayet yerinde sabah da kuru mamasıyla birlikte biraz tavuklu pirinç lapası yedirdik. Şuan uyuyor ama büyük tuvaletini bugün hiç yapmadı. Herhangi bir sıkıntı var mı yoksa normal midir? Bir de uyku düzeni için İnternette günlük 18 saat yazıyordu yeterli midir? Cevaplarınızı bekliyorum.

55 günlük Shih Tzu yavrusu için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Merhaba; yavrunuzu annesinden yeni ayırarak yeni bir ortama soktunuz. Bu yavru üstünde stres oluşturabilir. Yemek olarak aldığınız yer hangi mamayı kullanıyorsa bir süre aynı mama ile devam etmelisiniz. Yavru eve alışıp biraz büyümeye başlayınca mama değişimini kademeli olarak yapmalısınız. Kuru mama dışında tavuk, kemik, lapa vs. hiçbirşey bermeyin. Ara ara yaş mama verebilirsiniz. Yavru köpekler sık yer, sık tuvalet ihtiyacını giderir ve bolca uyur. Sitede blog kısmında “ yavru köpek sahiplenme” , “ yavru köpeğiniz ile evinizde ilk gün” , “ kuru mama “ , “ tuvalet alışkanlığı- yönlendirmesi” gibi yazılarım var. Buralardaki bilgi ve tecrübelerden faydalanabilirsiniz.

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Bu arada hareketliliği yerinde ise takip etmek gerekir. Hareketliliğinde azalma, sürekli uyku hali, ishal, kusma gibi durumlar gözlenirse direk veterinere gidin. Kuru mamasını yemezse yaş mama verebilirsiniz. Yedikten sonra toparlanma gösterebilir. Sonrasında normale dönünce kuru mamaya devam edersiniz ama kesinlikle sizin yediğiniz yemeklerden vermeyin. Sadece kuru mama.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor