Kısırlaştırma sonrası

Selam arkadaşlar, dişi kedi kısırlaştırma sonrası iyileşme sürecini merak edyorum. Kedim ameliyat olalı 10 gün oldu. Yemesi ve dışkılaması iyi ama kapanmayan yarası var. ikinci defa antibiyotiğe başladık...Ben mi panikliyorum yoksa normal mi.? Yarasını yalamaması için boyunluk takılı.

Kısırlaştırma sonrası için cevaplar :

su .. 18 yıl önce

benım kedım 2 ay once kısırlastırıldı. zaten cok uysal bı kedı oldugu ıcın boyunluga gerek kalmadı. ama amelıyattan tam 2 hafta dıkıslerı dahı cıkmıs yaranın ızı gecmıstı nerdeyse. ama kedın oynadıysa normaldır. bence vet. kontrolundeyse fazla evhamlanma. gecmıs olsun.

Merve Ş. 17 yıl önce

dişi kedim kısırlaşalı 3 hafta kadar oldu..boyunluk takma meselesi bana çok gereksiz gibi geliyor..boyunluk onları çok rahatsız ediyor..elbette yaralarını yalamaları ve iyileşme sürecini hızlandırmaları gerekir..eğer hırçın bir kedi değilse boyunluğa hiç gerek yoktur..yarası yavaş yavaş iyileşecek..yemek yemesinde vs sorun yoksa bu çok iyi..tekrar antibiyotiğe başladıysanız endişelenmeyin lütfen..eğer hırçın değilse de boyunluğu çıkarmanızı tawsiye ederim..psikolojisi bozuluyor haywanların..

Silindi 17 yıl önce

Bazı hayvanların ipek ipliğe karşı alerjisi olabiliyor ve vücut bunu atmaya çalışıyor bu sebeple de yara kapanmayabiliyor. 3 ay boyunca kontes'in yaraları kapanmayınca veteriner değiştirdik ve bize ipek ipliğe karşı alerjisi olduğu için dikişlerinin kapanmadığını söyledi. ikinci bir ameliyatla ipliklerin hepsi toplandı tekrar dikiş atıldı ve 1 hafta içerisinde toparladı. bi öğrenin isterseniz böyle bir durum olabilir eğer dikişler normal görünmüyor ve kapanmıyorsa. onun dışında bir arkadaşımın dişi kedisi kısırlaştırıldı ve 1,5-2 hafta sonra normal yaşamına geri dönmüştü. dişi kedi sahibi olmadığım için bilgi veremiyorum malesef:( ama aklıma direk dişi köpek kısırlaşmasında başımdan geçen alerjik olay geldi. sevgiler+saygılar...

tutku&osman ö. 17 yıl önce

bende kedimi kısırlaştırmayı düşünüyorum ama yanımda olmadığı için tereddüt ediyorum çok fazla bakıma ihtiyacı oluyor mu?

Sıla e. 17 yıl önce

Pati kısırlaştırmadan sonra 2 hafta filan sargılı kaldı onlar olduğu için boyunluğu yoktu.Birkaç kez pansumana gitti sargıları çıkıncada hiç yalamadı zaten tamamen iyileşmiş sayılırdı çok az bişey vardı.Birde birçok kedide kısırlaştırmadan sonra küçük bir iltahap oluyormuş patide de oldu ama vetin yaptığı antibiyotikle geçti hemen.

dudu e. 17 yıl önce

Dişi kedi kısırlaştırıldığında bakıma ihtiyacı olabiliyor çünkü iyileşme süreci daha uzun ama erkek kedilerin daha rahat ve kısa. Kızımı kısırlaştırdıktan sonra dikişleriyle oynamaya, yalamaya falan çalıştı ama fazla bir sorun yaşamadık. Yarasını yalaması iyi çünkü onların tükürükleri yara vs için faydalı. Eve getirdiğimiz ilk gün acaip hırçındı, sonra normale döndü. Eskiden bizden kaçan kızım kısırlaştıktan sonra acaip sevgi arsızı oldu :) Oğlum bu operasyonu daha da kolay atlattı, o da sadece ilk gün narkozun etkisiyle sersem gibiydi, narkozun etkisi geçince toparladı. İki kedimde de iltihap gibi bir problem yaşamadık.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor