Komutları ödül olmadan yapmıyor

7 aylık dişi köpeğim hala ayak ısırıyor ve evdeki eştaları kemiriyor. Hayır defiğimizde ise bizi dinlemiyor. Göz teması kurmadan ya bize hırlıyor ya da odada koşturuyor. Ama ödül olunca öğrettiğimiz bir çok areketi yapıyor. Ödül olmadığı zaman dışarıda da bizi hiç ciddiye almıyor.

Komutları ödül olmadan yapmıyor için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Merhaba; Gördüğüm kadarıyla liderlik probleminiz var. Bunun dışında komutları daha önce yapıyor ve şimdi yapmıyorsa (erkek bir köpek için) ergenliğe girdiğinden olabilir. Eğitim için ise eğitim esnasında ödül mamaları elde tutulmadan komutlar çalışılmalıdır. Komutlar oturdukça birkaç tekrardan sonra ödül verilir. Bu sayede mama rüşvet olarak algılanmamış olur ve kas hafızası oluşup köpeğiniz kaç tekrardan sonra mama alacağını bilmez. Her komutta mama yerine getirmeye başlar. Sitede bu konularla ilgili yazılarım var. Okumanızı öneririm.

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Kusura bakmayın. Dişi olduğunu belirtmişiniz. Kemirme için oyuncaklara yönlendirin. Dediklerinizi yapmadığında pozitif şekilde cezalandırın. Evi ona göre organize edin. Gerekirse alanını sınırlandırın. Bunları liderliğiniz ve olumsuz davranışları için kullanabilirsiniz. Dışarıda algısını dağıtacak çok faktör var. Bolca odak çalışın. Yazılarımdan “köpeklerde eğitim” , “ yavru köpek ısırma problemi” , herhangi bir komut eğitimi yazımı okursanız size bir çok konuda fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor