köpeğim beyaz köpük kusuyor !!!

Merhabalar benim Maltese Terrier köpeğim yaklaşık 1 aydır Köpük kusuyor ama 10 günde bir kustuğu için veterinere gerek duymadık ama bugün yine kusunca tedirgin olduk Açıkçası, Google da arattım başlıca nedenlerini ama cevaplar beni biraz korkuttu bazen yemeğini yemediğinde 1-2 lokma ev yemeği veriyoruz vicdanımız el vermediği için ama ondan mı kusuyor ama sanmıyorum arkadaşım her gün ev yemeği yediriyor bir şey olmuyor peki bizim köpek neden kusuyor acaba bilen varsa yazarsa sevinirim..

köpeğim beyaz köpük kusuyor !!! için cevaplar :

tommy 3 yıl önce

merhaba köpeğinizin köpük kusmasının birçok sebebi olabilir yememesi gereken bir şeyi yiyiyor olabilir (böcek gibi) alerjisi olan bir yemeği vermiş olabilirsiniz örneğin yumurta bazı köpeklerde kusmaya sebep olabiliyor.hatta bazı mamalar bile buna sebep olabiliyor.ev yemeği verdiğiniz için kustuğunu zannetmiyorum ama arkadaşımın köpeği her gün ev yemeği veriyor bişey olmuyor düşünceniz yanlış bu tamamen köpeğinizin bünyesiyle alakalı yada arkadaşınızın köpeğinin bünyesiyle alakalı.Köpeklerde de biz insanlar gibi aynı şeyleri yapıp aynı sonuçları alamayabilirsiniz örneğin genel bir bilgi olarak tavuk etinin köpeklerde alerji veya egzama yaptığı bilinir etrafımda da birçok arkadaşımda bu olaya rastladım benim 3 tane köpeğim var üçüne de yılın her günü tavuk eti de versem bir şey olmuyor dediğim gibi bu tamamen köpeğinizin bünyesiyle alakalı.köpeklerin gerekli gördüklerinde kendilerini kusturma refleksleri vardır.10 günde bir kusuyorsa muhtemelen normal bir durumdur endişelenmenize gerek yok bu durum artarsa veterinerinize danışabilirsiniz.

Hüzer G. 3 yıl önce

Köpeğe yapılacak en büyük kötülüklerden biri ev yemeği vermek. Köpeğiniz sadece kuru mama ve ya onun için oluşturulmuş özel bir diyetle (barf gibi) beslenmeli. Kusma davlarınışı uzun süre devam ederse kronikleşebiliyor. Vicdanınızı bir kenara bırakın yeme alışkanlığı kazanana kadar sadece kuru mama verin.

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Öncelikle angel arkadaşın dediği gibi kesinlikle ev yemeği vermeyin. Angel arkadaşın yorumuna %100 katılıyorum. Kustuğu zamanlarda ki gözlemlerinizi paylaşırsanız daha sağlıklı cevaplar gelecektir. Çevremde yorulduktan sonra çok hızlı su içen köpeklerde bahsettiğiniz durumu görüyorum. Yorgunlen, çok hozlı nefes alıyorken suyu çok hızlı içiyorlar. Burunlarına kaçan suyu beyaz köpük gibi kusuyorlar. Eğer böyle bir durumsa sizin yaşafığınız su vermeden önce biraz sakinleşmesini bekleyin ve suyu yavaşça içeceği bir pozisyonda siz verin.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor