Köpeğim sürekli paçamı çekiştiriyor

Merhaba. 5.5 aylık bir köpeğim var. Evde hiçkimseyi yürütmüyor sürekli paçamızdan tutup çekiştiriyor, hırlıyor. Kollarımızı ısırıyor sürekli ağzı açık dolaşıyor anlayacağınız. Dışarıda bunların hiçbirini yapmıyor. Yrteri kadar dışarı da çıkarıyorum. Diş çıkarma döneminde biliyorum fakat küçükken de böyleydi gittikçe huylardan vazgeçmek yerine daha da fazla yapmaya başladı. Paçalarımızdan kollarımızdan vazgeçsin diye oyuncak aldım bir sürü ama vazgeçmiyor bu huyundan. Yaşayan varsa nasıl bu sorunu halletti yardım edebilir mi?

Köpeğim sürekli paçamı çekiştiriyor için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Merhaba; Evde avcılık dürtülerini tetikleyecek oyunlar oynandıysa ve bu davranışlarına başladığında engellenmeye çalışılmadıysa artık evi avlanma alanı olarak görüyordur. Bunun yanında liderlik problemi de yaşıyor olabilirsiniz. Bunu gidermek için evdeyken komutlar vererek daha stabil halde tutmaya çalışın. Avcılık oyunlarını dışarı çıkardığınız zamanlar oynayın. Liderin siz olduğunu bilsin. Zamanla evin avlanma yeri olmayacağını anlayacaktır. Eller ve ayaklar hareket iettiğinde avlamak istiyor.

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Kendi köpeğimden örnek verirsem paçaları veya elleri ısırdığında hareketsi kaldık. Ses çıkarmadık. Hayır veya şşşt gibi memnuniyetsizliğimizi belli ettik. Bu davranışınyaptığında küstük ve oyun oynamadık. Oynuyorsak bıraktık. Evde çekiştirme, at getir gibi oyunları oynamayı bıraktık.

Ezdme 3 yıl önce

Aslında bende sabit kalıyorum çekiştirmeye kalktığında fakat çocuklar geliyor eve sevmeye onlara çok yapıyor ayaklarını ısırıyor hiç rahat vermiyor, onlar da sürekli kendini korumak zorunda kalıyorlar. İşine geldiği zaman bütün komutları yapıyor ama böyle olduğunda asla kimseyi dinlemiyor. :D. Sizce evde avlanma duygusunu at getir oyunları yüzünden mi edindi? Uzun süredir oynamıyoruz aslında dışarı çıkarıyorum sürekli.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor