KÖPEĞİMİ GERİ İSTİYORLAR.

manisa da yaşıyorum. yaklaşık 1 ay önce bir kadından köpek sahiplendim. zaten 1 tane de kedim vardı çok iyi anlaştılar. sahiplendiğim köpek karamel 4 yaşına girmek üzere karnesini incelendiğimde karnenin sahiplendiğim kadına ait olmadığını gördüm. o zaman karamelin 3. sahibi olduğumu anladım. sahiplendiğim kadın ile bir sözleşme yapmadık zaten karameli atar gibi bıraktı gitti. karamel ile ilgili adam akıllı bilgi dahi vermedi. 1 ay sonra yani bugün köpeğin ilk sahibi tarafından arandım. 3 sene karamele baktıklarını, karısının hamileliğinin sonunda yeni doğan bebeklerinde alerji çıkması üzerine benim sahiplendiğim kadına köpeğin ankarada kalması koşuluyla sahiplendirdiklerini söyledi. ancak ben köpeği manisadan sahiplendim. şimdi KARAMELİ BENDEN GERİ İSTİYORLAR. ÇALDILAR DİYE İHBAR EDERİM ŞEKLİNDE TEHDİT DAHİ ETTİLER. NE YAPMALIYIM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN. YENİ KARNESİNİ ÇIKARDIM KUDUZ AŞISINI YAPTIRDIM.

KÖPEĞİMİ GERİ İSTİYORLAR. için cevaplar :

Zafer D. 2 yıl önce

İlk önce, söz konusu olan konu hırsızlık; bu tür ithamlar katalog suçu olup davalar ceza suçuna girer. Kişinin bir malın çalındığını iddia etmesi için ilk önce kendisine ait olduğunu ispat etmesi gerekir; konu pet olduğu içinde bu hayvanı kendi isteği ile başkasına vermediğini ispatlaması gerekir. Burada eğer sana karşı şikayette bulunursa(kendisi dava açamaz; ancak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunabilir)sana attığı mesajı, savcıya gösterdiğinde hem senin malı(köpeği) çalmadığın, hem de kendisinin isteği ile köpeği başkasına sahiplendirdiği ortaya çıkar. Devamlı gittiğin veterinerden köpeğine iyi baktığına dair herhangi bir belge alırsın(köpeğin aşılarının tam olduğu, köpekte herhangi bir yara bere vs. travma izi olmadığına dair) olay kapanır. Kendisi de havanda su dövmüş olur.

Zafer D. 2 yıl önce

m**l kelimesi niye sansüre uğruyor; anlamadım. Argoda kötü anlam içerebilir belki ama normalde kötü bir anlamı yok hatta o kelimenin ifade ettiği anlamı ifade eden başka bir kelime yok! Hatta belki günümüz anadolu türkçesinde bu kelime argoda kötü anlam içermesine tatar olan romanya kökenli rağmen benim annemin soyadı da bu kelime; ayrıca ordaki anlamıda "kıymetli" anlamında!

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor