Köpeğimi Uyutmayı Düşünüyorum

Köpeğimi 1.5 aylikken sahipendik. Aşılarını, bakimlarini beslenmesini vs yerine gitirdim buyuttum. 4 senedir beraberiz. İlk aldigimda bahceli evde kiradaydik. Son 10 aydir apartmana tasindik ve apartman bahcesinde istemeyen oldu ve eve yakin biryerde kulubede bakmaya devam ettim. Fakat yarın saat 3 de otobusum var ve universiteye karsa gideceğim veterinerligi kazandigim icin. Ortalama 1 aydır internette ve yakinlarim araciligiyla sahip ariyorum kızıma fakat bir allahın kulu sahiplenmek istemedi. Yarın gidiyorum ve bakacak kimsem yok. Besledigim ortam gerekcesiyle ailem bakamaz. Dedem yasli, annem ufak kardesimle ilgileniyor ve biraz sehir disinda olduumuz icin aksam kulubeye kapatiyorum sabah cikariyorum. Ailem bakamaz ve baska kimseyi de bulamadim. Barinaga terke etmek istemiyorum. Ya kavga edecek, ya aç kalacak veya buyuk ihtimal bir koseye cekilip boncuk boncuk yaş dokecek su an benim yaptigim gibi. Bi hocam var liseden din kulturu hocasi. Onla konustum aci cekecegine sefil olacagina veterinerle uyutsak diye rizki veren allah ne olacagini bilemezsin barinaga birakmasan da sokaga birak dedi belki daha iyi bir sahip bulur dedi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Sefil olacagina zor da olsa uyuymayi dusunmrkteyim. Yardım edin nr yapmaliyim.

Köpeğimi Uyutmayı Düşünüyorum için cevaplar :

Simge K. 7 yıl önce

Bende ölümcül bir hastalığa yakalanmış bir köpeğin son günlerine geldiğini, kan kustuğunu ayağa kalkamadığını felan sandım başlığı görünce.

Sağlıklı hayvanlar uyutulamaz. Yurtdışında ötenazi bir seçenektir oda yuva bulma hakkı bitmiş hayvanları sokağa geri bırakamayacakları veya saldırgan olanları sahiplendirmeyecekleri içindir. Ama meslek etiğine aykırıdır kanlı canlı, gayet sağlıklı ve yuva bulma olanağı olan bir hayvanı uyutmayı hiçbir hekim kabul etmez, yaparsa da katillikten başka bir şey olmaz. Hiçbir çareniz kalmadı ise bulunduğunuz yerin sokağına bırakın, yemeğini aileniz verirse bir şekilde hayatını devam ettirebilir. Ya da bir gönüllüye bırakıcaksınız sizin yerinize o yuva aramaya devam edicek. Bazı şehirlerde gönüllülerin barınağı var orayada bırakabilirsiniz. Onlarca hayvan ölümden dönerken sizin yaşama şansı olan bir hayvanı uyutmanız bence çabuk pes etmek oluyor. En en kötü ihtimalle bir besleme noktasına bırakabilirsiniz eğer diğer köpekler tarafından ezilmeyecekse. bunları yapamam derseniz barınağa verip internet üzerinden siz yuva aramaya devam edebilirsiniz

sema s. 7 yıl önce

Siz şimdi köpeğinizi öldür(t)üp veteriner olmaya gidip gitmemeniz gerektiğini mi soruyorsunuz bu forumda?

Hayatının merkezine sizi koymuş bir canı ölüme terkedebilir misiniz gerçekten? Hele ki bunun için böylesi tezat bir sebep sunarken. Köpeğinizi küçük yaşta edinmişsiniz, oluşabilecek sorunları hesaplayamamış olmanız normal kabul ama bu bir can ve bir kere hayatınıza girdi mi sorumluluk almaktan başka bir seçeneğiniz yok.

Götürebileceğiniz bir pet taksi ya da özel araç (benzin parasını ödeyip bir tanıdıktan rica edebilirsiniz mesela) yoksa ve orada ona kalacak yer şu an için ayarlayamıyorsanız bile pet pansiyon ya da emanet edebileceğiniz bir yere (barınak, dernek, tanıdık, veteriner vs) uygun koşulları sağlayıncaya kadar emanet edebilir sonrasında yanınıza alabilirsiniz. O da olmadı sahiplendirmek için her platformda ilan açmanız lazımdı. Yaşı küçük olmasa da sahiplenmek isteyen birileri çıkabilirdi, ki hala bir yere emanet edip deneme şansınız var. Albeda'nın da dediği gibi dernekler de düşünülebilir ama ölüm asla. Köpeğin hayatına düzgün bir şekilde devam etmesini sağlamak adına elinizden gelen her yolu denediniz mi? Bundan yüzde yüz emin misiniz?

Böyle sudan bir sebeple köpek uyutmayı kabul edecek veterinere diyecek sözüm zaten yok ama bu şekilde siz gerçekten iyi bir veteriner olabilieceğinize inanıyor musunz?

Müge S. 7 yıl önce

Baslıgı görünce hayvancık kan kusuyor falan zannedip okumaya cekindim. İnanılır gibi degil. Bu forumda bir de, bir de veterinerlik okumaya... Cok düsündürücü. Hangi veteriner ki kabul etsin bunu. Kabul edilebilir bir gerekce hiç bir satırda okuyamadım. 2 köpegim, 9 yasında tavsanım var. O yasasın diye gün geldi ekmegimizden kesip balkonu kapattık. Petek dösettik de büyüdü ve hala bizimle sükür. Böyle seylerden bahsetmekten hoslanmam ama inanamıyorum okuduklarıma. Kınamak ta istemem kimseyi. Ama bence satırlarınızı bir daha okuyun kendiniz... 2 köpekten ötürü evime alamam ama sitemiz geniş. Bize gönderin biz 6 apartman bakarız ne diyim ki....

özlem 7 yıl önce

Okul kaydını donduramıyormusun ? Onu ortada bırakıp gitsen yada öldürsen de sorunun çözülmeyecek . İleride çözdüğünü zannedip atlattığını düşündüğün andan itibaren seçtiğin meslekte kesinlikle güvenilmez bir insana dönüşürsün yada asla unutamayıp ömür boyu seni takip eden birşeye dönüşür. 2 sininde başına gelmesini istemezsin . Okulu ertele sorumluluğunu yerine getir.

Aslı Ç. 7 yıl önce

pardon siz dalga mı geçiyorsunuz? uyutmak demek öldürmek demek biliyorsunuzdur umarım sokağa bıraksanız daha az bi vebal kalırdı üstünüze. ilk okuduğumda başlığı dedim herhalde köpek kanser falan. gencecşk sağlıklı bir köpek. facebook da goldengiller sayfası var köpeğiniz golden husky kırmasıymış o siteyle iletişime geçin mutlaka bir yuva bulunur. sahiplendirilmeme gibi bir durum söz konusu olmaz merak etmeyin. fakat içtenlikle bulduğunuz çözüm yoluna sadece pes diyorum. o din hocasına da selam söyleyin benden allahın rızkını bahane edip sal diyecğine ''hayvanlar benim sessiz kullarım'' ayetini öğütleseydi keşke size. dediğim gibi o siteyle iletişime geçin engell, köpeklere bile yuva buluyorlar ÖLDÜRÜLECEK BİR KÖPEĞİ HEMEN KURTARIRLAR SİZDEN.kulübede köpek bakılmaz evlat gibi bakamayacaksanız sahiplenmeyin arkadaşım. yazık değil mi o köpeğe yaşamını ufacık bir yerde geçiriyor apartman yönetmrliğinde evde köpek beslenemez gibi bir ibare bulunmadıkça komşular şikayetçi olsa da hiçbir halt olmaz ki bu madde son yıllarda konuluyor ve çok az yönetmelikte var. KEŞKE KÖPEĞİNİZİ ÖLDÜRMEYİ DÜŞÜNMEDEN ÖNCE BİRAZ DAHA ARAŞTIRSAYDINIZ.

Sezin D. 7 yıl önce

Çok yanlış bir düşünce, çok yanlış bir karar. Nasıl dayanacaksınız bu acıya? Köpeğinizin ölüm emrini kendinizin vermesine tüm hayatınız boyunca nasıl katlanacaksınız? Köpeğinizin fotoğraflarını ve size ulaşılabilecek bir telefon numarasını bana özelden gönderin sizin adınıza bildiğim tüm site ve gruplarda ilan açayım. Eğer yuva bulunamazsa da sokağa bırakın. Ne diyim başka bilmiyorum.

Bir D. 7 yıl önce

Kanım dondu resmen....başlığa baktım köpeğe baktım sapasağlam dünyalar tatlısı bir hayvan hiç mi merhametiniz yok hiç mi dernek yok birşey yok barınağa bırakmayacaksanız lütfen atın sokağa sizin gibi birinin elinde kalacağına birazcık vicdanınız varsa atın gitsin elim ayağım titriyor şu anda Allah rızkını verir elbet biri acır sahip çıkar bunca şeye rağmen o kadar baktığınız bir canı uyutursanız vebalini ödeyemezsiniz bir şekilde çıkar sizden daha ne denir ki! Ben hayvanları çok sevdiğim için veteriner olamayacağımı biliyordum çünkü hasta bir hayvanı bile uyutamazdım sizin ki resmen cinayet bu cinayete ortak olacak veteriner varsa eğer Allah belasını versin derim.( birde veterinerlik mi kazandın!!!!!  Şu an daha ne denir ki o mesleğe layık değilsin!

Alptuğ c. 7 yıl önce

Köpekler insanlar gibi değildir; \"insan ben merkezci yani doğası gereği bencildir köpekler ise kendini değil öncelikle sahibini düşünür sizin için ölüme seve seve gider ve sadece siz iyi olun diye herhangi bir çıkar gütmeksizin\" şimdi gözlerinin içine bakarak onu uyutun bari sokaklarda sürekli sizin onu neden terk ettiğinizi düşünerek her an çevreden korkarak depresif bir şekilde yaşayarak heder olmasın son kez sizin gözlerinize bakarak canını teslim etsin ki sürekli değil bir kez ölsün. Veteriner adayı olan sizin, Sizin düşüncenizde bir veteriner bulması dileğiyle...

Okuyacağınız veterinerlik fakültesinde de her ders her gün aklınıza o köpek gelsin mesleğinizi icra etmeye başladığınızda da o köpek her an gözünüz önünde olsun sizin için tek duam... 

Burak E. 7 yıl önce

Veteriner hekim hayvanları daha konforlu yaşatmak ve hastalığında iyileştirmek için var olan bir meslektir.Az önce okuduğum satırlarda ise sağlıklı bir köpeği uyutma kararını neredeyse aldığınızı okudum yani gelecekte yapacağınız mesleği daha şimdiden amaçlarını bilmeden yola çıkmış bulunmaktasın.İleride bir gün veteriner hekim olduğunda bu mesleği okumak için kendi köpeğimi feda ettim dediğinizde sizce ne kadar güvenilir olabilirsiniz.Ben kendi fikrimi sunmam gerekirse kliniğe tekrar adımımı atmazdım.Köpeğinizin bu dünyada zarar görmesinden korkuyorsunuz ama onu öldürme fikrinden korkmuyorsunuz nasıl olur da yaşayıp öleceğine karar verebiliyorsun ?

köpeği öldürmek veya başka bir tabir ile acısız bir sonsuzluk uykusuna daldırmak yerine kesinlikle diğer bütün seçenekleri dene ve için rahat olsun şuan senin onu öldürmek istediğini bilmiyor ben birini öldürmeye kalksam onun gözlerine bakmaya dayanamazdım o şeyi öldüreceğimi bile bile mama vermez,oyun oynayamaz hatta dokunamazdım daha temin okuduğum şey bir köpek sahibinin köpeğini arkadan vurmasıydı hemde ileride onlardan daha fazlasını iyileştirmek için....

levent ö. 7 yıl önce

Merhaba. Lütfen en kısa sürede bir Psikiyatri uzmanına görünün ve bu siteyi terkedin!!! Teşekkürler

atilla ç. 7 yıl önce

Kafkas üniversitesi vet.fakültesini iyi bilirim.Hocalarınıda tanırım.Orada bir sürü köpek var öğrenciler ilgileniyor.Bi insan nasıl olurda hem bu mesleği seçer hemde bu kadar vijdansız olur!Bu çok sakat bi düşünce benimle olamıyo o zaman ölsün!!!Bu mesleği hak etmiyosun sen!İnsan olmayı hak etmiyosun bi defa!Herşeyden öte kimsinki Allahın verdiği canı almayı düşünüyosun???Bence sen sırf siteyi karıştırmak için bizim gibi canları önemseyen insanları kızdırmak için provakasyon maksatlı bu başlığı açtın.Çünkü akıl sağlığı yerinde olan biri bu şekilde düşünüp bunu dile getirmez.

Onur K. 7 yıl önce

Söyleyebileceğim tek şey evlat sahibi olmayı kesinlikle düşünmeyin.


Teşekkürler 

Burcu O. 7 yıl önce

Veterinerlik meslegini secerken dusundunuz mu? Yoksa tamamen maddi bir secimmiydi sizinkisi. Duygulari yok sayip sokaga birakmak bile vahsiceyken nasil boyle oldurtmekten bahsedebiliyorsunuz? Bencilce yasantiniza dahil ettiginiz hayvanlari yine vakti zamani gelince bencilce hayatinizdan cikartmaya calisiyorsunuz ve yine bencilce aptalca sebeplerle. Sectiginiz meslek, dusunceleriniz koca bir celiski. Hangi sehirdesiniz? Bilgilerinizi yazin da sizi kopekten degil de kopegi sizden kurtaralim. !

Silindi 7 yıl önce

Sen okumak uzere oldugun meslege layik bir insan degilsin. Daha baska canin hayatina saygin yokken, nasil o canlara yardim edebileceksin ki? Ne okuyacagin meslege saygin var ne de layiksin. Neyse, ilahi adalete inanirim ben, bir gun ondan cekersin.

Silindi 7 yıl önce

herkes saçma sapan tepki vermiş köpeği uyutman saçma olur köpek aslan gibi köpek barınağa bırakma orda aç bırakırlar hayvanı zayıflar kimse cılız köpeği istemez almazlar yine gideceği yer sokak olur sokağa bırakma trafik kazası geçirir aç kalır zehirli birşeyler yer yine kötü olur eğer uyutursan belki sokağa salınca sahip bulacak hayvanı boşuna öldürmüş olursun sana önerim şuan büyük ihtimal üniversitede falansın ailenden birine söyle o köpeğe 5 10 metrekarelik bir yere çit örüp içine rahat edebileceği en azından uyuyabileceği bir şeyler koysunlar ve 2 hafta boyunca aynı saatte sokağa çıkarıp mahalledeki yemek artıklarını vs yemesini sağlasınlar 2 haftadan sonra köpeği o yerden çıkarınca kendi kendine gezip yemek artıklarını bulup yemeye başlıyacaktır uyuyacağı zamanda oraya gelip uyur arada sırada ailen evdeki yemek artıklarını falan özellikle kemik kaynatıp verirse köpeğin sen üniyi bitirip gelene kadar yaşar kemik kaynatıp verirlerse kalsiyumdan dolayı köpeğin kemik  ve kas yapısı güçlü olacağından saatlerce yorulmadan yemek artığı arayabilecektir bu şekilde eğitilmeye müsait bir köpekse 2 haftada ailen dediğim şekilde eğitip sadece o 10 metrekarelik yaşam alanının kapısını açıp geri dönüncede kapatıp onun yaşamasını sağlayabilir çevrende hayvansever illaki vardır onlarda arada sırada yemek götürürse köpeğini döndüğün zaman bıraktığın gibi bulursun

Ferhat A. 7 yıl önce


Sena Ç. 7 yıl önce

Ben de köpeğiniz kanser ve günlerini yaşıyor acı çekiyor falan zannediyorum Allah aşkına kafayı mı yediniz ? Bu söylediğinizin bebeğime bakıcı bulamıyorum öldürsem mi sorusundan bir farkı yok! Keşke ilk baştan köpeği almasaydınız yazık günah! Bakacak kimse yok diye öldürmek nedir ya ? Gerekiyorsa bir sahip bulana kadar bir yete kıpırdamayın. İnstagramda @patibuldurlar diye bir sayfa var oraya ilan verin Emin'im sahiplenecek biri çıkar. Bu açıklamayı size yapıyor olmam bile beni o kadar üzüyor ki. Ben de köpeği olan herkesi hayvansever falan zannediyordum gerçekten yazık! O köpeğe yıva bulana kadar ona bakmak zorundasınız

atilla ç. 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: huskytarcin herkes saçma sapan tepki vermiş köpeği uyutman saçma olur köpek aslan gibi köpek barınağa bırakma orda aç bırakırlar hayvanı zayıflar kimse cılız köpeği istemez almazlar yine gideceği yer sokak olur sokağa bırakma trafik kazası geçirir aç kalır zehirli birşeyler yer yine kötü olur eğer uyutursan belki sokağa salınca sahip bulacak hayvanı boşuna öldürmüş olursun sana önerim şuan büyük ihtimal üniversitede falansın ailenden birine söyle o köpeğe 5 10 metrekarelik bir yere çit örüp içine rahat edebileceği en azından uyuyabileceği bir şeyler koysunlar ve 2 hafta boyunca aynı saatte sokağa çıkarıp mahalledeki yemek artıklarını vs yemesini sağlasınlar 2 haftadan sonra köpeği o yerden çıkarınca kendi kendine gezip yemek artıklarını bulup yemeye başlıyacaktır uyuyacağı zamanda oraya gelip uyur arada sırada ailen evdeki yemek artıklarını falan özellikle kemik kaynatıp verirse köpeğin sen üniyi bitirip gelene kadar yaşar kemik kaynatıp verirlerse kalsiyumdan dolayı köpeğin kemik  ve kas yapısı güçlü olacağından saatlerce yorulmadan yemek artığı arayabilecektir bu şekilde eğitilmeye müsait bir köpekse 2 haftada ailen dediğim şekilde eğitip sadece o 10 metrekarelik yaşam alanının kapısını açıp geri dönüncede kapatıp onun yaşamasını sağlayabilir çevrende hayvansever illaki vardır onlarda arada sırada yemek götürürse köpeğini döndüğün zaman bıraktığın gibi bulursun

Herkes saçma sapan tepki mi vermiş???!!!Maşallah siz ne kadar mantıklı ve sakin yol göstermişsiniz.Demekki size bu normal geliyo.Yani diğer konu başlıklarından farkı yok öylemi?Köpeğime hangi mamayı vermeliyim?Köpek bakmak istiyorum şartlarım uygun mu?gibi konu başlıkları gibi normal bi durum.Sağlıklı köpeğini sırf bakamadığı için uyutmayı düşünen bi vet.hekim adayının bu düşüncesi normal öylemi?Asıl saçmalayan sizsiniz!Saçmasapan gereksiz yersiz mantıksız tutum sergileyen biz değil sizsiniz!

Ebru t. 7 yıl önce

Bence siz hiç gitmeyin okula. Hayvanları böyle düşünüyorsanız veteriner olmamalısınız. Kendinize canlılarla alakası olmayan bir iş bulun ve bir daha asla hayvan sahiplenmeyin. Hakkınızda en hayırlısı bu.

öznur u. 7 yıl önce

SEN KİMSİN Kİ ONUN YAŞAMA HAKKINI ELİNDEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORSUN? 

ALLAH İSLAH ETSİN SENİ... 

Silindi 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: pasa66

Orijinalden alıntı: huskytarcin herkes saçma sapan tepki vermiş köpeği uyutman saçma olur köpek aslan gibi köpek barınağa bırakma orda aç bırakırlar hayvanı zayıflar kimse cılız köpeği istemez almazlar yine gideceği yer sokak olur sokağa bırakma trafik kazası geçirir aç kalır zehirli birşeyler yer yine kötü olur eğer uyutursan belki sokağa salınca sahip bulacak hayvanı boşuna öldürmüş olursun sana önerim şuan büyük ihtimal üniversitede falansın ailenden birine söyle o köpeğe 5 10 metrekarelik bir yere çit örüp içine rahat edebileceği en azından uyuyabileceği bir şeyler koysunlar ve 2 hafta boyunca aynı saatte sokağa çıkarıp mahalledeki yemek artıklarını vs yemesini sağlasınlar 2 haftadan sonra köpeği o yerden çıkarınca kendi kendine gezip yemek artıklarını bulup yemeye başlıyacaktır uyuyacağı zamanda oraya gelip uyur arada sırada ailen evdeki yemek artıklarını falan özellikle kemik kaynatıp verirse köpeğin sen üniyi bitirip gelene kadar yaşar kemik kaynatıp verirlerse kalsiyumdan dolayı köpeğin kemik  ve kas yapısı güçlü olacağından saatlerce yorulmadan yemek artığı arayabilecektir bu şekilde eğitilmeye müsait bir köpekse 2 haftada ailen dediğim şekilde eğitip sadece o 10 metrekarelik yaşam alanının kapısını açıp geri dönüncede kapatıp onun yaşamasını sağlayabilir çevrende hayvansever illaki vardır onlarda arada sırada yemek götürürse köpeğini döndüğün zaman bıraktığın gibi bulursun

Herkes saçma sapan tepki mi vermiş???!!!Maşallah siz ne kadar mantıklı ve sakin yol göstermişsiniz.Demekki size bu normal geliyo.Yani diğer konu başlıklarından farkı yok öylemi?Köpeğime hangi mamayı vermeliyim?Köpek bakmak istiyorum şartlarım uygun mu?gibi konu başlıkları gibi normal bi durum.Sağlıklı köpeğini sırf bakamadığı için uyutmayı düşünen bi vet.hekim adayının bu düşüncesi normal öylemi?Asıl saçmalayan sizsiniz!Saçmasapan gereksiz yersiz mantıksız tutum sergileyen biz değil sizsiniz!


Normal bir durum tabiki herkese olabilir böyle birşey salak salak tepkiler vermek hem sahibini üzer hemde sizinde onunda eline bişey geçmez öyle saçma tepki vereceğinize yapabileceği şeyleri sunun önüne iş işten geçmiş zaten üniye çoktan gitmiştir uyuttuysa uyutmuştur sokağa salmısa salmıştır gönderi çok normal bence 

atilla ç. 7 yıl önce

Gönderi normalse sen normalin tanımından bihaber bi biradersin!Aynen öyle zaten konuyu açan aciz yolunu şaşırmış hekim adayı normal arkadaş yapacağını yapmıştır sen de uzuuun upuzun yazmışsın.Yapacak bişey yok verilen tepki verildi okuduysa zaten düşündüğü şeyin anormal olduğunu tepkilerden anlamıştır!Sende o zaman normal normal konudan uza artık!Bu kadar adam salak bi sen akıllısın yani.Bence senin ilgi alanın da bahçe dekorasyon,ahşabın doğası,kerestenin kullanım alanları gibi sukunet ve maddeden doğan alanlar olmalı.Hayvanlar ruh taşır,canı yanar,nefes alır.Onları öldürmeyi düşünmek hadsiz ve canicedir !Buna gayet normal yaklaşanlarda olgun anlayışlı sakin insanlar değil en az o kadar cani hadsiz ve ruh hastası insanlardır!

Silindi 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: pasa66 Gönderi normalse sen normalin tanımından bihaber bi biradersin!Aynen öyle zaten konuyu açan aciz yolunu şaşırmış hekim adayı normal arkadaş yapacağını yapmıştır sen de uzuuun upuzun yazmışsın.Yapacak bişey yok verilen tepki verildi okuduysa zaten düşündüğü şeyin anormal olduğunu tepkilerden anlamıştır!Sende o zaman normal normal konudan uza artık!Bu kadar adam salak bi sen akıllısın yani.Bence senin ilgi alanın da bahçe dekorasyon,ahşabın doğası,kerestenin kullanım alanları gibi sukunet ve maddeden doğan alanlar olmalı.Hayvanlar ruh taşır,canı yanar,nefes alır.Onları öldürmeyi düşünmek hadsiz ve canicedir !Buna gayet normal yaklaşanlarda olgun anlayışlı sakin insanlar değil en az o kadar cani hadsiz ve ruh hastası insanlardır!

Allah'in verdigi cani Allahtan baskasi alamaz diye bir laf da vardir. Hani onlar sessiz kullari falan, bize de onlari korumak dusuyor falan, dogaya zarar vermek gunah falan. Ama tabii yine onlar bilir yani, ben anlayamiyorum insanlari valla. Bir de tabii veterinerlikte otenazinin etik disi kabul edilmesi gibi bir durumu var. Bir de madem salak salak sacma salak vb. hakaret icerikli yazim anlatimlarina gectik. Bu forumu acan cok zeki(!) arkadasimizin daha onceden burada konu actigi, bizim ona anlattigimiz, her seye mirin kirin edip olmaz diyip sonra kendi kendine bu cozumu uretmesi var. Ama tabii yine siz bilirsiniz, sizin gorusunuzde normal olan bu ve benzeri siddet egilimleriyse, yarin bir gun adam olduren ya da tabiri caizse hastanelerde kendilerini \"Angel of Death\" olarak goren seri katil grubuyla falan da karsilasirsaniz onlara da ayni tepkiyi verirsiniz olur mu? Ha bir de onlarin gecmis hayatlarina da bir bakin, cunku benzer sebeplerden butun cocukluk hayatlari boyunca bitki, agac ve hayvan katlettiklerini gorursunuz. Simdi size inandirici da gelmez ama, neyse acip okursunuz belki diye ben buraya bahsetmis olayim.

levent ö. 7 yıl önce

Merhaba. Arkadaşlar köpeğim yaşlandı ve bakamıyorum. Tüyleri eskisi kadar parlak değil ve zevk vermiyor artık bana. Ayrıca şimdi hatırladım  da yarın akşam tiyatroya gideceğim ve köpeğimi uyutmayı düşünüyorum.Veteriner tavsiyesi verir misiniz? (Önüme çıkan ilk engelde hayvanımı uyutmak istediğim için kızmayın ama) Süs eşyaları eskiyince atılır,kızmayın bana. Herşey insanlar için,önüne gelene bir tekme. Düşene bir de sen vur. 60 yaşını aşmış evsiz emeklileri uyutmak ne kadar doğru?

Eylül E. 7 yıl önce

bir hayvanı evlat edinirken önündeki 15 yılı düşünmek zorundasın. her ihtimali.
kendi ölümünü bile. 
\"ben ölsem bu hayvana kim bakar?\" diye düşünmelisin. cevabın \"kimse\" oluyorsa demekki o canlıya bakmamalısın. çünkü ne olacağı belli olmaz. çok seviyorsan git barınaktakilere bak misal.
şu yazdıkların öyle iğrenç ki. o hayvanı uyutursan hayatın boyunca mutlu olamazsın. allah görür çünkü. allah bilir kimin ne yaptığını. allah ona göre yaşatır seni de.
onun o sessiz kulunu önce mutlu edip, hevesle bakıp öldüremezsin. 
son durumu ilet sahip arayalım acil olarak. 

levent ö. 7 yıl önce

Her fikre saygı duyulur dinlenir yorum yapılır ama bir canlının hayatını sırf 2 ayaklı insan olduğu için alma hakkını düşünen bir fikir dinlenmez. \"Hayvanları kısırlaştırmayın,üremek ana babalığı tatmak köpeklerin kedilerin de hakkıdır \"diye sonunu düşünmeden çiftleştirip yavrularını sonu belirsiz geleceğe sürükleyen hayvan sahiplerini de bu konuya bekliyorum. Bakın işte vatandaş bakamıyor köpeğe. Siz daha analığı tatsın diye çiftleştiriyorsunuz. Sanayi devriminden sonra büyük şehirlerdeki evcil hayvan sektörünün milyarlarca dolarlık acımasız evcil hayvan ticaretine ortak olmayın! Aksi halde daha böyle başlıklar çok açılır. Buz dağının görünen yüzü bu. Medeni cesaretin de bir seviyesi vardır;o seviye bu konu başlığı olamaz.

özlem 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: barinakci Her fikre saygı duyulur dinlenir yorum yapılır ama bir canlının hayatını sırf 2 ayaklı insan olduğu için alma hakkını düşünen bir fikir dinlenmez. \"Hayvanları kısırlaştırmayın,üremek ana babalığı tatmak köpeklerin kedilerin de hakkıdır \"diye sonunu düşünmeden çiftleştirip yavrularını sonu belirsiz geleceğe sürükleyen hayvan sahiplerini de bu konuya bekliyorum. Bakın işte vatandaş bakamıyor köpeğe. Siz daha analığı tatsın diye çiftleştiriyorsunuz. Sanayi devriminden sonra büyük şehirlerdeki evcil hayvan sektörünün milyarlarca dolarlık acımasız evcil hayvan ticaretine ortak olmayın! Aksi halde daha böyle başlıklar çok açılır. Buz dağının görünen yüzü bu. Medeni cesaretin de bir seviyesi vardır;o seviye bu konu başlığı olamaz.

Ben yine de olumlu düşünmek istiyorum , başlık sahibi henüz çocuk sayılır çaresiz olduğunu sanıyor, belki de köpek için bir şans doğar birisi bunu okuyunca hemen alır umuduyla yazmıştır vb..

Kivilcim K. 7 yıl önce

KATIL MISIN SEM CINAYETTT ISLIOSUNN KAFAYI YEDIN SANIRİM...FACETE SAHIP BULMAK İCIN ILAM VER OKOPEGIN BASINA BİSE GELIRSR SENIN IHMALIN YUZUNDEN IKI YAKAN BI ARAYA GELMESİN SENDE AYNI ACIYLA CAN VERIRSIN BU BEDDUA !!! SAKIN SAKINNN HA !!git iyi SAHIP BUL GUVENILIR ....ALLAH AKIL VERSIN

Onr T. 7 yıl önce

günaydın,

köpeğin yerine bir de kendini koyup düşün! sahibin, arkadaşın sandığın biri seni öldürmeyi düşünüyor, ne hissederdin!

bakamayacaksan neden sahiplendin, sahiplenirken hiç mi ileriyi düşünmedin??? 
bakacak kimse yoksa internette ilan verirsin, güvenilir bir aileye sahiplendirirsin en azından köpeğin kurtulur! 

bir de böyle yani en basit olayda köpeğini uyutmayı düşünüyorsan sen veterinerlik felan okuma zaten piyasada baya var bu tarz düşünenler. 
ol yakınken git inşaat oku, mühendislik oku... 

Allah köpeğinin yardımcısı olsun.

Silindi 7 yıl önce

Orosbu çocuğu tez zamanda geber inşAllah

Ahmet Mert K. 7 yıl önce

Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş ancak herhangi bir çözüm bulunmamış. Konuyu açan arkadaş çekiniyorsa bana özelden mesaj atabilir. Daha geç olmadan bir çözüm yolu arayabiliriz.

Silindi 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: tospik03 Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş ancak herhangi bir çözüm bulunmamış. Konuyu açan arkadaş çekiniyorsa bana özelden mesaj atabilir. Daha geç olmadan bir çözüm yolu arayabiliriz.

Baska bir konuda bundan cok daha once cozum aramisti zaten. Bir de o kadar ilgilenseydi bunlari okumus olurdu, konuyu actigi gunden beri foruma girmemis kendisi.

Silindi 7 yıl önce

Cehalet moda falan mı oldu ? Gerçekten bunu yazan bir insan olabilir mi?

Silindi 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: hattushil günaydın,

köpeğin yerine bir de kendini koyup düşün! sahibin, arkadaşın sandığın biri seni öldürmeyi düşünüyor, ne hissederdin!

bakamayacaksan neden sahiplendin, sahiplenirken hiç mi ileriyi düşünmedin??? 
bakacak kimse yoksa internette ilan verirsin, güvenilir bir aileye sahiplendirirsin en azından köpeğin kurtulur! 

bir de böyle yani en basit olayda köpeğini uyutmayı düşünüyorsan sen veterinerlik felan okuma zaten piyasada baya var bu tarz düşünenler. 
ol yakınken git inşaat oku, mühendislik oku... 

Allah köpeğinin yardımcısı olsun.

Günaydın demeyin şuna ya günü karanlık olsun inşallah ve Amin😔

levent ö. 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: tospik03 Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş ancak herhangi bir çözüm bulunmamış. Konuyu açan arkadaş çekiniyorsa bana özelden mesaj atabilir. Daha geç olmadan bir çözüm yolu arayabiliriz.

Merhaba. Size özelden mesaj çekince hangi çözümü sunacağınızı paylaşır mısınız? Özelden çekince ne değişecek? Teşekkürler...

Ahmet Mert K. 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: barinakci

Orijinalden alıntı: tospik03 Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş ancak herhangi bir çözüm bulunmamış. Konuyu açan arkadaş çekiniyorsa bana özelden mesaj atabilir. Daha geç olmadan bir çözüm yolu arayabiliriz.

Merhaba. Size özelden mesaj çekince hangi çözümü sunacağınızı paylaşır mısınız? Özelden çekince ne değişecek? Teşekkürler...

Tabi kii. Öğrenci olmama rağmen durumum müsait.Eğer uygun koşullar olursa seve seve o canı da sahiplenebilirim. bunun hakkında konuşacaktım. Lütfen fevri olmayın.

levent ö. 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: tospik03

Orijinalden alıntı: barinakci

Orijinalden alıntı: tospik03 Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş ancak herhangi bir çözüm bulunmamış. Konuyu açan arkadaş çekiniyorsa bana özelden mesaj atabilir. Daha geç olmadan bir çözüm yolu arayabiliriz.

Merhaba. Size özelden mesaj çekince hangi çözümü sunacağınızı paylaşır mısınız? Özelden çekince ne değişecek? Teşekkürler...

Tabi kii. Öğrenci olmama rağmen durumum müsait.Eğer uygun koşullar olursa seve seve o canı da sahiplenebilirim. bunun hakkında konuşacaktım. Lütfen fevri olmayın.


Olursam söylersiniz,teşekkürler...

Ahmet Mert K. 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: barinakci

Orijinalden alıntı: tospik03

Orijinalden alıntı: barinakci

Orijinalden alıntı: tospik03 Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş ancak herhangi bir çözüm bulunmamış. Konuyu açan arkadaş çekiniyorsa bana özelden mesaj atabilir. Daha geç olmadan bir çözüm yolu arayabiliriz.

Merhaba. Size özelden mesaj çekince hangi çözümü sunacağınızı paylaşır mısınız? Özelden çekince ne değişecek? Teşekkürler...

Tabi kii. Öğrenci olmama rağmen durumum müsait.Eğer uygun koşullar olursa seve seve o canı da sahiplenebilirim. bunun hakkında konuşacaktım. Lütfen fevri olmayın.


Olursam söylersiniz,teşekkürler...

Rica ederim.

thor b. 7 yıl önce

sağlıklı olan kopegını, dogru zamanlama ve caba ıle adam akıllı sahıplendıremeyıp bugun \"din bilgisi ogretmenının\" tavsıyesı ıle onu UYUTMAYI dusunen cahıl ve vicdansız kişi umarım kazandıgı veterınerlık fakultesını de  bıtıremez kı ılerıde bır cok hayvanı tedavı etmek ve hayatlarını kurtarmak yerıne onları uyutmaya kalkmasın.

bu baslıgı acan adına, onun insanlığından (!!!) utandım. Pes! sizin gibiler köpek de bakmasın, kedi de bakmasın, hatta insan içine de cıkmasın lutfen

Aysun A. 7 yıl önce

Sen yarın evladınıda uyutursun zora düşünce. Okurken bile içime sıkıntı çöktü. Sahiplenmeseydin zamanında .. Uyutmak ne demek ya... İşe giderken bile onunla konuşuyorum ,geleceğimi söylüyorum.. Herşeyi anlıyorlar .. Kılına zarar gelse dünyam kararıyor. Nasıl bir ruh haline sahipsin sen !!!!

Fatih T. 6 yıl önce

Bu çok hastalıklı bir dusunce

arife deniz a. 6 yıl önce

içimi parçaladınız bir veteriner adayına kesinlikle yakışmayacak düşünceler bunlar. ben köpeğimi uyutmak zorunda kaldım tedavilere cevap vermeyen bir rahatsızlığı vardı ve çok acı çekiyordu.buna rağmen hala hata mı ettim düşüncesi beni uykularımdan uyandırıyor. özlem vicdan azabı ile birleşince ağlama krizlerine sokuyor. köpeğimi uyuturken 4 veterinerin onayını aldım hepside artık uyutmam gerektiğini başka çaremin kalmadığını söylediği halde bu acı bir türlü azalmıyor. hiçbir çare kalmadıysa giderken kulübesini sokağa bırakın önüne mama su koyun sokakta da olsa geceleri yemeğini yeyip uyumaya kulübesine gelir belki ailenizde kapının önüne bir kap su bir kap mama koyarsa en azından daha az vicdan azabı yaşarsınız 

sevgi A. 6 yıl önce

ne diye alıyorsunuz bakamayacağınız canları ? ne demek uyutmak yahu ? nasıl sinirlendim başlığı okuyunca .diğer yorumları okuyamadım bile .mutlaka yazmak istedim çünkü .eger bir anne yada baba olsaydın evladına da aynı muameleyi yapacak mıydın ? Bunu soruyorum çünkü benim için  onlarda bir evlat kadar değerli bakıma ve sevgiye muhtac bireyler.Birey diyorum cunku can taşıyorlar senden benden tek farkları konuşamıyor olmaları. Zaten iyi ki konuşamıyorlar insanların onlara reva gördüğü hayatları kimbilir nasıl dile getirirlerdi kimbilir ? yapmayın lütfen bakamayacağınız bır canı sahiplenmeyin .Onların tüm hayatı oluyorsunuz çünkü ? sizin olmadıgınız yerde ne mutlu olabiliyor ne de yaşabiliyorlar. Bir hayvanı terketmek bir evladı terketmekle aynı şey..bunu aklınızdan çıkarmayın. Şartlar ne olursa olsun fedakar olun biraz emin olun o size karşılığını bu dünyada başka hiçbir canlıdan bulamacağınız kadar geri ödeyecek sıcacık sevgi dolu bakışları ile..Ben çocuk yapmayı düşünemiyorum kızımla daha az ilgilenmek zorunda kalırım korkusuyla.Bir kadın için anne olmanın önemini bunu cok isteyenler bilir fakat bir arkadaşım cocugu olduktan sonra cocuklugundan beri kendısıyle olan köpeğini bir baskaşına verdi.Hala o köpeği düşünüp dururum.Pamuğuma aynı haksızlıgı bır gun yapmak zorunda kalırım diye düşünmekten (insanız biz nihayetinde bir köpek kadar fedakar olamıyoruz bazen ) çocuk yapma fikrini öteleyip duruyorum.Bir heves uğruna bir can sahiplenmeyin onlara bakmak emek ve zaman istiyor hastalanıyorlar oyun oynamak istiyorlar düzenli yaşamayı seviyorlar taranmak bakılmak istiyorlar gezmek istiyorlar .Tüm bunları göz önünde bulundurun. 

Kerem A. 6 yıl önce

Sen veteriner olma kardeş. İnan ki küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum. 

Leyla K. 6 yıl önce

seçeneklerinin içinde cana kast varsa okula gitmeden psikolog yardımı almalısın potansiyel suçlusun..! ayrıca ailen bakamayacaksan ne diye köpek alıyorsun eninde sonunda çıkacksın evden. yuva bulmak için çaba sarfetmemişsin oturup pc de yazmışsın belki bir kaç yere sordun bitti. İSTERSEN BULURSUN. hiç bir şey bilmiyorsan bir köye git sor

Namik U. 6 yıl önce

Kars’a götür köpegi?

Hasan O. 6 yıl önce

Saka misin kardes ? Bu vicdan azabiyla yasabilecek misin peki ? Simdi boncuk boncuk dokulen yaslarin o zaman ne olacak ve veteriner olacağım diyorsun her gordugun kopekte aklina gelmeyecek mi bu oldurdugun kopegin bi bunu dusun ?

Berna Ç. 6 yıl önce

Ben oğlumu kaybettim yeni bir yavru aldım aynı cins aynı yüz aynı ama yerini acısını goturemedi yaşaması için bütün varligimi çekinmeden verebilirdim bir sakinleştirici iğne yüzünden öldü ve bu iğneyi vurdurmaya niye müsade ettim niye engellemedim niye veterinerde olsa onu dinledim ben arastirmaliydim diye vicdan azabından 4 gün boyunca kimbilir nasıl acı çekti ama hiç sesi çıkmadı hala beni görünce tepki vermeye çalıştı bunları bir an bile dusunmedigim olmuyor . Biz alıp sartlarimiz uymadı diye yaşama hakkını nasıl alabiliriz herhangi bir canlının umarım bunu yapmazsiniz böyle bişey yaparsanız vicdaniniz sizi bırakmaz. Para karşılığında bakım yapan çiftlikler var görüp müsait olduğunuzda geride alabilirsiniz. Hatta siz her sartinizi o canlıya uydurmakla yukumlusunuz hele ki köpekler gibi sonsuz ve sınırsız sadakat içinde olan bir canlidan bahsediyoruz. İnanın tam tersi olsa o hayvan sizin cansız bedeninizi bile yanlız bırakmaz başınizda bekleyip aç susuz kendini ölüme terkederdi. Sakın yapmayın sakin

Berna Ç. 6 yıl önce

Veterinerlik bölümünü başlamadan bitirmeni tavsiye ederim sizin gibi bu işi severek değil öylesine yapan tipler yüzünden ben canımı toprağa koydum bu iş sevilerek yapılır öyle hevesini alıp sartlarim uymuyor diye bir canlının canına kasteden bir tip bu mesleği yapamaz birde sanki düşünüyormuş gibi bir dram yapmışsın yok bırakırsam ağlar yok aç kalır yok ölür bence bu zihniyette olan bir insanın yanindaysa bu canlı sen bırakınca daha iyi olacaktır kesinlikle başka bir meslek sec ilerde kimsenin canını yakma hayvanlara karşı böyle hastalıklı olan bir tipin butun canlılara karşı tutumu yine aynı olur bence sen kendini uyuttur daha iyi olur vatana millete

Berna Ç. 6 yıl önce

Lütfen acilen kendini uyuttur!!!

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor