Köpeğimin göz çevresindeki kızarıklar

Merhaba. 7 aylık kızımın göz çevresinde sivilce tarzı şişlikler, kızarıklık ve dökülme, ağız kenarlarında aşırı kaşınma mevcut. Alerji olabileceğini düşünüyorum. Tam olarak alerjisi olan şeyi çözemedik ama her anlamda dikkat ediyorum. 'Butefin' adında bir krem sürüyorum çok etki etmedi gibi. Daha yeni kısırlaştırdığım için banyo yaptıramıyorum. Kaşıntısını azaltmam için bir önerisi olan benimle paylaşabilir mi?

Köpeğimin göz çevresindeki kızarıklar için cevaplar :

tommy 3 yıl önce

belirttiğiniz gibi alerjik bir durum olabiliir fakat uyuz, böcek ısırığı gibi bir şeyde olabilir tam teşhis için veteriner kontrolü gerekir ayrıca veterineriniz kaşıntı içinde bi tavsiyede bulunacaktır...

Ezdme 3 yıl önce

Uyuz olabileceğini düşünmüuyorum dış paraziti ni yaptım yakın zamanda, hatta uyuz aşısını da yaptırdım. Böcek ısırığı olsa tek bir bölgede toplanmaz genelde reaksiyona bağlı vücuda yayılır. Teşekkür ederim yine de.

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Yeni kısırlaştırdığınızı söylediniz. anestezi gaz olarak uygulandıysa ağız ve göz bölgesinde bir tepki oluşmuş olabilir. Her krem göz ve çevresine sürülmez. Mümkün olan bölgeleri batikon ile temizleyebilirsiniz. Veterinerinize danışmanız daha sağlıklı olacaktır. Çok geçmiş olsun.

Mehmet Y. 3 yıl önce

canine juvenil pyoderma olabilir mi?

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor