Köpek Yıkama Sorunsalı

Merhaba arkadaşlar, terrier cinsi köpeğimi ne sıklıkla hangi ürünle yıkamam uygundur. Forumda özel üretilen şampuan ve arap sabunu olarak çok fazla konuşulmuş o yüzden tekrar sorma gereksinimi duydum..

Köpek Yıkama Sorunsalı için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Köpekler sürekli yıkanmaz. Ayda bir sefer yıkamanız yeterlidir. Çok fazla yıkamak deri altı yağ tabakasına zarar verir. Şampuan olarak kesinlikle köpeklere özel bir şampuan kullanın. Normal şampuanlar uygun değildir. Piyasada birçok ürün var. Köpeğiniz hassassa kaliteli bir şampuan kullanın. Ben cilt problemi olmayan köpeklerimi normal bir köpek şampuanıyla yıkarken, cilt problemi olan köpeklerime Bayer in şampuanını kullanıyorum. Aylık yıkamanın dışındaki zamanlarda ihtiyaç olursa kuru şampuan kullanabilirsiniz. Yıkadıktan sonra iyice kurutun. Nemden mantar olmasın. Saç kurutma kullanabilirsiniz ama köpeğinize zarar vermeden dikkatli olun.

tommy 3 yıl önce

Bunun için amacına uygun köpek şampuanları mevcut.Bu konuda 2 nokta var.Sık yıkamamak ve iyi kurulamak.Fakat kendi tecrübelerimden yola çıkarak bir noktaya değinmek istiyorum fazla köpeğim olduğundan dolayı ülkemizdeki fiyatlarıda göz önüne aldığımda köpek şampuanları bana pahalı geliyor ben bunun yerine bebek şampuanı kullanıyorum şu ana kadar hiçbir problem hiçbir sorun yaşamadım tavsiye ettiğim arkadaşlarımdan da her hangi bir şikayet duymadım ama dediğim gibi sadece tavsiyedir.

Canım oğlum 3 yıl önce

küçük ırklarda yazın ayda bir, kışın 2-3 ayda bir köpek şampuanıyla. Banyodan sonra iyice kurusun tüyleri . 1-2 gün asla rüzgarda kalmasın.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor