Yeni yavru köpek ağlama ve işeme sorunu yardım lütfen

Merhaba, 25 gündür terrier melezi bir ysvru sahiplendim. 2 buçuk aylık bir yavru ve 25 gündür de bende. Eve geldiği ilk günden beri elimizden vileda düşmüyor. Evdeki tüm halıları kaldırdık. ilk geldiği zamanlarda çitte tuvalet eğitimi vermeye çalıştım ancak çitin içinde hiç durmuyor. Gece-gündüz devamlı ağlıyor, yalnız kalmak istemiyor bu nedenle çiti kaldırmak orunda kaldım. Bir odada asla tek başına durmuyor. Oyuncakları da var ama nafile... Yanın birini görmediği zaman ağlamaya başlıyor, devamlı yanında birilerini istiyor. Çok ilgi gösteriyoruz, çok sevgi gösteriyoruz. Suyunu, mamasını eksik etmiyoruz ama ne yaparsak yapalım yok... Günde 5-6 sefer dışarı çıkarmama rağmen, tuvaletini dışarda yapmıyor gelip evde yapıyor. Evde de neresi denk gelirse hiç fark etmiyor. Her yere işeyip sıçıyor. Ceza yönteminden ödül yöntemine kadar her yolu denedim ama yok.. Bu problemlerden nasıl kurtulabilirim ? Lütfen tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir mi ?

Yeni yavru köpek ağlama ve işeme sorunu yardım lütfen için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Dostum selam. Sitede yavru köpeğinizle evinizde ilk günler diye bir yazım var. Yaşadığın sorunlarla ilgili birçok tecrübe ve bilgi paylaştım yazıda. Öncelikle aşışarı tamamlanmamış bir köpeği dışarı çıkarma. Evde çit ile alanını sınırlaman mantıklı bence devam et. Kafesin içini yazılarda belirttiğim gibi organize et. Ağlıyor diye her istediğini yapma. Biraz zaman tanıyın birbirinize. Bu süreçte doğru davranışları oku öğren ve ısearcı ol. Bir rutin oluşturun. Evde serbest kalacağı zamanları tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra sağla. Mamasını sürekli önünde tutma. Yavru olduğu için günde 3-4 seferde günlük mamasını verebilirsin. Ağlıyor diye yanınıza almayın. Yatağını yuvasını benimsesin. Gün içerisinde oyunlar oynayıp ufaktan eğitimler verin. Enerjisini atmasını sağlayın. Yavru olduğu için gğndüzleri de uyuyacaktır. Enerjisini attığında ve karnını foyurduğunda uyuyacaktır. Kafesinde sevdiği bir oyuncağı olsun. Lider siz olun ve sizin rutinlerinize ve kurallarınıza uymasını sağlayın. Yavruluk süreci biraz zor geçebilir. Farklı bir tür ile iletişim kuruyorsunuz. Onun bakış açısıyla bakmayı çözmelisiniz. Sayfama girersen bu süreçlerle ilgili birçok yazım var. Boş zamanlarında okumanın faydalı olacağını düşünüyorum.

anil3434 3 yıl önce

Öncelikle çok teşekkür ederim. İlk kez yavru sahiplendiğim için biraz onun da acemiliği var. Aşıları bitmeden dışarı çıkarmıyorum, dışardan kastım benim müstakil evimin bahçesi. Çite koyamıyorum gece-gündüz hiç durmadan devamlı bağıra bağıra ağlıyor. Annem de yaşlı olduğu için haliyle sesten rahatsız oluyor. Dolayısıyla çite koyamıyorum hatta oda da bile yalnız bırakamıyorum. Bıraktığım anda etrafı tırmalayıp ağlamaya başlıyor. Tuvalet eğitimini ve yalnız kalma sorununu nasıl çözeceğim bilmiyorum.

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Öncelikle yaşadığın problemlerle ilgili soruların oldukça yazarsın. Herkes yardımcı olmaya çalışacaktır. Dışarı çıkarma konusında bahçen dahi olsa başka hayvanlar geziyorsa problem olabilir. Tuvalet eğitimi vb. bir çok konuda bilgi ve tecrübelerimi yardımcı olabilmek adına yazıya döktüm. Timelineıma girersen hepsine kolayca ulaşabilirsin. Kafes veya küçük bir odayla alanını sınırlaman gerekiyor. Bu alanı organize etmelisin. Normalde 3-5 güne ağlamaları kesilir. Sizde başka bir durum oluşmuş olabilir. Doğru davranışları öğrenerek neyi yanlış yaptığını biraz senin tespit etmen gerekiyor. Verdiğin bilgiler kısıtlı kalıyor. Mesela yavru ve ağlıyor diye sürekli yanında bulunup sürekli sevgi ve oyun oynadın diyelim. Şimdi yalnız bırakınca havlıyor ve istemiyor gibi bir durum olabilir. Köpekler rutinleri sever. Bir süre havlasa da doğru davranışları öğrenip organize ederek bu rutine devam etmelisin. Alışacaktır.

Hüzer G. 3 yıl önce

Yavruların en kolay öğrendiği şey insanları kullanmaktır, ağlayınca isteğini almayı öğrenmiş, geçmiş olsun. Tutarlı olun, ağlarken ,inlerken almayın.... sustuğunda çıkarın kafesten, Bu günler sürebilir ama belirli periyotlarla yalnız kalmayı öğrenmesi gerek

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor