Yetişkin bir köpekte tuvalet eğitimi?

Merhaba , yavru köpeklerde tuvalet eğitiminin nasıl verilebileceğini biliyorum ve evde bakılan köpeklerde de fakat bahçede bakılan bir köpeğin tuvalet eğitimi nasıl olmalı , yemekten önce veya sonra mı olmalı ? sonra olduğunda mide dönmesi gibi bir takım hastalıklar olabiliyor fakat öncede eğitimi olmayan bir köpek için doğru yöntem değil gibime geliyor. her ikisinde de yapabilirim hem önce hem sonra o ne kadar sağlıklı olur , doğru mudur ?

Yetişkin bir köpekte tuvalet eğitimi? için cevaplar :

ayşegül a. 12 yıl önce

güncell

ayşegül a. 12 yıl önce

kimse yok mu ?

ayşegül a. 12 yıl önce

umutsuzluğa kapılmaya başladım :(

zehra ö. 12 yıl önce

sorunuza cevap olur mu bilmem ama bizim de barınaktan edindiğimiz 2yaşlarında pointerımız var luna adında. hera adında da bir yavrumuz da var o ayrı... neyse evimiz bahçeli. eve geldiğinde barınakta yaşadığı yere yaptıkları için tuvaletlerini çok zorlanmıştık. aslına bakarsanız bir hafta boyunca günde 10 kere yürüyüşe çıkarsakta eve gelip bahçeye yapıyordu tuvaletini. daha sonra biraz sert davranmaya başladık.tuvaletini bahçeye yaptığı anda poposuna gazete rulosuyla vuruyor, ve ardından dışarı çıkartıyorduk.sonuç başarılı oldu.artık bahçeye tuvaletini yapmıyor. özellikle yemeğini yedikten sonra belli bir süre(20dk) sonra hareketlenmeye başlıyor ve o an direk dışarı çıkartıyoruz. tuvaletini dışarıda gideriyor. eve de huzurla dönüyor (: eğer yetişkin bir köpek eğitmek istiyorsanız. onun korkacağı ya da kızdığınız anlayacağınız bir simge oluşturmak mantıklı. yani bu pet şişesi olabilir gazete rulosu olabilir veyahut parkla uyarı olabilir. ona gerçekten kızdıgınızı ses tonunuzu değiştirerek anlatmalısınız. yetişkin bir köpeğin öğrenmesi yavruya nazaran daha hızlı oluyor. bu yüzden sanşlısınz. biz de buaralar yavrumuzun tuvalet eğitimiyle uğraşıyoruz. size kolay gelsin.

ayşegül a. 12 yıl önce

Orijinalden alıntı: zezez sorunuza cevap olur mu bilmem ama bizim de barınaktan edindiğimiz 2yaşlarında pointerımız var luna adında. hera adında da bir yavrumuz da var o ayrı... neyse evimiz bahçeli. eve geldiğinde barınakta yaşadığı yere yaptıkları için tuvaletlerini çok zorlanmıştık. aslına bakarsanız bir hafta boyunca günde 10 kere yürüyüşe çıkarsakta eve gelip bahçeye yapıyordu tuvaletini. daha sonra biraz sert davranmaya başladık.tuvaletini bahçeye yaptığı anda poposuna gazete rulosuyla vuruyor, ve ardından dışarı çıkartıyorduk.sonuç başarılı oldu.artık bahçeye tuvaletini yapmıyor. özellikle yemeğini yedikten sonra belli bir süre(20dk) sonra hareketlenmeye başlıyor ve o an direk dışarı çıkartıyoruz. tuvaletini dışarıda gideriyor. eve de huzurla dönüyor (: eğer yetişkin bir köpek eğitmek istiyorsanız. onun korkacağı ya da kızdığınız anlayacağınız bir simge oluşturmak mantıklı. yani bu pet şişesi olabilir gazete rulosu olabilir veyahut parkla uyarı olabilir. ona gerçekten kızdıgınızı ses tonunuzu değiştirerek anlatmalısınız. yetişkin bir köpeğin öğrenmesi yavruya nazaran daha hızlı oluyor. bu yüzden sanşlısınz. biz de buaralar yavrumuzun tuvalet eğitimiyle uğraşıyoruz. size kolay gelsin.

Tesekkurler oncelikle ama barinakta olan bir kopegin mutlaka basindan gecen kotu bir olay vardi hafif de olsa vurma vb hareketlerle tuvalet egitimini asabiliriz ama daha baska sorunlar cikabilir. Gunde o zaman soyle bir sey uygulayacagim . Yemekten 1.5 saat once cikip yarim saat bir saat gezicez biraz durup yemegino vericez mide donmesi vs olmasin diyede 20 dk sonra tekrar cikicaz

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor