kararsızlık :(

arkadaşlar köpek alıyoruz ama ben hala karar veremedim o kadar da araştırıyorum dobermanla alman kurdu arasında kaldık ! bizim için önemli olan \"one man dog\" oluşu 2 si de öyleymiş \"koruma ve bekçilik\" özellikleri 2 de gelişmiş ama dobiler sanki daha narin yani çabuk hastalanıyormuş ? arkadaşlar lütfen bize iyi ve kötü yanlarını paylaşır mısınız tesekkürler.

kararsızlık :( için cevaplar :

özlem e. 16 yıl önce

DOBERMANNNN ÜSTÜNE TANIMAM.. tavsiye ederim...hem güzell, hem koruyucu,hemde insalcıl yetiştirmenede bağlı bu tabi ama..

gamze e. 16 yıl önce

sizde doberman sahbisiniz galiba ,, iyi ve kötü yanlarından bahsedermisiniz

özlem e. 16 yıl önce

evett bende doberman sahibiyim şimdi 2. alcam inşallahh kızıl bir dobe:) valla kötü yanı yok belki seviyorum diye bana öyle geliyor ama ben 41 kiloyum bizimkisi 36 biraz gezdirmede zorluk çekiyorum ama allahtan anlıyor beni zorlamıyor.. hem ben iş yerinde bakıyorum beni bir baliciden kurtardı az daha adam bıçaklıycaktı beni düşünün artık o olmasa şuan belki bunları yazamaya bilirdim.. gerçekten harika bir köpek tavsiye edrim

izzet b. 16 yıl önce

ankara gıbı bı yerde bahcede bakacaksan kurt evde bakacaksan doberman derım

suat t. 16 yıl önce

Bekcilik ve koruma köpegi istiyorsaniz eger maddi imkaniniz varsa ve egitim icin yeterli vaktiniz varsa Belgium Malinois i bir inceleyin derim. Su sirada dünyanin 1 numarali koruma köpegidir. Alman kurduna göre daha kücük ve hafiftir.

ALi K. 16 yıl önce

Alman kurdu derim yada Blçika Malinois

Silindi 16 yıl önce

ev içi ise doberman. eğitime yollayabileceksen ve bahçede bakacaksan kurt. çok yaramaz oluyorlar:))) bu kurtlar.

ALi K. 16 yıl önce

Alman kurdu derim

tahsin b. 16 yıl önce

GSD al başın ağrımasın derim. Koruma ise koruma, bekçi ise bekçi, aile dostu ise aile dostu, sadakat ise sadakat.... say say bitmez ben bir açk sahibi olarak çook memnunum her yönden tatmin ediyor. dipnot: Alman Çoban Köpeğini eğitmek değil, eğitememek büyük bir başarıdır.

gamze e. 16 yıl önce

arkadaşlar ailem için koruyuculuk özelliği ön planda çünkü son zamanlarda semtimizde hırsılık olayları çoğaldı onlar o yöne bi köpeği tercih ediyor haklılarda ama benim için sahibine bağlılık ön planda :) çünkü ben yapı olarakta biraz kıskanç bi insanım galiba ? köpeğimin sevgisini başkasıyla paylaştığını görmeye tahammül edemem ! öyle başkalarına kuyruk sallamasın hehe yani sahibine bağlı one man dog istiyorum ben :))

ALi K. 16 yıl önce

Alman kurdu istediin gibi

izzet b. 16 yıl önce

tamam işde doberman onlar kuyruksuz

suat t. 16 yıl önce

Ev icinde bakacaksaniz Malinoisi tavsiye etmem. Ama disarida bakacaksiniz kesinlikle malinois olmali.

Silindi 16 yıl önce

sen biraz dalga geçiyor gibisin. iyi baktığın her köpek sana tapar. bana biraz hikaye geliyorsun.kararsız kaldığın köpeklerin ikisi de korumada üstüne olmayan ırklar.sen bakacağın yere göre seçim yapman gerekiyor. alman kurdunu her gün taraman gerekiyor.vs vs.... kilo olarak daha geniş alan ister ama daha çabuk öğrenir.

busecan c. 16 yıl önce

Dobermanların kuyruğu sonradan kesiliyor!!Kuyruksuz değiller kuyrukları da çok yakışıyor:) Barınakta bir doberman vardı.Gördüğünde kuyruğunu sallıyor kendini sevdirmeye çalışıyordu.Buna dayanarak söylersem eğer Alman Çoban Köpeği alın:) Pek bilgi sahibi değilm ama...

Silindi 16 yıl önce

alman kurdunu gerçekten bildiğin yerden almalısın ki ırkında bozukluk olmasın. piyasada çok kurt var ama hepsi alman kurdu değil. dobermanda ırk bozukluğu fazla yoktur her yerde rahatça bulabilirsin. her dik kulaklı alman kurdu değildir.

YADİGAR K. 16 yıl önce

iki cins arasında karar vereceksen bende GSD derim... sadece bakımı biraz daha zor mesela hergün olmasa bile gün aşırı mutlaka taraman gerekiyor ayrıca kurtların kendine öz bir kokusu var ev içinde eğer diğer aile fertleri problem çıkarmıyacaksa!! eğitimi kolay sadık koruma içgüdüsü yüksek bir dost...

ALi K. 16 yıl önce

Sıcakkanlı,dost ne ararsan alman kurdunda var ama bakımı biraz zor iki üç saat taraman gerekir

Silindi 16 yıl önce

barınaktan alsanıza:)))

ALi K. 16 yıl önce

evet oda var Yedikule barınağında çok var

ALi K. 16 yıl önce

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/ilan-panosu/yedikuleden-ilanlar/page/2/ burda var bi tane istanbula gelebilirsen al

YADİGAR K. 16 yıl önce

barınak demişken dün tuzla barınağına gittik bir 5-6 aylık husky var dişi anlatamam size.... mutlaka almadan önce bir barınakları ziyaret edin derim bende..

Caner O. 16 yıl önce

estetik olarakta karakter olarakta ben sana diyorumki alman kurdu al yoksa pişman olursun. bnden soylemesi

nazire & mehmet s. 16 yıl önce

bence doberman :) dün 2. ayını doldurdu oğlum yeni aldım bu gün 6. günümz onunla manyak oyuncu bişy ama şimdiden çok saldırgan sevelim derken elimizi parçalıyo :)

Hazal H. 16 yıl önce

alman coban kopegı ...

Silindi 16 yıl önce

alman çoban köpeyı bekçılık olsun koruma olsun daha kolay eyıtılen bır ırk dobermanı evde beslıceksenız alın derım daha narin oluolar çunku arkadaşımda alman kurdu var bahçeded evdede beslemesı kolay ve çok çabuk eyıtılebılıo

elif a. 16 yıl önce

ankara gölbaşı barınağında da var alman kurdu. Ayrıca korumaktan kasıt ne. yabancıya küçük ırk köpekler en çok havlar ama saldırsın istiyorsanız bu bambaşk bir konu, saldırı ve koruma eğitimi almış bir köpeği ağızlık olmadan dolaştırmanız yasak ve bence bu onlara eziyet. Alma kurdu yabancıya havlar. bu arada doberman ve diğer tüm ırklarda kulak kuyruk kesmek tamamen estetik kaygılarladır ve hayvana depresif etki edebilir. kesnlikle karşıyım!!!

suat t. 16 yıl önce

(saldırı ve koruma eğitimi almış bir köpeği ağızlık olmadan dolaştırmanız yasak) Bu konuyu biraz acabilirmisin. Benim böyle bir kanundan haberim yok. Eger öyleyse önlemimizi almamiz lazim. Ltf yardim.

elif a. 16 yıl önce

biz gölbaşındaki eğitim merkezine eğitim hakkında bilgi almak için gittik. saldırı eğitimi alan köpekler sonuçta size elini kaldıran kişiye saldırma şeklinde eğitimleri de var. ve türk milletiyiz malum el kol şakalrından bol şeyimiz yok. yurt dışında da böyle. eğer eğitimi varsa ağızlık olması gerekiyormuş.

elif a. 16 yıl önce

eğer bir köpek birini ısırırsa köpek suçludur, ama eğer saldırı eğitimi aldırdıysannız siz mahkemelik bile olabilirsiniz.

elif a. 16 yıl önce

koruma derken alan koruma da saldırı yok, yakın koruma da var.

anıl a. 16 yıl önce

herkes kendi ırkını savunuyo :))) bence ewde beslıceksen doberman cunku kısa tüylüdür.. koruma özellikleri arasında fark yoktur zaten o daha cok sizde bitiyor cinsde değil.

Silindi 16 yıl önce

evet evde doberman ıyı ama bahçede durcaksa dobermanalr daha hasas yapıda belkı sorun yaşarsınız

Silindi 16 yıl önce

Doberman..Tabiki.. Bu sorulur mu?

ezgi-ahmetseyhan i. 16 yıl önce

neden barınaktan yada yardıma ihtiyacı olan hayvanlardan birini almıyorsunuz? size verdiği sevgisi mi yetmez? yoksa illa cins olması mı gerek... o olsada barınaklarda dolu...

gamze e. 16 yıl önce

cevaplarınız için çok tşkr ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz,,, açk ni tercih edenler daha fazla çıktı ,, http://www.juen.com.tr/irkDetay.aspx?PTT=3&ID=92 bakın bu sitede yabancılara davranış 1 olarak gösterilmiş dobiler için ,ama açk 3 olarak gösterilmiş demek ki dobiler sahibine daha bağlı oluyor ? n dersiniz ? birde biz evde besliycez gerçi parklarımız ve yürüş alanlarımız fazla yani enerjisini rahat harcar ama yinede sizde ev için dobiyi seç demişsiniz ,o yüzden ben dobiye karar verdim. ama bir arkadaşım gamzecim rottlar sahibine en bağlı köpeklerdir rottlar sahibine aşık olur ,neden rott almayı düşünmüyorsun diyince onu da bir sormak istedim size ,hakkaten ben n dobi için nede açk için bu lafı duymamıştım

elif a. 16 yıl önce

köpük çok doğru bir soru sordu ama görüyorum ki umrunuzda bile değil:( çok yazık, sizin köpeğiniz olacak canlı için endişeleniyorum. istediğiniz gibi bir köpek olmazsa ne yapacaksınız, sokağa mı atacaksınız, yoksa aklınızın ucundan geçmeyen barınağa mı bırakacaksınız. , neden böyle insanlar, şimdi gidip petshopa en az 400 dolar verince mi iyi hissediliyor?

ezgi-ahmetseyhan i. 16 yıl önce

tabiki beğenmezse sokağa atacak sadece hava olsun oyuncak gibi yani sıkılınca atar barınağa götürmeyede tenezzül etmez bence..

gamze e. 16 yıl önce

uyarınız için tşkr ederim ama lütfen anlam karmaşasına düşüpte konun gidişini değiştirmeyin ,

ezgi-ahmetseyhan i. 16 yıl önce

lütfen bu saçma sapan hava atma forumlarıyla boşuna sitede yer kaplamayın gidin araştırın int.den bakın alın hangisini isteseniz (bence almayın) bu kadar ihtiyacı olan hayvanlar varken bu forum burda çok yer kaplıyo

Silindi 16 yıl önce

bencede.

cansu z. 16 yıl önce

slm öncelikle doberman ve alman kurdu evet bekçilik özellikleri yüksek seviyede gelişmiş ırklar onlara gerçektende bekçilik yapmasını ögretmiyorsun doberman için diyorum alman kurdu hiç beslemedim dobermanımı geçen sene abimin iş yerinde arabadan dişi göstererek çaldılar çok akıllıydı şimdi ise minyatür pıncherimiz var 5 aylık bacak kadar bişi ama ondaki ses o havlama inanılmaz büyük koruyucu kimse elini kolunu yanlışlıkla uzatmaya görsün eger hiç beslemediysen bide çaki gibi yaramaz sevimli oyuncu bişi besle derim bayılacaksın çok akıllı yormuyo insanı yinede sen bilirsin tabiii bol şanslar

anıl a. 16 yıl önce

madem o kadar istiyosunuz barınakdan almasını da sizin köpekleriniz niye cins??? hayvanseverlik konusuna gelince emin olun bu sitedeki herkes an az sizin kadar hayvansever.. burda baska bişey tartısılırken araya girip konuyu değiştirmeyin formun gereksiz olduguna dusunuyosanız yazmassınız olur biter kımse sizi zorla buraya cekmıyo herkes alınmasın sözüm kraldan cok kralcı tiplere

Silindi 16 yıl önce

benim teriyerim kırma. ayrıca boxer barınaktan. cins olmasına karşı değilim. barınaklardan alınmasından yanayım. rahatsız mı etti seni bu düşüncem acaba??

ezgi-ahmetseyhan i. 16 yıl önce

BENİMKİDE BARINAKTAN

Silindi 16 yıl önce

cins alın barınaktan alın.

anıl a. 16 yıl önce

gercek bi hayvansever olsaydın kalkıpda ben barınakdan aldım herkes barınakdan alamalı diye kendi reklamını yapmazdın.. o senle hayvan arasında olup biten bi konu elbetteki herkes barınaktan alınmasından yana.. ama burda tartısılan doberman ve gsd anlayabıldın mı???

Silindi 16 yıl önce

Kesinlikle ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ

ezgi-ahmetseyhan i. 16 yıl önce

ANLAYAMADIK SEN ANLATTINDA NALDIK BİZ BİRAZ SALAĞIZ SENİN KADAR AKILLI DEĞİLİZ BİZE AHKAM KESMEDE İŞİNE BAK NE REKLAMI YAPICAZ BİZ

anıl a. 16 yıl önce

terbıye sınırlarını aşma burda konu bu. begenmedıysen yazmassın bu kadar basit

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor