Kopegim bana hirliyor !

Arkadaslar o kadar dikkat ederim , kapidan once ben gecerim ,mamasini verirken onunden alip bekletirim ,bir sure sonra tekrar veririm ,yolda yururken ben nereye o oraya gider...bugun gun icerisinde 3-4 defa bana hirladi ,baya baya isirmayada kalkti bende sakin olmaya calisiyorum acaba bu durumu onlemek icin ne yapabilirim...verdigim komutlara tereddutsuz uyuyor ama hirlama olayi pek hosuma gitmemeye basladi...

Kopegim bana hirliyor ! için cevaplar :

Compi C. 17 yıl önce

Simdi yine hirladi bende kizdim gitti odanin ortasina isedi :(

Silindi 17 yıl önce

Bu aralar kıskandığı bişey yapmış olabilirsiniz.Veya onu kızdıracak bişey.

Compi C. 17 yıl önce

Valla bilemiyorum ama hirliyor resmen :S ,onunden oyuncagi alirken falan hirliyor ben tepki vermessem dahada sertlesiyor ,is cigrindan cikma noktasina gelince bende biraz sert davranmak zorunda kaliyorum(dövmek degil)

Silindi 17 yıl önce

Belkide marco erkek olduğunu farketmişdir,şov yapıyodur belki :) Şaka bi yana ama bu ciddi bi sorun,üstünlüğünüzü gösterin ona bence...

ugur g. 17 yıl önce

merhaba Köpekler sizinde bildiğiniz gibi bazı dönemlerde sahiplerini yoklarlar.Acaba daha üstün gelebilirmiyim gibilerinden.Bence sizin köpeğinizde şuanda sizi deniyor. Bana sorarsanız ne cok sert ne cok yumusak olun.Kararlı olun sahıbının sız oldugunu anlatın ona.

Silindi 17 yıl önce

ya bu pitbulldan ne yedi bu millet ya delleniyorum bu sözlere arkadaşlar Kimse Pitbull'u kötülemesin.Unutmayın ki canavar olan o pitbullar deiL,sahipleridir.

emrah c. 17 yıl önce

arkadaşlar köpek sahibini ısırmaz düşüncesine bende katılmıyorum tedbiri hiç bir zaman elden bırakmamak lazım özelikle şu yaşadıgımız günlerde gazeteler olsun basın olsun bir çok yerde bunun gibi haberler duyuyoruz o andaki o hayvanın pisikolojisini bilemeyiz eger gerçelten hırlama durumu varsa tedbirli şekilde yaklaşmanın faydası var diyorum

Silindi 17 yıl önce

kuru fasulye geneLe AÇtım bi konu Oku bakalım.

Silindi 17 yıl önce

Bence hicbir kopek sahibini isirmaz buna inanamam eger isiriyorsa iliskide kesin bir sorun vardir derim ben...

oya b. 17 yıl önce

benımkıde bugun bana bayaı bır hırladı ama dısarı cıkıp bıraz gezınce hırlama dıe bısı kalmadı

emrah c. 17 yıl önce

cidi şekilde diş geciriyormu

emrah c. 17 yıl önce

aşk olsun ya :((

emrah c. 17 yıl önce

o zaman senınkı kendını aslan sanıyor yaw eheueheu:))

Silindi 17 yıl önce

yağmur bak bunları Göz önunde bulundur tamam mı ? Köpekler dogada sürüler halinde yasarlar. Her sürünün oldugu gibi köpekler de bir lidere ihtiyaç duyarlar. Liderlerin sürü içerisinde belli görevleri vardir. Sürü için barinacak yer bulmak,yiyecek bulmak,sürüyü korumak v.b liderin görevleridir. Lider önde yürür, önce yer ,en iyi yerde lider uyur,oyun vaktini lider baslatir ve bitirir. Bunlar köpek dünyasinin degismez kurallaridir. Ev ortaminda yasayan bir köpek aileyi bir sürü olarak kabul eder , kendiside o sürünün bir bireyidir. Bu sürü içerisinde de bir lider olmalidir. Eger köpek aile içinde bir liderin varligini hissetmezse kendisi lider olmaya karar verebilir. Bu da ileride aile fertleriyle köpek arasinda önemli sorunlara yol açabilir. Bazi köpekler dogustan liderlik karakterine sahiptirler. Bu yüzden bazilari sizin liderliginzi hemen kabulenirken bazilarina da her gün hatirlatmaniz gerekir. Köpeginize kimin lider oldugunu ögretmek için asla siddet kullanmayin. Ancak kati, kararli ve adil olun. Asagidaki birkaç küçük ip ucu bu konuda size yardimci olacaktir. Ancak unutmayin liderini tanimak ve kabullenmek yavruyken baslar.

emrah c. 17 yıl önce

evet ya o daha ıyıydı:) şaka bır yana veterınere danıştınmı hiç veya aynı cins beslıyen bırı ile konuştunmu

Silindi 17 yıl önce

Köpeginizi belli saatlerde besleyin, mama kabini 20 dk dan fazla köpegin önünde tutmayin. Önce siz yiyin sonra köpeginizi besleyin. Kapidan önce siz çikin. Asla köpeginizle güce dayali oyunlar oynamayin Göz göze geldiginizde ASLA önce siz gözlerinizi kaçirmayin. Köpeginizin sizi ,baskasini veya bir esyayi isirmasina izin vermeyin. Köpeginizle ASLA ayni yerde yatmayin. Yaniniza gelip kendini sevdirmeye çalistiginda onu sevmeyin, siz istediginiz zaman onu sevin. Oyunun baslama ve bitis zamanina siz karar verin. Yavru köpekler veya küçük irk köpekler kucaga alinmak veya kucaktan inmek istediginde hemen kucaginiza almayin veya hemen kucaktan birakmayin. Önce iyice sakinlesmesini bekleyin. Koltuk, kanepe gibi esyalarin üzerini çikmasina izin vermeyin. Köpeginizi küçük çocuklarla veya köpeklerden korkan insanlarla ayni odada yalniz birakmayin. Köpeginizin yatma ve uyuma yerini mutlaka siz belirleyin. Köpeginiz geçeceginiz yol üzerinde yatiyorsa etrafindan dolasmayin,üzerinden atlamayin,onu kaldirin ve yolunuza devam edin. Evdeki tüm esyalar, hatta onun oyuncaklari bile size aittir,siz onlari köpeginize yalnizca ödünç verirsiniz. Köpeginiz bunu bilmeli ,siz izin vermeden herhangi bir esyayi veya oyuncagini agzina alirsa “BIRAK” veya “HAYIR” komutuyla birakmasini saglayin. Biraktiktan sonra ödüllendirin. Sizin istemediginiz bir sey yaptiginda ensesinden tutup hafifce sarsin ASLA elle veya baska bir cisimle ona vurmayin. UNUTMA Kİ BUNLAR SENİN İÇİN KÖPEĞİNE Bİ KÖTÜLÜK EDECEĞİNDEN FELAN DEİL. İLERDE DOSTLUK İLİŞKİNİZİ KUVVETLENDİRİR.

emrah c. 17 yıl önce

ya onu bi şekilde çözmek lazım bu şekilde gitmezkı sıze bole yapıyorsa yarın başkası sevıyımderken harbıden ısırır

Silindi 17 yıl önce

yaĞmuRcm Sen BeNim dEdiklerimi bi yap yapamam deme unutma o büyüycek we senı ısırcak ısırıncada sen acı çekeceksin we doğal olarakta buna katlanacaksın yapma onun için bu bilgiler. Sen ondan DeiL O senden Korksun.

taylan o. 17 yıl önce

anca pitbull lar hırlarmış sahibine.ne kadar saçma bişi sölemişin arkadaşım ya.nerde görülmüş yada nerden bulup uyduruyosunuz böle şeyleri.

Mert B. 17 yıl önce

YALNZ DEGILSNZ...bnmkıde hırlıyo hergun bn alıstım artk takmıyrm

Ugur x. 17 yıl önce

Benim Köpekde Bana Hırlıyo Bazande Bacamı Koparıyo..Bunasıl İş Hangi Köpek Sahibine Erkeklik Yapar.Bence Patronun Kim Oldugunu Gösterin.Yoksa Başınız Belaya Girebilir

Compi C. 17 yıl önce

Yasin arkadas soylediklerini ben Marco geldiginden beri uyguluyordum yani cok dikkat ederim ,kati ve otoriter birsekilde davranirim...ama yinede kopek piskolojisi geregi liderlik mucadelesine girebiliyormus ,bu gece hic uyutmadim ,mamasini verirken once bos kabi onune koydum sonra azar azar onune biraktim ,biraz dolastim geldim mama verdim vs...yani kontrolun bende oldugunu iyice hatirlattim ,az once git uyu dedim arka tarafimda uyuyor simdi :) sanirim benim yaptigim 2hata vardi 1.si -yemek siralamasinda once Marco yiyor sonra biz yiyorduk... 2.si kapilarin onunde yatarken etrafinda dolaniyorduk surulerde alfa kopek gecmek istedigi zaman suru uyeleri uyuyor olsa bile kalkip yol verirmis,buna dikkat etmemistim...dun gece oturdum ingilizce bir kaynaktan suru piskolojisine dair 5-6sayfalik yazi okudum cok faydali bilgiler vardi ,cevirip yayinlamayi dusunuyorum :) NOT: Marco sonra 4-5 saattir eski Marco gibi itaatkar oldu :) gozlerindeki kotu bakis gitti :)

meltem .. 17 yıl önce

ben armyı egıtıme gondermeye karar verdım ewet army bı golden ve egıtıme en az ıhtıyacı olan en akıllı uysal kopeklerden bırı fakat gecen gun bana yaptıgından sonra sok oldum az daha vermeyı dusunuyodum kı hepınız kadar bende kopegımı cok sevıyorum:( parkta dolasırken pıslık buldu posetın ıcınde aldı agzına ben hayır dedıkce hırladı elıme cubuk gıbı bıısy aldım posete dokunmak ıstemedıgım ıcın onunla almak ıstedım bı kac kez cıddı cıddı diş gösterdi hırladı cok sinirlendim vurdum poposuna cubukla hayır diyerek korktu titredi ılk kez boyle bisiy oldu cunku ama hırlamaya devam ettı bende uzulerek bı kez daha poposuna vurdum ve oda benım ustume geldı hırlayarak diş gösterek inanın o an ısırmak uzereydi ısırmamasının veya daha fazla gelmemesinin tek nedeni bulundugu noktadan yanı o posetten ayrılmak ıstememesiydi:( yanımda kopegı olan baksa bı abı bıle korktu armyden ok kabul edıyorum ben belkı ıyı bır egıtım veremedım cok sımarttım ama onun ıcgüdüsel olarak bunu yapmaması gerekmıyormuuu? ısırsaydı tarıhe gecıcektık golden sahıbını ısırdı dıyee:P neyse sonuc olarak army yakında egıtıme gıdıoo:)

nilgun k. 17 yıl önce

valla benimkinin önünden yemek alcam beni yer mama yerine hiç düşünmek bile istemiyom ii sen hırlamakla kurtulmuşsun

Compi C. 17 yıl önce

Arkadaslar soyle bir gercek varki ,mamasini veya agzindan baska birsey alirken bize hirliyorlarsa ,bir sorun var demektir ve bu ciddi bir sorun ,kopek bizimle liderlik mucadelesine giriyor belkide kendini lider olarak goruyor demektir...burada egitim aldirilmasi fayda saglamaz ,bizim kopegimize davranis seklimizi degistirmemiz gerekir ,yukardaki arkadasin yazdigi gibi ,önce biz yemek yiyip sonra kopegimizin mamasini vermeli ,kapidan once biz gecmeliyiz ,tasmayla yururken kopegimiz bizi takip etmeli vs gibi maddeler suru piskolojisi icerisinde alfaligi belirler...bu davranislara dikkat etmemiz gerekir...kendini lider olarak algilayan kopek evde esyalarida parcalar,cisinide yapar kakasinida...onun icin bizim sorunumuz liderlik ! ,bu sorunun uzerinede yukardaki maddelere dikkat ederek gidebiliriz...ayrica kopegi yok yere sevmek pek iyi degilmis ,kopek sevgiyi hak ettigi zaman sevmek gerekirmis ,oyle kucaga alip ay canim cicim demekle kopek egitilmiyor malesef ,biz evcillestirelim derken kopegin icerisindeki kurt genlerini ortaya cikariyoruz ,hircinlasiyor saldirganlasiyor onun icin otoritenin bizde oldugunu kopege gostermemiz gerekir...bunu yaparkende dövme ve şiddete asla başvurulmamali ,köpek dahada hırçınlaşıyor ,zaten sürüde köpekler liderlik için kavga etmezlermiş ,davranışlarıyla lider olduklarını belli ederlermiş...bizde davranışlarımızı gözden geçirmeliyiz...

Hüsniye b. 17 yıl önce

Köpek, sahibine hırlıyor ve hatta saldırıyorsa, ciddi bir problem vardır demektir! Ayrıca hiçbir köpek SAHİBİNE SALDIRMAZ! Tabi ki onu sahip olarak görmüşse... Ben Liza'ya höst dedim mi olay biter. Tanıyanlar bilir :) İlk önceleri ise ben Liza'yı azarladğımda o da bana hırlıyordu, kemik veriyordum saldırmaya çalışıyordu. Baktım böyle olmayacak... Eğitimle iligi ne varsa okudum. Çok şükür şuan çok iyiyiz. Ağzından kemğimi alırım, yerken bile BIRAK dediğim anda kemik veya et olsa bırakır. Bırakmak ZORUNDA! çünkü... Tomy33; söylediğin şeyler çok doğru. Yani önce siz yemeğiniz yiyin. Çünkü köpeklerin doğasında LİDER önce yemek yer. Eve ondan önce siz girin, sürekli canım benim cicim demeyin! Ceza vermek yerine yaptığı iyi şeyleri görüp ödüllendirmeyle eğitin onu. Yürüyüş yaparken sol tarafınızda sizin ne önünüzde nede arakanızda kalacak şekilde tutun onu. İstediği bir yere gitmek isterse, çok sert olmamak şartıyla çekin onu. Sizin gittiğiniz yöne gitmek zorunda!!!!

Hüsniye b. 17 yıl önce

Buyrun güzel bir yazı ;) Öncelikle, köpeklerimizin yapmasını veya yapmamasını istediğimiz her şeyin onlara yabancı ve doğal yaratılışlarına ters olduğunun farkına varmalıyız. Köpeğin doğal karşılama davranışını düşünün, zıplama ve yalama. Bir köpek için bu tamamen normaldir ve insanlarca onay almanın içten bir isteği olarak değerlendirilmelidir. ”Kusura bakma ufaklık ama biz insanların istediği bu değil. Biz insanlar senin kibarca oturmanı ve sevilmeyi beklemeni istiyoruz”. (Köpekler için korkutucu bir dominasyon şovu, buna katlanmaları için onları şartlandırdık) Hayatınızda hiçbir köpeğin diğer bir köpeğe gidip oturarak birbirlerini karşıladıklarını gördünüz mü? Ya da bir köpeğin diğerinin onunla oynaması için oturmakta ısrar ettiğini? Şimdi bunu insanlara özgü bir biçime çevirelim. Kendinizi birine gülümseyerek kibarca elinizi uzatıp karşıladığınızı ve onların size bağırıp sizi ittirdiklerini hayal edin! Bir çok kültürde yeni tanışmış dahi olsanız karşılaştığınız insanı yanağından öpmeniz görgü kuralları olarak kabul edilir. Şimdi size bir Yunanlı ile evlendiğimde bu geleneğe nasıl alıştığımı anlatıyım. Bu benim eşimin ailesini ziyaret ettiğimde ikincil güdüm oldu. Peki nasıl? Bunu doğru dürüst yapmadığımda beni yakalayıp onları öpmem için zorladılar mı ya da bluzumun kolundan tutup beni sarstılar mı? Tabi ki hayır. Bu geleneğe ayak uydurmamın bana sonunda ödül olarak döneceğini öğrendim. Kendimi onlara ait hissettim ve gülümsemelerle ve kibar kelimelerle ödüllendirildim. Şimdi, köpeğe verilecek olan ödül tabi ki güzel sözler ve gülümsemelerden daha değerli olmalıdır. Yoksa, neden kendi doğal davranışlarının aksi olan insanların istedikleri davranışları sergilesinler ki? Peki köpek için değerli olan nedir? Köpekler konuşabilseydi herhalde ilk cevapları yemek olurdu. Daha sonra oyuncaklar, diğer köpeklere erişim, iyi bir çekiştirme oyunu ya da yakalamaca oyunu şansı. İnsanların onları sözsel olarak pohpohlaması listenin en sonlarında yer alırdı ve bu pohpohlama, eğer değerli bir ödülle birlikte gelmiyorsa köpek için hiçbir anlam ifade etmez. Yıllar boyunca bir çok öğrencim köpeğin yemekle ya da oyuncakla ödüllendirilmesine “komutu BENİM için yapmasını istiyorum ödül için değil” diyerek karşı çıkmıştır. Geçmişte köpeklerinden istedikleri şeyin tamamen mantıksız olduğunu açıklarken oldukça kibar davranıyordum. Asıl söylemek istediğim şuydu ki “köpekleriniz tasmaya asılmayı bıraktığında onlara “cici köpek” demek çok mu matah bir şey sizce, siz kendinizi ne sanıyorsunuz?” Köpeğin sizi çekmekten ve canı neyi isterse onu koklamaktan aldığı haz bunun yanında onun için çok çok daha değerlidir. Bu durumda, eğer ödülleri kullanmıyorsanız, köpeğinizin istediğinizi yapması için ceza veya rahatsızlık yaratma yöntemlerini kullanıyorsunuzdur. Ama köpeğinizi bunu hala “sizin için” değil cezalandırmasından doğacağı rahatsızlığı yaşamamak için yapıyordur. Bu “BENİM” için teorisi çok anlamsız! Tüm hayvanlar kendi işlerine geleni yaparlar. Başarıyı getireni seçerler. Bu boz ayıların nehrin sığ sularında somon yakalamasının nedenidir. Sinekkuşlarının belirli renkler tarafından cezbedilmesidir. Belirli bir davranış biçimini yerine getirdiklerinde, durmadan ödüllendirildiklerini öğrenmişlerdir! Her ne kadar zamanın belirli bölümünde ödüllendirilseler de, istediklerini elde edebilmek için aynı davranışları tekrarlamak en iyi seçenektir. Hiç garajınızda kapalı kalmış bir sinekkuşu gördünüz mü? Bu genelde olur. Garaj kapınızın girişindeki kırmızı düğmenin ödül olduğuna doğal olarak şartlanmışlardır. Alaska’ daki tüm somonlar birden yok olsalar, boz ayılar bu davranışın daha fazla emek sarf etmeye değmeyeceğini fark edecekler ve bu davranışı bırakacaklardır. Aynı şey köpeklerimizi yapmalarını istediğimiz davranışlar karşısında “artık eğitildiler o yüzden ödüle gerek yok” diye düşünerek ödüllendirmeyi bıraktığımızda da başımıza gelir. İşyeriniz size para vermeyi kesse ne olurdu? Her şeyden önce o işi uzun zamandır yaptığınız için artık alışkanlık haline gelmiştir. Daha fazla para ödenmeye ihtiyacınız yoktur. Ne kadar kalır, devam ederdiniz? Ya size zaman zaman ödeme yapsalardı ya da sadece çok çalıştığınızda daha fazla maaş verselerdi? Bunların hepsi sizin işiniz hakkında ne hissettiğinizi tamamen değiştirirdi, değil mi? İşe gitmek yapmak istedikleriniz arasında ilk sırada mı? Eğer değerlerin yer değiştirmesi söz konusu değilse neden herkes bir iş istesin ki? Eğer bir şeyleri ödüllendirmeyi kesersek, köpek onun için bir anlam ifade etmediğini düşünecek, bu nedenle neden hala bu davranışı sunmaya devam etsin? Bu onun daha fazla işine gelmiyor- nehirde somon bitti. ”Eğitim”de köpeklerimizi inandırmalıyız. Tabi ki her zaman gözlerinin önünde bir yem ya da ödül olmayacaktır ama köpeklerimizi aslında ödülün geleceğine ve bunu yapmasına değeceğine inandırmak gerekmektedir. Bence bunda ceplerin rolü büyüktür. Başarılı itaat tepkileri için benim köpeklerim ve eğittiğim köpekler, sihirli bir şekilde yokta oyuncak ya da mama var ettiğime inanmalıdırlar. Bu sihirli sanatı nasıl başarıyoruz ve köpeğin bunu rüşvetle karıştırmamasını sağlıyoruz? Başlangıçta, her başarılı hareket onlara ödül olarak dönüyor. Sonra her GERÇEKTEN başarılı davranış ödüllendiriliyor. (Hareketi tam da bizim istediğimiz şekilde olacak tarzda biçimlendiriyoruz) Köpek her defasında başarılı olmaya başlasa da, bir şekilde onu bu başarı için, bir kumarbazın makinelere para üstüne para atıp en sonunda parasını alacağını bildiği gibi, rast gele bir ödülün geleceğini bildiği için ödüllendirmemiz gerekmektedir. Şunu unutmamalıyız ki köpeklerden yapmalarını istediğimiz şeyler onların davranışlarına dair ilk seçimleri değildir. Yemlemek de öğrenime yardımcı araçtır, ve köpek işaretin ne olduğunu anlar anlamaz bu basamak geçilmelidir. Ondan sonra iş arkanızdan ya da diğer elinizden ödül çıkartma becerinize kalmıştır. Bundan sonra ceplerinizden ya da ağzınızdan çıkacak görülmemiş malzemelerle köpeğinizi şaşırtın. Evet bazen, gördüğünüzü iyi eğitmenlerin ağızlarından yemek tükürmesinin iyi bir nedeni vardır. Bu da köpeğin, istediğinizi yaparsa onun için iyi bir şeylerin geleceğini ama nereden geleceğini asla bilememesinin bir yoludur! alıntıdır. yazarını hatırlamıyorum.. rottweiler.net 'ten alınmıştır. çeviri ıtır

Compi C. 17 yıl önce

Liza bilgiler icin cok tesekkurler.

elvan y. 17 yıl önce

walla arkadşlar bu sitede sizden öğrendiklerimi başka bi yerden öğrenemm heralde.. yorum yapan herkese teşekkürler.. seneye işallah benim de bi dostum olucak onun için burda yazılan işe yarayanherşeyi kaydediyorum... çok saolun

asddd a. 17 yıl önce

Hırlaması hiç normal deil.bende bizim bağevindeki yadigarın yemeğini almaya çalışırken hırladı.Onu sinirlendirme.herşeyini önünden alırsan tabi hırlar

reyhan m. 17 yıl önce

valla benimkide geçen gün arkadaşımı bi ısrdı resmen dişiyle delmiş orayı kanlar aktı benide ısırıyo hayır deyincede hırlıyo ama bu genelde oluyomuş 5 6 ayda düzelir diyolar inşşşallah

murat s. 17 yıl önce

arkadaslar köpek ırkları ve psikolojileri hakkında yorum yapmadan önce bu konuya hakim olduğumuzdan emin olalım,kulaktan dolma bilgilerle kimseye yardımcı olamayız aksine yardım isteyen arkadaşı dahada zor durumda bırakırız,çıkmış biri yok pitbull sahibini ısırır yok sahibinin suçu yok köpek saldırgan demiş durmuş,dostum senin pitlerle ilgili ne kadar bilgin var???neden bu kadar ön yargılısın,pitlerle ilgili kötü bi hikayenmi var,bu konuyu dahada uzatıp forumu açan arkadasa saygısızlık yapmak istemiyorm...biraz daha dikkat...

pınar k. 17 yıl önce

herada ısırıyıp hhırlıyordu. onun küçüklük zamanlarından kalma bütün eşofman altlarımın paçaları yırtıktır. kollarımı görseydiniz korkardınız. jilet atılmış gibiydi. 6 aydan sonra bunlar azaldı. sorun acaba yavru olduğu için dişleri kaşındığından mı yapıyor yoksa cidden ısırmak için mi yapıyor. yavru köpekler dövüşmeyi öğrenmek için birbirleriyle bu tür kavgalar yapıyorlar bu sırada dediğin hırıltıları da çıkarıyorlar. benimde çok endişelerim vardı sonra başka bir köpekle oyun oynarken farkettim aynı şeyi ona da yapıyordu. onu ısırıyordu ensesinden ısırmanın dozunu kaçırınca diğeri onu havlayarak uyarıyordu ileri gittin diye. sonra eğitimci bir arkadaşıma sordum köpeğimin beni görünce yere yatıp karnını gösterip göstermediğini sordu, eğer karnını sana gösteriyorsa senin efendisi olduğunu kabul ettiğini ifade ediyordur. eğer kendini senin liderin olarak görüyorsa asla karnını göstermez dedi ki hera beni her gördüğünde yaptığı ilk iş yere yatıp karnını okşatmaktı. 6 ay sonunda bu tür problemler kalmadı.

melike g. 17 yıl önce

BENCE HIRLAMASI NORMAL BENİMKİDE YAPIYO CANI OYUN İSTEDİGİ ZAMAN SIKILDIGI ZAMAN YADA ONA BAGIRDIGIMDA KENDİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYODUR BÜYÜYOYA

Compi C. 17 yıl önce

Valla arkadaslar ,Marco benim icin coksey ifade ediyor onun icin bu olaydan sonra gerek burada arkadaslarin tavsiyeleri gerekse baska kaynaklardan okudugum bilgiler dogrultusunda kendi davranislarimi suzgecten gecirdim ,marco nun hicbir sucu yok ,butun suc benim bazi davranislarimin yanlisligindan kaynaklaniyormus ,neyseki 1haftami ayirip duzenli sekilde onunla ilgilendim yanlis yaptigi mnoktalari duzelttim suan durum cok iyi ,ayrica 6aylik olana kadar ara sira bu tip olaylarin olmasi dogalmis ama onu alinmassa kotu sonuclar dogurabilirmis ,bu duruma goz yumuldugunda kopek 1yasindan sonra surekli sahibini isirma eylemine girermis ,liderligi vermemek icin ,yabanci forumlarda bu tip kopeklerin direk uyutuldugunu bile okudum.

Silindi 17 yıl önce

Yasin bu zamana kadar araştırdığım,okuduğum,öğrendiğim,bildiğim,uyguladığım,eğer yazmasaydı yazacak olduğum herşeyi güzel bir özetle anlatmış.bugüne kadar bu kurallardan hiç şaşmadım ve bunun meyvesini de kızımla yiyoruz.herkese yeni yavruları ile iyi dersler.

Compi C. 17 yıl önce

Birde arkadaslar artik marco beni gorunce patisini kaldirip vucuduma dokunmak istiyor ,bu liderim sensin anlamini tasiyormus ,yalamakta ayni anlama geliyormus.

gökben d. 17 yıl önce

(Önce siz yiyin sonra köpeginizi besleyin)Ben önce onların mamasını koyarım,sonra kendim yemeğe otururum.Sofradan bişey istiyorlarsa,yemeleri uygunsa veriririm.(Kapidan önce siz çıkın)Biz beraber çıkarız kapıdan.(Köpeginizle ASLA ayni yerde yatmayin)zaman zaman ikisini de yatağa alırım,beraber uyuruz. (Yaniniza gelip kendini sevdirmeye çalistiginda onu sevmeyin, siz istediginiz zaman onu sevin)Bu bana çok ters geldi.Onlar ben onları sevmek istediğimde nasıl beni reddetmiyorlarsa,ben de sevilmeye ihtiyaçları olup yanıma geldiklerinde onları geri çevirmem.(Koltuk, kanepe gibi esyalarin üzerini çikmasina izin vermeyin)Bu ev benim olduğu kadar onların da evi,özgürler. (Evdeki tüm esyalar, hatta onun oyuncaklari bile size aittir,siz onlari köpeginize yalnizca ödünç verirsiniz. Köpeginiz bunu bilmeli ,siz izin vermeden herhangi bir esyayi veya oyuncagini agzina alirsa BIRAK veya HAYIR komutuyla birakmasini saglayin. Biraktiktan sonra ödüllendirin.)evdeki tüm eşyalar ortak eşyamız,onların oyuncakları da tamamen onların.istediği oyuncağıyla oynar.ancak zarar göreceği birşey alırsa diye hayır ve bırak komutlarını öğrettim.Tabi bu yazılanlar mutlaka bilen bi kişi tarafından yazılmış.saygım sonsuz.ancak benim anlayışıma ters.zaten köpeklerimiz bizlerle şehir hayatında yeteri kadar kısıtlanıyor.bir de katı kurallarla onları bunaltmam.çocuktan farksızlar.birbirimize rahatsızlık vermediğimiz sürece ben de köpeklerim de özgürler.burası onların evi hayat da onların hayatı.benim de sahip olarak görevim,onları hakettikleri gibi sevmek ve mutlu olmalarını sağlamak.bugüne kadar liderlik sorunu da yaşamadık.sağolsunlar dinlerler anne sözü :)

Silindi 17 yıl önce

kendi doğalarında yaşıyor olsalardı da bunun böyle olduğunu öğrendik bu işin uzmanlarından.kurallar ve sorumluluklar vardır.nasıl ki ben kızımla yorgun da olsam hasta da dışarı çıkıp koşup oynamak sorumluluğunu aldıysam o da sorumluluklarını yerine getirmek durumunda.eğer çalınan özgürlükse en az onlar kadar sahiplerinin de özgürlükleri kısıtlanıyor.gidilecek yerler,yapılacak tatiller,eve dönüş saatleri onlara göre ayarlanıyor.peki buna rağmen hiç onlardan bıktık mı?hayır dediğinizi duyar gibiyim...çünkü biz onları onlar bizi seviyor.tüm engellere,kurallara rağmen.bu değil onların hayatında bizim hayatımızda da olan bir kavramdır.bağlılık!devletin halka,patronun çalışanlarına daha da özele inersek anneye,babaya,eşe,çocuğa koyulan kurallar.kurallar.kurallar...bizim seçmediğimiz bir dünya düzeni...hayatın en başından ortaya çıkan olgu...

gökben d. 17 yıl önce

bize bağlanmayı seçen onlar değil ama,biz seçiyoruz bunu başta.yani onların bizim hayatımıza getirdikleri kısıtlamaları da biz bilerek ve isteyerek alıyoruz.tabi ki bazı kurallar var,olmalı.ama yok koltuk yasak,oyuncağıyla ben istediğimde oynasın,o istediğinde sevmem ben istediğimde severim..bunlar benim şahsi görüşüme ters.benim köpeklerim zorla gelip bana bize bakacaksın demediler.onları bu eve getiren benim.ama kölem olarak değil,ailemin parçası olarak.tekrar ediyorum kurallar olmalı ama bu yazılanlar bana ters.bizim de kurallarımız var evde.ama bu ev,eşyalar ve siz bana aitsiniz tarzında değil.ev ve eşyalar hepimizin,siz benim,ben de sizinim tarzında.benim anlayışım ve şahsi görüşüm bu,liderlik sorunu yaşamadık,ısırma hırlama da asla yok.demek ki bu yazılanlar tek yol değil.

Silindi 17 yıl önce

her köpeğinde kendine has karakteri olduğunu düşünüyorum.sizinkiler akıllıymış ve kurallara uymuş.benim kızım da benimle yatağımı paylaşır,koltuklarda yatar.tabiki ev onun düşüncesini taşımasaydık evlerimize almazdık.evim benim olduğu kadar kızımın da diye düşünüyordum fakat ne zamanki bensiz yatmak zorunda kalsa kapımda ağlıyordu..bir gün ben olmayabilirim,herkes yatağına almak istemez,bensiz yatmaya da alışmalı diye düşünüp yeni bir yatak aldım ona...ve geç kalmış kurallar koydum;yatağımda uyumak yoktu.ama ben otururken koltuğumu benimle paylaşabilirdi;)bu düzene alıştık...bu da sanırım köpeğin yapısıyla doğru orantılı.benim kızım lider ruhlu bir köpekti ve kurallarla önüne çıkmalıydım.sizinkiler uyumluymuş,daha az kuralla aynı yolu katetmişsiniz.bu da ne çıkarsa bahtıma olayı...bizimki asi çocuk yetiştirmek gibi bişeyken sizinki daha kolay eğitilebilirmiş...tüm bu yazışmaların sonunda şunu söyleyebilecek olmak güzel "evet onlar bizi seçmedi ama şimdi milyon tane insanın arasında olsalar bizi seçecekler" köpeklerinizle mutlu ve uzun bir ömür diliyorum

gökben d. 17 yıl önce

"evet onlar bizi seçmedi ama şimdi milyon tane insanın arasında olsalar bizi seçecekler" bu söze bayıldım.ben de size köpeğinizle beraber sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor