muhabbet kuşum

onur ö. 16 yıl önce

yha muhabbet kusum sureklı kafesınden cıkmak ıstıo daha 3. gunu evde eve alısmıs olsagerek eskıden yanı ılk aldııgım gub ve 2.gun benım elımden korkuodu elımı kafesıne sokuorum kacıodu alıstırdım soka soka elıme artık az korkuo onu bı kerelık olsada kafesınden cıkarıyımmı gezssın evde 15 dk sonra alır yıne koyarım kafeıne olumluolurmualısır mı bıze?? acil cevap yazarsanız sevınırım

muhabbet kuşum için cevaplar :

yeşim a. 16 yıl önce

kuşunun kendiliğinden cesaretlenmesini bekle bence. o istediğinde çıkar zaten kafesinden, ama eline geliyosa sana alıştıysa elindeyken çıkarabilirsin.

onur ö. 16 yıl önce

yok çıkarttım uca uca ottu uctu uctu ottu uctu ottu sonra tulbent vardı annemın tulbentı ustune attım kafesıne koytum daha bana alısmadı korkuo bızden ne zaman alısır?

pınar d. 16 yıl önce

daha erkn o kuşun kişiliiine gre deişir..bzm limon mesela bze hmn alıştı daa drusu bna:))onun için kuşn gwenni kazanmn gerekr..çok korkak oluolar :))

yeşim a. 16 yıl önce

alışması için onunla fazlasıyla ilgilenmek gerek. çünkü daha yavru olduğu için çok ürkek olur. bana veteriner, kuşumla her sabah belli bir saatte ona ilgi göstermemi konuşmamı söylemişti. ben her sabah saat 10 gibi kuşumla konuşuyorum seviyorum öpüyorum, böyle olunca çok kolay alışıyolar ve uysallaşıyolar.

onur ö. 16 yıl önce

suan benım elımden cok tırsıo korkuo kafesteyken parmagımın gırcegı kadar kucuk bı yer var ordan parmagımı sokuorumkacıoparmagımdan sonra serbest bırakıorum kafesten cıkarıom koltuga gıdıo konuo elımı yaklastırıom kacıo yanı elıme alıncada puorum cok konusuorum ama kosumla sabah okula gıderken 15 dk ayırıorum bılgısay oynarken onla sureklı ılgılenıorum zaten yanıma alıorum yalnızlık cekmesın dıe bılgısayar oynarken ama hala korkuo hala korkuo ama otmeye basladı 15. kez ottu:D

yeşim a. 16 yıl önce

kuşunun böyle davranması çok normal, yavru kuşların geneli öyledir çünkü. aynılarını bende yaşadım. merak etme 2hafta içinde alışıcaktır. sen onunla ilgilenmeye devam et. ama kuşlar kafese parmak sokulmasından nefret ederler, yani başkalarının kafese parmaklarını sokmamasına dikkat et bence, çok korkuyolar çünkü.

onur ö. 16 yıl önce

tmm bundan sonra parmagımı sokmam gunde ne kadar serbest bırakmalıyım?

yeşim a. 16 yıl önce

benm kuşumun kafesi geceler dışında hep açıktır, istediği zaman çıkıyor istediği zaman giriyor. böyle olunca güvenmesi alışması daha kolay oldu. ama tabi dikkatli olmak gerekir kafesin kapısı açıkken, uçamadıkları için yere düşebilirler, yani ezilme tehlikesiyle karşı karşıya bırakmamak gerek:) sana tavsiyem kuşun alışana kadar kafesini fazla kapatma

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor