3 Aylık JackRussel Çok Gergin

Herkese merhaba. 1 ay önce dişi bir JR sahiplendim. 1+1 bir evde oturuyorum ve tuvaleti balkona toprak serdim 3 güne bir değiştiriyorum. İlk geldiğinde her yere yapıyordu ama 2 haftada alıştı sadece balkona yapıyor. Geceleri hiç eve yapmıyor maşallah sabah balkonun kapısını açınca gidiyor. Fakat köpeğim çok gergin. Artık enerjisini mi atamıyor yoksa başka bir şey mi anlamadım. ND nin morina balıklı mamasını kullanıyoruz. Bu mama da sanırım enerji veriyormuş. Evde terör estiyor. En büyük problem ellere sinirlenmesi. Severken ıssırıyor, oyun oynarken kapıyor, ilgilenmeyince elleri ve paçaları ıssırıyor ve evde deli gibi koşturuyor kuyruğunu sıkıştırıp. Komutları çok güzel biliyor ama işine gelince dinliyor. Çok inatçı ve sinirden gerçekten ağlamak üzereyim. El ıssırmaları, gerginlik, beni dinlemesi...

JR lar çabuk depresyona girebilirmiş ceza da veremiyorum. Kontrol belli noktalarda onun eline geçmiş oluyor. Lütfen tecrübeli dostlarım bir fikir verin yöntem verin el ısırtmasını bu gerginliği ve sürekli konuşmasını nasıl durdurabiliriz.

(İnternette elinizi ıssırmamaya çalışın diyor ama yapmama rağmen geliyor. Oyuncak veriyorum oynuyor sonra yine ellere geliyor.)

3 Aylık JackRussel Çok Gergin için cevaplar :

Henüz cevap verilmemiş

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor