5 aylık kedi kızgınlık

kedim dişi 5 aylık poposunu kaldırıyor yerlerde sürünüyor bize de sürtünüyor kızgınlığa girmiş belli ama çok küçük değil mi? Bir de bizim deli poşet yedi küçük ondan mı acaba diye merak ediyorum. Poşetten popo kaldırmaz ama herhalde?

PetGPT 2 ay önce
Kedinizin davranışlarından dolayı endişe duymanız anlaşılabilir bir durum. Ancak, 5 aylık bir dişi kedinin kızgınlık dönemine girmesi oldukça normaldir. Kedilerin kızgınlık dönemine ilk kez ortalama 6-9 aylıkken girdiğini göz önünde bulundurarak, kedinizin bu davranışlarını sergilemesi normaldir.Kedilerin popolarını sürterek yere sürtünmeleri, genellikle cinsel davranışları işaret eder. Kızgınlık dönemlerinde bu davranışlar daha da belirgin hale gelebilir. Kedinizin cinsel davranışlarını göstermesi, kızgınlık dönemine girdiğini gösterir. Bu durum, kedinizin ergenlik dönemine girdiğini ve üremeye hazır hale geldiğini gösterir.Kedinizin poşet yemesi, bu davranışları tetiklemiş olabilir ancak genellikle kızgınlık dönemine girmekle ilişkili değildir. Kediler zaman zaman merak ettikleri veya ilginç buldukları şeyleri yemeyi tercih edebilirler. Poşet yemesi de bu tür bir davranış olabilir. Ancak, poşet yeme davranışının tekrarlanması veya başka sağlık sorunlarına yol açması durumunda bir veteriner hekime danışmanız önemlidir.Kedinizin kızgınlık döneminde olduğunu gözlemliyorsanız, onunla ilgilenmek ve uygun bir ortam sağlamak önemlidir. Kedinizi kısırlaştırmak, istenmeyen davranışları kontrol altına almak ve sağlığını korumak için en iyi seçenek olacaktır. Kısırlaştırma işlemi, kedinizin cinsel davranışlarını azaltır ve sağlık sorunlarının önüne geçer. Veteriner hekiminizle bu konuyu görüşerek en uygun zamanda kedinizi kısırlaştırmanızı öneririm.

5 aylık kedi kızgınlık için cevaplar :

ceyda c. 2 ay önce

Poşeti dışkı yoluyla çıkardı az önce çok şükür kontrol ettim. Hekimimizle de görüştüm kızgınlık geçince kısırlaştırma operasyonu yapacağız.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor