Akvaryum Temizliği Yardım

2 yıldır kullanmadığım akvaryumum var. Bugün arkadaşımdan balık alacağım, balıkların bulunduğu akvaryum aylardır temizlenmemiş her yeri yosun, balıklar içerisinde zar zor belli oluyordu o kadar pis, orda nasıl yaşadıklarını da hala anlayamadım. Akvaryumu ve taşları nasıl dezenfekte edebilirim ? 


Akvaryum Temizliği Yardım için cevaplar :

emel e. 7 yıl önce

Benim bildiğim deterjan kullanmamalısın bol ve tazyikli su ile yıkayabilirsin.. Akvaryum konusu biraz ölü gibi umarım daha bilgili biri cevap yazar lakin benim bir sorum da hala bekler :) 

Silindi 7 yıl önce

Merhaba tum aksesuarlari kaynar suda bekletin ama; Isıtıcı Ve Akvaryum dışında renkli taş asla kullanmayın ve bence buraya sormayin www.akvaryum.com a üye olun orda daha yardimci olurlar

sude t. 7 yıl önce

Bende deterjan tavsiye etmiyorum çünkü deterjanı iyi yıkamayınca zehirlenebilirler tazyikli su veya bulaşık teli kullanabilirsiniz

Cemre Nur B. 7 yıl önce

100*40*50 boyutunda akvaryuma sahibim lakin ben içinde balık değil kaplumbağa besliyorum :) Deterjan ile temizlemeni kesinlikle tavsiye etmiyorum ne kadar su altında tutarsan tut yine bir nevi köpüklenme oluyor. Sana tavsiyem akvaryum içindeki materyalleri ve akvaryumu bulaşık süngeriyle (deterjan dökmeden) bol suyla temizlemen. Sünger yeterli olmasa bulaşık teli de kullana bilirsin :)

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor