İlginin fazlası zararlı mı?


Terkedilmiş, şantiyeye zincirlenmiş, (bulduğumda perişan halde ve psikolojisi oldukça bozuk haldeydi) bir köpeğim var. Kendisi ilgi bağımlısı, bir senedir bizde ve resmen gözünün içine bakıyoruz. Ailenin bir ferdi kadar sevilip zaman zaman şımartılıyor. Bu  bir senede oldukça toparladı, hala dışarıya karşı agresifliği kıskançlığı olsa da bize tapıyor. Ancak her an her saniye yanımızda olmak istiyor uyurken bile dizimizin dibinde olacak o derece. Yoksa mızıldanmaya başlıyor. Yalnızlığa tahammülü yok. Son zamanlarda tuvalet alışkanlıklarında değişiklikler olmaya başladı ve kafama takılan şu oldu. Acaba zeytine gereğinden fazla mı ilgi gösteriyorum /gösteriyoruz? Sizce böyle bir şey mümkün mü? Görüşleriniz nelerdir?

İlginin fazlası zararlı mı? için cevaplar :

Okan Ç. 10 yıl önce

bence yalnızlığa en iyi çözüm kafes eğitimi.. gerçekten çok kolay ve sonucunda çok sevineceksiniz. 1 - 2 saat önce ben bi eğitmenden aldım fikri ve uyguladım mükemmel sonuç var. git  gide alışıyor. bakın bu adreste adım adım anlatılmış nasıl yapılması gerektiği. sabırla uygulayın zorlamayın sakın. yalnızlığa alıştırmak adına güzel bir şey. http://evdekopekegitimi.org/kafes-egitimi/

Elyesa Melih U. 10 yıl önce

Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi ilginin fazlası da zararlıdır. Bu nedenle köpeğinize kesinlikle olması gerekenden fazla ilgi göstermeyin göreceği fazla ilgi onun şımarmasına neden olacaktır.
Kafes konusunu asla olumlu bakmıyorum. Bence köpeğinize karşı olan tavrınızı ve davranışlarınızı değiştirerek bu problemi aşabilirsiniz.

Okan Ç. 10 yıl önce

peki biz 1 aydır birlikte uyuyoruz geldiğinde yavruydu üşür diye yanıma alıp uyutuyordum artık tamamen bana alışmış durumda. ayrı bir yerde uyumasını sağlayabilecek çözüm var mı başka ?

Elyesa Melih U. 10 yıl önce

Orijinalden alıntı: okan80 peki biz 1 aydır birlikte uyuyoruz geldiğinde yavruydu üşür diye yanıma alıp uyutuyordum artık tamamen bana alışmış durumda. ayrı bir yerde uyumasını sağlayabilecek çözüm var mı başka ?


Yatak odanızın kapısını kapatarak veya bir süre bulunduğunuz odaya almayarak başlayabilirsiniz haliyle ilk başlarda gürültü yapacaktır. Yalnız bu işlemi günden güne yalnız bırakma süresini arttırarak yani kademeli olarak yapmalısınız örneğin ilk gün 10'ar dakika sonraki gün 15 gibi. Gürültü yapmayı bıraktığında ve zaman dolduğunda gidip sevebilir veya ödüllendirebilirsiniz.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor