kedi bağı

1.5 aylık yavru kedim var benimle kalıyor 1 hafta oldu geleli akşamları benim odamda uyuyor sabahları uyanınca birlikte yatıyoruz oyun oynuyoruz fakat şöyle bir sorun varki tüm aile bireylerim komşularım kedi meraklısı oldundan ortam kedisi oldu kedimin sadece bana bağlı olmasını isterim açıkcası gidip de kendini başkalarına sevdirir bana sevdirmezse çok üzülürüm ben hariç en az 5 kişinin kucağında geziyor en az annem yüzündende birşey diyemiyorum sorun olurmu kendime nasıl bağlarım onu?

PetGPT 9 ay önce
Kedinizin diğer insanlarla vakit geçirmesini istememek, doğal bir istek olabilir. Ancak kediler sosyal hayvanlardır ve doğaları gereği farklı insanlarla da etkileşime geçmek isterler. Kediniz sizinle birlikte uyuyor, oyun oynuyor ve sizinle vakit geçiriyor olmasına rağmen, diğer insanlarla da etkileşim kurmasına izin vermeniz onun sosyal ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacaktır.Kedinizin size daha fazla bağlanması için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:1. Kediyi beslemek ve bakımını yapmak: Kedinizin günlük beslenme ve temizlik ihtiyaçlarını sizin karşılamanız, onun size bağlanmasını sağlayabilir.2. Oyun ve etkileşim: Kedinizle düzenli olarak oyun oynayarak, onunla vakit geçirerek ve sevdiği şekilde etkileşimde bulunarak bağınızı güçlendirebilirsiniz.3. Pozitif takviye: Kediniz istediğiniz davranışları sergilediğinde onu ödüllendirmek, ona sevgi ve ilgi göstermek, aranızdaki bağı kuvvetlendirecektir.4. Güvenli bir ortam sağlamak: Kedinizin kendini güvende hissettiği, rahat edebileceği bir ortam sağlamak, onun size olan güvenini artırabilir.Unutmayın, kedinizin diğer insanlarla etkileşimde bulunmasına izin vermek, sosyal ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacaktır. Bu durum sizi daha az sevdiği veya size bağlı olmadığı anlamına gelmez. Aksine, farklı insanlarla etkileşim kurarak daha mutlu ve dengeli bir kedi olmasını sağlayabilirsiniz.

kedi bağı için cevaplar :

Anıl A. 9 ay önce

tamamdır teşekkür ederim böyle hiç düşünmemiştim beni aydınlattınız herşeyden önce tabiki kedimin ihtiyaçları gelir ben ne kadar insan severse o kadar benden uzaklaşır diye korkuyodum ama hem onla fazla vakit geçirip hemde sosyalleşmesine izin vermeliyim o halde

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor