Kedim neden üzerime atlıyor?

Bazen kedim sebepsiz yere bana baktiktan sonra üzerime atliyor ve tırnaklari da çok keskin,bir keresinde yüzümün heryeri kan olmuştu.kotu birşey de yapmıyorum ve üzerime atlamasından gerçekten bıktım sevdiğim için kızamıyorum hayvan sonuçta ama ne yapabilirim üzerime atlamamasi icin

Kedim neden üzerime atlıyor? için cevaplar :

Petarkadaş M. 2 yıl önce

Kedilerin sahiplerine saldırmasının en yaygın nedenleri oyun ve ilgi içindir. Tipik olarak, bu davranışı sergileyen kediler bir köşenin veya mobilyaların arkasına saklanır ve sonra aniden sahibine atlarlar. Kediniz pençelerini size sokabilir ve pençeleriyle size tutunabilir veya hafifçe dokunabilir ve kaçabilir. Kedi tırnaklarıyla içeri girerse ve arka bacaklarıyla ısırmaya veya tekmelemeye başlarsa, sahipler için daha yüksek bir yaralanma riski vardır ve sahipleri bunu endişe verici bulabilir. Ancak, bir kedi için bunun genellikle normal oyun davranışı olduğunu unutmayın. Unutmayın, kediler kalın kürklü ve gevşek deriye sahipken, biz insanlar kürksüz ve ince deriliyiz. Kedilerimiz bizimle oyunun bu versiyonunu denediğinde, daha fazla yaralanma riskiyle karşı karşıyayız, ancak bu, kedimizin kötü niyetli niyetinden kaynaklanmıyor. Ek olarak, bazı kediler, sahiplerinin üzerine atlarlarsa, sahibinin ağlayabileceğini veya onları kovalayabileceğini anlamış olabilir. Bu durumda kediler, üzerinize atladıklarında sizinle daha fazla etkileşim olduğunu öğrenirler ve çoğu kedi bunu çok ödüllendirici bulur. Başka bir deyişle, üzerine atılmaya karşı tepkileriniz kediniz için "çok eğlenceli" hale geldi!

Bazı durumlarda, bir kedi ajite olduğunda sahibinin üzerine atlayabilir ve bunun altında yatan neden genellikle, çevresindeki diğer insanlar veya hayvanlarla ilgili, bu da zıplama davranışını tetiklemiş olabilir. Örneğin, bazı kediler bahçede dolaşan bir komşu kediyi görebilir ve üzülebilir. Kedi dışarı çıkıp komşu kedinin peşinden gidemediği için saldırgan davranışını bir evde genellikle sahibi olan en yakındaki canlıya yönlendirebilir. Bazı kediler, sahibinin evin içindeki hızlı hareketlerinden de rahatsız olabilir. Sahibi hareketsizken, kedi sakin görünür, ancak sahibi hareket ederken, temizlik yaparken veya yemek yaparken, kedi ajite olabilir ve sıçrayabilir.


Kedinizin zıplama davranışının sıklığı veya yoğunluğu arttıysa, davranışa katkıda bulunabilecek altta yatan sağlık sorunlarını ekarte etmek için kedinizin veterineriniz tarafından muayene edilmesi her zaman iyi bir fikirdir.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor