Kedinizi Çiftleştirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler ve Yavru Dağılımı Hk.

Merhaba arkadaşlar,

 İnternette bu konuyla ilgili bir yazı olmadığından buraya yazmak istedim, bir de tatsız bir olay yaşadık başkalarının da yaşamasını istemediğimden sizleri de uyarmak istedim. Böylelikle kedisini ilk defa çiftleştirmek isteyen kişilerin yavru dağılımı hakkında bir bilgisi olacak. Umarım faydası olacaktır sizlere. 

 Öncelikle bu ilişkilerin karşılıklı güvene dayalı olduğunu bilmelisiniz. Karşınızdaki kişiye bir sebepten güvenmiyorsanız kedinizi çiftleştirmeyin. Unutmayın ki tek karşı cins kedi sahibi olan o kişi değil. Kaldı ki eğer şahsen uzun süreden beri tanımadığınız birisinin kedisiyle, kedinizi çiftleştiriyorsanız öncelikle bir sözleşme yapmanız gerekecektir. Böylelikle ilerde doğacak olumsuz koşulların önüne geçmiş olacaksınız. Şahsen ben karşımdaki insanlara güvendiğimden böyle bir sözleşme yapma ihtiyacı hissetmedim lakin karşımdaki kişiler verdikleri sözleri çok hızlı bir şekilde unuttular. 

 Söz konusu sözleşmede yavru dağılımından, anne kedinin ihtiyaçlarını karşılamak için ortak olunması gereken masraflara kadar bir çok konudan bahsetmeniz gerekecektir. Bu arada belirtmek isterim ki bu sözleşmenin bir bağlayıcılığı olmayabilir lakin karşınızdaki insanların sözlerini unutmaması için yapılması gereklidir. Belki de vardır bilemem. 

 Benim kedim dişiydi ve erkek kediyi evimizde misafir ettik. Yaklaşık bir hafta içerisinde çiftleşme gerçekleşti. Erkek kediyi geri verdikten sonra her hangi bir maddi bir beklenti içinde bulunmadık. Erkek kedinin ailesiyle sürekli iletişim halindeydik, saygı çerçevesinde hoş bir sohbet vardı lakin yavru dağılımı konusu söz konusu olduğunda bir anda o kişiler kayboldu yerlerine bambaşka insanlar geldiler. Şahsen bu yüzlerini en başta gösterselerdi emin olun kedimi çiftleştirmezdim.  

 Doğum öncesi ve doğum sonrasında kedinin mama masraflarında artış olacağınızı bilmeni istiyorum. Hatta belki kediniz bizim kedimiz gibi hasta da olabilir. Bu tarz maddi konuları da sözleşmenize eklemenizde fayda var. Babanın hakkı her zaman bir yavrudur. Hatta bana kalsa verilmemesi gerekir çünkü babanın hamile kalma sürecinden, doğum ve sonrasındaki yavruların emzirme süreçlerinde falan hiçbir faydası olmuyor.

 

Konumuza dönersek bilmeniz gerekenler;

-          Kedinizi güvenmediğiniz insanların kedileriyle çiftleştirmeyin.

-          Çiftleşme işlemi gerçekleşmeden önce detaylı bir sözleşme hazırlayın.

-          Şayet kedinizi bir yere bırakacaksanız evlerini gördüğünüzden emin olun. (Kedisini geri alamayanlar var.)

-          Çok fazla muhattap olmayın çiftleşme olayından sonra. Unutmayın ki iyilikten maraz doğar.

-           Şunu da unutmayın ki eğer üretici değilseniz kedinizi defalarca çiftleştirmeyin. Kediniz hamilelik ve doğum sürecinde gerçekten çok zorlanıyor biraz duygu sahibiyseniz inciniyorsunuz onun bu görüntüsünü gördükçe.

-          Son olarak karşı ailede kimin sözü geçiyorsa onunla muhattap olun. Sonrasında ben böyle bir şey demedim gibi söylemler duymamanız için.

 Şimdilik bu kadar. Umarım bilgi almak istenlere yardımımım dokunmuştur.

 Sevgilerimle.

Kedinizi Çiftleştirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler ve Yavru Dağılımı Hk. için cevaplar :

Silindi 8 yıl önce

Bu tarz bir paylaşımda buludnugunuz için teşekkür ederim size

Elif C. 8 yıl önce

bizde hiç çiftleştirmedik kızımız çok nazlı çok yardımcı oldunuz teşekkürler

Asyacan06 3 yıl önce

Merhaba. Maalesef ben de erkek kedi sahibi bir kız ve erkek arkadaşının kumpasına düştüm yakın zamanda. Önce instagram ve sonra whatsaptan kısa ve hoş bir görüşme yaparak güven verdiler. Sanki ilk kez çiftleştirme yapıyor gibi gösterdiler. Konuyu doğacak yavruya getirip aslında pek bilmiyoruz ama sanırım erkek hakkı üçte birmiş. Çok istiyoruz oğlumuzun bir yavrusuna bakmak dediler. Ya bir ya da iki yavrusu olursa gibi konuştular. Ben de hak bilen insanım iki yavruda olsa biri sizin dedim iyi niyetle. Kızımı evlerine götürmemi istediler götürdük. Aradan üç saat geçti çiftleştirme sözleşmesi adı altında bir sözleşme atıp ya bunu imzalarsınız ya da çiftleştirmiyoruz gelip kedinizi alın dediler ve uzun uzun sözleşmeyi imzalatmak için baskı yaptılar. İşi ticarete döküp resmileştirme baskısı ve kızım ellerindeydi. Gecenin bir vakti uçarcasına gidip kızımı aldım ve ne yaptılarsa orada yavruma kızım depresyona girmiş ve bana küsmüş. Hala düzelmesi için uğraşıyorum.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor