Kızım kediye zarar veriyor

2.5 Yaşında bir kızım var. Yürümeye başladığı zamandan itibaren sokakta kedileri beslerken yanımda götürüyordum. Kedileri çok seviyordu ve sürekli eve götürmek için ağlıyordu. Sokaktaki kedilere karşı sert davrandığı tek bir an görmedim.

Böyle olunca zaten uzun zamandır eşimle bir kedi istiyorduk ve sahiplenelim diye düşündük. Eylül ayında kardeşimin kedisi doğum yaptı yavrulardan birini istedik. 15 Gün önce kedi evimize geldi şu an 3 aylık yavru kedi. Çok insancıl, sevecen, oyun oynamaya bayılıyor. Ben kızımla oynarlar diye düşünüyordum. İlk birkaç gün her şey çok iyiydi kediye karşı sevecen ve oyuncuydu.

Fakat 10 gündür kediyi çok sert sevmeye çalışıyor uyarıyoruz o an bırakıyor ama bakmadığımız her an kediciği sıkıştırıyor. Kedi henüz kaçıp kendini savunmuyor bu yüzden gözümüz sürekli üstünde. Dün anneannesi ile evdeyken kediyle çok kısa bir an odasında yalnız kalmış ve anlattığı kadarıyla kediyi yataktan itmiş kedinin bacağı dolaba çarpmış. Tabi biz hemen işten eve koşup kediyi veterinere götürdük röntgen çektirdik ve bir şey olmadığı sadece incindiğini öğrendik.

Şu an nasıl davranmamız gerektiğini bilemiyoruz. İkisi de çok küçük kediyi kardeşime geri vermek ya da başkasına sahiplendirmek istemiyorum. Çok düşünerek verdiğimiz bir karardı evimizde bir kedi istiyoruz ama kızım bizi kararsız bırakıyor. Böyle bir deneyim yaşayan var mı? İleride düzelir mi? Nasıl davranmalıyım? Bu şekilde devam ederse bir pedagogtan yardım almayı düşünüyorum ama kediye bir daha zarar da gelmesini istemiyorum.
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Kızım kediye zarar veriyor için cevaplar :

Büşra A. 1 yıl önce

Merhaba benimde evde 2 tane kedim var 1 tanesi 1 yaşında tekir kedi diğeri cinsi kedi british yavru 1 aylık oda. İlk eve geldiği zamanlar bizim büyük olan kedide sinirlenmişti ortamını paylaşmak istemedi yavru kedi ile çok kıskandı hırladı felan ama şimdi alıştı kıçını başını yalıyor oyunlar oynuyor sonra bir bakıyorum yavru kediyi ısırıyor oynarken kızınca hemen bırakıp kaçıyor büyük kedi . Ben bunu araştırdım tamamen oyun oynamak amaçlı imiş sevdiği içinmiş meraklanmayın yani ?

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor