Köpeğim büyüdüğünde bana bir zarar verir mi?

Biz ailece köpek almaya karar verdik cins önemli değildi babam arkadaşından 4 aylık bi rotweiller almış annem ve babam işten saat akşam 7-8 civarında geliyor ve en çok köpekle ben ilgileniyorum yeni yeni itaat eğitimi vermeye başladım köpek büyüyünce bana bi zarar vermesinden korkuyorum böyle bişey olurmu ? daha önce golden retriever baktım onun kesinlikle koruma iç güdüsü olmadığı için çok iyi anlaşıyorduk babam daha sonra  iş yerine götürdü.

Köpeğim büyüdüğünde bana bir zarar verir mi? için cevaplar :

Tamay Ş. 10 yıl önce

Hiç bir köpek durduk yere saldırmaz. 

İhsan Yiğit Ç. 10 yıl önce

Köpeğini sosyal olarak eğitirsen, dost gibi eğitirsen sana hiçbir zarar vermez. Senin en yakının, canın olur. Yani köpeğinin sana veya başkalarına saldırıp saldırmaması senin elinde. Bu arada köpeğin hayırlı olsun umarım uzun yıllar çok iyi dost olursunuz. Eğitim için baştan ipleri biraz sıkı tutman lazım çünkü senin üzerinde üstünük kurmaya çalışabilir. Yapısında var ama sen sahibin kim olduğunu öğretirsen hiçbir sıkıntı kalmaz. Köpeğini şimdiden insanlar ve diğer hayvanlarla sosyalleştirmelisin bence ki sonradan sıkıntı çekmeyesin ve sen hariç diğer her şeye karşı hırçın olmasın.

Metehan y. 10 yıl önce

Çok Teşekkür Ederim Güzel Yorumun İçin :)  gerçekten çok yardımcı oldun

Metehan y. 10 yıl önce

Rotweillerden anlayan biri varsa yardım edebilirmi fotoğrafını konuya attım safkan mıdır ? gerçi safkan olsada olmasada farketmez bana en iyi dost olması için aldım


Hatice Ö. 10 yıl önce

Rotweiller,Pitbull,Dogo gibi ırklara halkın bu korkusu bilmeden konuşmaları nedir,saldırmaz asla..sahibine saldırmaz neden saldırsın...eğer tokat atarsan tekme atarsan bağırırsan saldırır kendini korumak için oda..

Huseyin T. 10 yıl önce

Durduk Yere Hiç bi hayvan saldırmaz Köpeğinin Yandan ayakta görünüşünü önden görünüşünü yakından çekip at buraya daha iyi yorum yapabiliriz yaşından dolayı köpeğin büyüdüğünde sana hırlamalar vs. olabilir liderlikten dolayı bu seni korkuta  bilir ama Sen Buna aldanma hiçbi şekilde ıssırmaz o seni denemek için üstüne gelir biraz ama sen otoriter olduğunu köpeğine gösterirsen sonunda pes edip sana boyun eğer... Ve Sen köpeğinin yanına gittiğinde hemen köpeğine atlama sevmeye kalkışma hiçbi lider Bunu yapmaz onu biraz takma baska şeylerle oyalan sen istediğin zaman onu çagır Bi lider Her zaman önde olmalı Bi yere giderken veya kapıdan falan geçerken Hep sen önden geç o senin arkandan gelsin liderler hep önde yürür bunu unutma Mutlu kal...

Silindi 10 yıl önce

Kralda sorun var yolda bi bayan görsün beni ısırmaya çalışıyor bikere bile vurmadım bağırmadım artislik yapıyo king :))

Huseyin T. 10 yıl önce

Orijinalden alıntı: taylan1241 Kralda sorun var yolda bi bayan görsün beni ısırmaya çalışıyor bikere bile vurmadım bağırmadım artislik yapıyo king :))

Liiderlik meselesidir Yaptığı Zaman Sert bi şekilde Tasmasını çekip hişt derseniz Kendine Gelir Bi Siz Memnunsanız ona birşey diyemem :D

Silindi 10 yıl önce

Eğitim verdim eğitim aldırdım düzelmiyor o uyu ama olsun seviyorum oğlumu babasının bitanesi o.

Silindi 10 yıl önce

Sen kalkıp annene babana saldırır mısın? Saldırmazsın. Köpeğini dövecek onu vahşileştirecek birine de benzemiyorsun. 


Köpek neden saldırır?
1- Kendine ait olanı korumak için saldırır. Ona ait olan zaten sensin ve senin ailen, eviniz vs :)

2-Korktuğunda ve köşeye sıkıştığında kaçmak ister de kaçamazsa döner saldırır.

Acaba ileride bana saldırır mı diye düşünürsen bunu sezer. Saldırmaz ama liderliği ona vermiş olursun. 

Gizem Elisa G. 10 yıl önce

Rottweiler ırkı dominant bir yapıya sahip olduğu için sen onu sabırla ve pozitif eğitimle büyütürsen hayatın boyunca ondan daha iyi bir dostun olmaz :)

Sana bakışları ve davranışları kedi gibi olacaktır.. Masum ve sevgi dolu... 

Çekinmeni yada ürkmeni anlıyorum çünkü rottweilerların yüzünde ki kahverengi hatları vs. onları biraz korkutucu bir hale sokuyor dışarıdan bakıldığında ... Ama sevgiyle yaklaştığın sürece sana onun yüzü hep gülümsüyor gibi gelecektir :) 

Şeker K. 10 yıl önce

Psikolojisi bozuk olmayan hiç bir köpek sahibine saldırmaz. Eğer hemen hemen her gün onu dışarıya çıkartırsan yürüyüşe, dışarıda köpeklerle oynamasını sağlarsan, internette okuduklarınla eğitim vermeye çalışırsan süper bir köpek olacaktır.

Beste E. 10 yıl önce

Asla zarar vermez. Her hayvan yasadigi evde kendini bir birey olarak hisseder. Sizin yasantiniza ayak uydurur. Siz nasil davranirsaniz o da o sekilde ogrenir.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor