Köpeğim çifleşmede ama erkek köpek atlıyor ve olay oluyor ama erkek köpek kitlenmiyor

Köpeğim iki hafta önce kanaması geldi bir kaç gün sonra erkek köpeğin yanına götürdük ilk başta çiftleşmediler ve bu arada köpek üç yaşında hic çiftlesmedi .Neyse aradan bir hafta geçti dün köpek erkek kopek dişi köpeği üstüne atlıyor ve dişi köpek izin veriyor ama kitlenme olmuyor ve dişi köpeğin kanaması devam ediyor,arkasında şişik değil.

Köpeğim çifleşmede ama erkek köpek atlıyor ve olay oluyor ama erkek köpek kitlenmiyor için cevaplar :

tommy 3 yıl önce

kanama devam ettiği sürede eşleşme olmayacaktır. Regl başlangıcından 8 gün sonra dişi köpek erkeğin kur yapmasına izin verir. Bu arada kendiside karşılık vermeye başlar erkeğin kendisini koklamasına izin verir başını öne eğer kuyruğunu yan tarafa dogru kaldırır.Bazı dişi köpekler bu durumda strese girer ve sahiplerinin yanında olmasını isterler eğer köpeğiniz huzursuz oluyorsa onu yalnız bırakmayın.Köpeğinizin gebe kalma şansının en yüksek olduğu günler 9. ve 13. günler arasındaki çiftleşmelerdir.Buna rağmen çiftleşme gerçekleşmiyorsa veterinerinize danışınız...sağlıklı günler

Y. Emre Y. 3 yıl önce

_tommy_ arkadaş doğru bilgiler vermiş ama bir konuda katılmıyorum. Köpeklerde çiftleşme döneminde kanama olur. Kanamanın olmadı yumurtladığını gösterir. Yani çiftleşmeye hazırdır. Hazır olan dişi erkeğe kur yapr, kuyruğunu kaldırır ve erkeğin eşlemesine izin verir. Genel olarak 10. günden itibaren bir gün arayla 2-3 sefer eşlenebilir. Bazen 18-20. günlerde bile hazır olabilir dişi. En doğru gün için veterinerde test yaptırılabilir. Teste göre tek sefer eşlemek yeterli olur. Erkek köpek biniyor ama kitlenmiyor demişiniz. Bu durumda tutturamıyor olabilir. Tutturursa kilitlenecektir. Eğer köpekler tecrübesiz ise beceremeyebilirler. Bu durumda suni dölleme yaptırabilirsiniz.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor