Köpeğim dışarıda istemediği yere gidince yere yatıyor

Selamlar, Her yeri aradım ama böyle bir davranış örneği ve nasıl düzeltmem gerektiğini göremedim. 3.5 aylık köpeğim 2ci gununu günde 4 kere dışarı çıkararak geçirdik. Sorun 1: evden dışarıya çıkmak istemiyor. Tasmayla alakası yok tasmayi elime alınca taktirmam için yanıma geliyor. Ama dış yapıyı açtığımda yok, hiç bir türlü kendi isteğiyle dışarı çıkmıyor. Göğüs tasmasi takılı dışarıya ya sürükleyerek ya da kucağımda da indiriyorum. Sokağa çıktığımızda 50 metre ötedeki kapalı siteye girene kadar bu durum devam ediyor. Siteye girdikten sonra normal bir şekilde yürüyüşe başlıyoruz. Sorun 2: Artik döneceğiz siteden cikip ana caddeye oradan evimize gideceğiz. Anlıyor sanırsam sitenin dış kapısına yaklaşınca kendini yere yapıştırıyor. Imkansız kalkmıyor. Denediğim yöntemler; kızdım, tasmadan çekip gelmesini söyledim, gittim yanına çok güzel sevdim hafif ayağa kaldırdım gene gelmedi, gittim oturdum 15 dk yanında bana mısın demedi. Sonuç olarak ben çekiştirerek ana yola oradan da apartmana soktum. Böyle bir davranışla karşılaşıldığında nasıl davranmalı?

Köpeğim dışarıda istemediği yere gidince yere yatıyor için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Merhaba; köpeğinize yürüyüş eğitmi vermeniz gerekiyor. Çekiştirerek daha çok gelmemesini sağlarsınız. Çekerseniz otomatikman direnç gösterir. Yürüyüş eğitimi verirseniz odak noktası sizde olur ve size karşı güveni olur. Muhtemelen dışarıdaki seslere, arabalara vs. alışkın değil ve korkuyor. Kendini bunların dışındaki sınırlı alanlarda rahat hissediyor. ( site içi ve ev gibi). Gel komutu çalışabilirsiniz. Köpeğinizi çekmek yerine siz kapının dışına çıkarsınız ve komutla çağırırsınız. Bunların dışında evdeyken sosyalizasyon çalışması yapmalısınız. Bunun için internette videolar var. Dışarı alışmasına kolaylık sağlayacaktır. Şöyle örenek vereyim. İlk tasma taktığımda köpeğim tepki gösterdi ve stresten kımıldamadan duruyordu. Zamanla tasma takarak çekmeden ödül mamalarıyla yürüyüş eğitimine başladım. Alıştı. Merdiven inip çıkmazken, ben inip çıkarak bir problem olmadığını gösterdim. Ödül mamalarıyla teşvik ettim. Çekmeden yanımda telvik ederek güvenli olduğunu anladığında teşviklerle beraber şnip çıkmaya başladı. Bu örnekler gibi düşünebilirsiniz.

Hayvanlaralemi 3 yıl önce

FoxyYEH bende soruları cevaplamaya çalışıyorum fakat sen bayağı hızlısın galiba bu konuda her sorunun altında mutlaka adın var :)

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Demin cvp yazdım ama gitmedi. Tekrar yazayım.

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Forum kısmına ilgili olmanız çok mutlu etti beni. Gün içi boş vakitlerimde siteye giriyorum ve hiç bir soru cvplanmamış oluyor. Cvp olsa dahi herkes deneyimlerini aktarsa ve soru soranlar geri dönüş yapsa çok güzel bir forum prtamı olur. Şütfen cvp olsa da düşüncelerinizi aktarın. Güzel bir bilgi paylaşımı olsun.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor