Köpeğim hakkında merak ettiklerim

Arkadaşlar herkese merhaba. Benim 4 aylık bir Toy Poodle kızım var.. Sormak istediğim birkaç soru var çünkü hayatımda ilk defa köpek besliyorum ve sürekli hata yaptığımı düşünüyorum. Yetersiz hissediyorum.
•Köpeğime tasmasının kayışını ısırmamasını nasıl öğretebilirim?
•Köpeğime dışarıda tuvalet eğitimini ne kadar sürede ve nasıl verebilirim?
•Köpeğime yeni yatağına işememesini nasıl öğretirim?
•Köpeğimin beni görünce sahibini görmüş gibi sevindiğini düşünmüyorum çünkü kimi görse aynı şekilde seviniyor. Nasıl beni sahip bellemesini sağlarım?

Köpeğim hakkında merak ettiklerim için cevaplar :

İrem P. 1 yıl önce

En son sorunu söyle cevaplayabilirim dısarda kimseye köpeğini dokundurtma sevmek isteyene asıları tam değil o yuzden yaklastırmıyoruz dıye izah et kırılmasınlar.

Kerem A. 1 yıl önce

2 ve 3. sorunun cevabı: Bunun süresi ırktan ırka ve hatta cinsten cinse değişebiliyor. En temel çiş eğitimi olarak gazete kağıdından yardım alabilirsiniz. Şöyle ki, yavrunuz daha çok küçük ve sıkışınca nereye ihtiyaç gidereceğini bilemiyor haliyle. Bu durumda çiş yaptığı yere gazete kağıdını hafif bandırın (biliyorum, biraz mide bulandırıcı) ve daha sonra O'na tahsis ettiğiniz alanın bir köşesine koyun. Köpekler bizim gibi görsel dünyaya önem veren canlılar değil; onların dünyası kokular üzerine kurulu ve bu sebeple çişe banılan gazete kağıdı O'nun için potansiyel bir ihtiyaç giderme alanına dönüşüyor. Ne zaman kasılmaları başlasa, burnu O'nu otomatikman kağıda götürüyor ve "hımm, sanırım buraya yapmalıyım" güdüsüyle olayı neticelendiriyor. Peki bu ne işe yarar?

Efendim, gazete kağıdıyla vermiş olduğunuz eğitimi bir süre devam ettirin. (dediğim gibi, süresi köpekten köpeğe değişiyor) Son olarak, yavrunuzun gazete kağıdından başka bir yere ihtiyaç gideremediğini gözlemlediğiniz vakit, kağıdı ortadan kaldırın. Yavrunuzun çişi gelince telaşlanacak ve siz bunu anlayacaksınız. İşte o vakit, tasmasını takıp sokağa çıkartın. Dünyası koku üzerine kurulu olan bu canlı, diğer köpeklerin çiş yaptığı yerleri tespit edecek ve bir güzel -güdüsel olarak- ihtiyacını giderecek. Evde gazete kağıdı bulamadıkça da, dışarı çıkardığınız vakit ihtiyacını gidermeye alışacak. Bu bir süreç ve inanın kolay bir süreç zira çabuk öğreniyorlar.

İrem S. 1 yıl önce

Aslına bakarsanız,ped eğitimimiz şu aralar %65 doğru %35 yanlış olarak ilerliyor. Keyfine göre yaptığı da oluyor, sırf çişini yapmak için uçtan uca pede koştuğu da oluyor. Benim asıl merak ettiğim şu : Kendisinin zaten asla çişini yapmadığı bir yatağı var. 1 aydır bizimle Muffin. Ve 1 aydır o yatağında yatıyordu. Fakat kapalı alanları sevdiği için ve sürekli koltuk masa altında uyuduğu için ona çadır şeklinde bir yatak aldım. Ve koyar koymaz üstüne işedi; sanıyorum ped sandı. Bende yeni çadırlı yatağının içine eski yatağını koyarak uykusu geldiğinde oraya koydum ve eski yatağına işemediği için doğal olarak yeni yatağını da yatak olarak algılamasını sağlamaya çalıştım. Önümüzdeki günlerde eski yatağını da yeni yatağının üstünden kaldıracağım.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor