KÖPEĞİM PEDİNE YAPMIYOR

MERHABA 3 AYLIK YAVRU BİR KÖPEĞİM VAR VE EVDE BESLİYORUM. TUVALET EĞİTİMİNİ VEREMEDİK İLK BAŞLARDA DİREK PEDİNE GİDİP YAPARDI AMA ALANINI GENİŞLETTİKÇE PED HARİÇ HER YERE YAPMAYA BAŞLADI. PEDİNDE YİNE TUVALETİ VAR AMA GİDİYOR KOKLUYOR YİNEDE HALIYA YAPIYOR. DIŞKISINI FELAN YPCAKKEN TUTUP PEDİNE ATIYORUM. İŞEYECEĞİNİ ANLIYORUM YİNE PEDİNE GÖTÜRÜYORUM KAÇIP YİNE BAŞKA BİR YERE YAPIYOR. SAKLANMIYORDA ULU ORTA YAPIYOR. TEKRARDAN NASIL ALIŞTIRABİLİRİM PEDE. ALANINI KÜÇÜLTSEM YİNE RAHAT DURMUYOR. APARTMANDA BAKIYORUM ZATEN. ŞİKAYET FELAN ALIRIZ. BENİM BİR ŞEKİLDE BU EĞİTİMİ VERMEM LAZIM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

KÖPEĞİM PEDİNE YAPMIYOR için cevaplar :

Y. Emre Y. 3 yıl önce

Merhaba; İhtiyacını giderdikten sonra pedini değiştirin. Bazı köpekler pedi pisken yapmıyor. Sitede yavru köpek tuvalet alışkanlığı diye bir yazım var. Okursanız faydalı bilgiler var içinde. Alanını kısıtlayın. Tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra kafesinden çıkarın. Aşılatı tamamlanana kadar bu şekilde alışacaktır. Halıları kaldırmanızda fayda var.

Aares11 3 yıl önce

SAĞOLUN AMA KÖPEĞİMİN AŞILARI TAM VE ÇİTTEN ÇIKALI OLDU BAYA ŞUAN EVİN HER ALANINA GİRİP ÇIKIYOR. BAZEN OTURMA ODASINA BAZENSE MUTFAĞA PİSLİYOR. SÜREKLİ ELİMİZDE BEZ TEMİZLİYORUZ. OTURMA ODASI GELİŞ VE PEDİ VAR YİNE DE BAŞKA YERE YAPIYOR. ALANINI KISITLAMAK İÇİN SADECE OTURMA ODASINDA KALMASINI SAĞLADIM BU SEFER ÇOK FAZLA HAVLAMAYA VE AĞLAMAYA BAŞLADI ODADAN ÇIKMAK İÇİN

Ezdme 3 yıl önce

Merhaba. Öncelikle halılarınızı bi müddet kadırmanız gerekiyor. Şuanda küçük olduğu için ped-halı ayrımını yapamıyor belli ki. Hatta şunu bile uygulayabilirsiniz; halılarınızı kaldırdıktan sonra pedi sadece tek yere koymak yerine evin belirli 3-4 bölgesine koyabilirsiniz. Küçük olduğu için tuvaletini uzun tutamaz. Pede yapmaya alışmaya başladığında yavaş yavaş ped sayısını düşürürsünüz. Unutmayın şuanda sindirim sistemi hızlı çalışıyor yemek yedikten maksimum 1 saat sonra tuvaletini yapar buna göre de yemek sonrası onu takip edebilirsiniz alanını daraltacaksınız da bu 1 saat içinde daraltabilirsiniz. Bir de istemediğiniz bir yere tuvaletini yaptığında oraya kolanya dökerseniz oraya yapmaması gerektiğini anlayacaktır. Umarım işinize yarar, iyi akşamlar.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor