Köpeğimin Wc Eğitimi

Merhabalar arkadaşlar, french bulldog köpek evlat edindik. 2 aylık kendisi, evimize geleli bugün 3. gün olacak. İlk gün yeni geldiği için alışması için devamlı yanındaydım, mama kaka olayını takip etmedim hiç. Kendi odası var tamamen kendine aile olan kendi yatağı ve bir dolap bulunan. İlk geldiğinde odanın yarısına gazete serdim, çişini genel olarak gazeteye yaptı bazen kaçırmalar oldu :). Ama kakayı bir türlü gazeteye tutturamadık :). Dün eşim ilgilendi wc eğitimi ve temel komutlara başlamak istiyoruz. Eğer wc eğitimi tamamlanırsa belirli odalar hariç bütün evi açacağız kendisine ama bir türlü beceremedik. Dün bütün odasına gazete serdik sadece bir kez kakasını gazeteye yaptı hatta çişini yaparken bile boş alan bulup gidip oraya yaptı. Çiş kaka yaptığında o kağıttan kabasını alıp bırakıgoruz. Başka ne yapabiliriz acaba? Yanlış eğitim vermek iwtemiyorum çünkü biliyorsunuz kötü alışkanlıkları kaybetmek zor oluyor sonradan.

Köpeğimin Wc Eğitimi için cevaplar :

Yağız R. 5 yıl önce

Kopeginizi gezdircekmisiniz gezdirmiycekmisiniz bilmiyorum o yuzden ikisinide yaziyorum Ev dışkı eğitimi 1-şuan bunu yapmasi bile buyuk bisey ama zamanla onuda yapmiycak 2-gerekli kokular ilaclar var pede yapmasi icin onlarla yapabilirsiniz 3-ve en onemlisi kopek evin bi kenarina kaka yaptiginda mutlu olmaz toprak zemine yaptigi zaman onu hem disari cikarmak bi odul hemde toprağa yapmak dogasinda oldugu icin cabuk ogrenir (ama bu su demek degil kopegi 1 ayda gunluk 3 kere cikardim hadi ogren olmaz) Dısarı dışkı eğitimi 1-yukardaki dedigim gibi mutlu olur ve cabuk ogrenir 2-en azindan bi 6-7 aylik olana kadar dıskı egitimi almasini beklemeyin 3-daha saglıkli olir 4-yukarida dedigim gibi her gun 3 4 kere cikariyorum ama almiyo cunku 2 aylik bi kopek diskisini tutamaz adam akilli bi egitim 7 aydan 1 yas surecinde alinir 5-siz su an ne kadar bu egitimleri (ev dahil) bu aylarda verirseniz verin 1. Olarak her yere kacircak 2. Olarak bi yere cis kaka yaptiginda oranin kokusunu alcak ne kadar sirkeli suyla silerseniz silin Kendi tecrubelerimi soyluyorum yapmak zorunda okumak zorunda degilsin 

melek ezgi e. 5 yıl önce

yorkiem geldiğinde 2 aylıktı. biz eşimle öncelikle salonda kafes eğitimi verdik. beşgen demirden büyük bir kafesin içine yatağını, yatağının soluna su ve yemek kabını sağınada çiş pedini koyduk. salona kurduk bu kafesi. yani sürekli bizim olduğumuz odadaydı. zaten sürekli uyuduğu için arada canı isterse dışarı çıktığında küçük küçük oynadık fazla yormamak adına. fakat tabi ki salonu da biraz kısıtladık. sadece koridorda ve salonda koltukların olduğu bölümde gezebiliyordu. koltukların üstüne hiç çıkarmadık. kucağımıza da almadık. ilk 1 hafta çoğunlukla kafesin içinde olduğundan su içtikten sonra pedine yaptı çişini. zaten uykusundan sadece su içmek ve çişini yapmak için kalkıyordu. kakasını ise her yere yapıyordu :) kafesin dışında oyun oynarkende heyecanlanırsa ya da çok yorulursa olduğu yere yapıyordu. zaten hemen anlıyorsunuz. oyunu bırakıp yerleri koklamaya başlıyor ama ben daha çok küçük olduğu için hayır diyerek engellemeye çalışmadım. geceleri 3 saatte 1 ağlardı zaten kafesin kapısını kapatıp yatak odasına gittiğimiz için. neredeyse 2 hafta boyunca her gece 3 saatte 1 kalkıp ilgilendim. gündüz uyuyup gece uyumadığı için acayip bir enerji patlaması yaşıyordu. tek gözüm kapalı oyunlar oynadım ve yeri koklamaya başladığı an pedinin üzerine götürdüm. böylece biraz alıştı. 3. haftada kafesi kaldırdık, salonun tamamını da açtık çünkü artık kafesine girip yatmıyordu bütün gün koltuğun köşe kısmında yerde yatıyordu. yatağını oraya taşıdım. mama ve su kabını biraz daha uzağa ve pedini de mama kabının biraz ilerisine koydum. gündüzleri gözüm üzerindeyken çişini gidip pedine yaptığında ödüllendirdim. ama sabah kalkıp salona gittiğimde kendi seçtiği yere çişini kakasını yaptığını görüyordum ve kızmadan sadece temizliyordum. geceleri de beni uyandırmamaya başladı bu arada tabi işini istediği yerde hallettiği için :) sonra sonra gündüzleri çiş yaptığında ödüllendirerek 1 haftada hallettik. bir gün bir baktım kakasını yapmış pedine ben görmeden gelmiş yanıma oturmuş bekliyor. ne istediğini anlamadım önce sonra baktım pedine kaka yapmış. oturmuş ödül bekliyor sıpa :) bir süre ödül vererek devam ettim. artık ödül vermiyorum ama yine de yaptıktan sonra oturup bekliyor başında temizlemem için :) ben kakayı alıyorum klozete atıyorum bu seferde banyonun kapısında bekliyor sifon sesini duyana kadar :) 


biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bu çooook uzun bir süreç. hiç bir zaman kızmayın ve bağırmayın. daha çok küçükler sağlıklı olmaları önceliğimiz olmalı. yavaş yavaş tedbiri elden bırakmadan onu da çok sıkmadan öğretilebilir tuvalet eğitimi. zaten yaşadıkları yere tuvaletlerini yapmamaya eğilimliler. biraz da onlara bırakmak gerektiğini düşünüyorum sonuçta küçük ırklar. onlar bir yolunu buluyorlar. ne kadar çiş kaka yapıyorlar ki zaten. :)

öğünlerini her gün aynı saatte verin ve gözlemleyin. yavrular genelde su içtikten sonra hemen çiş yapıyorlar zaten su içtiğini arka odalardan duyarsınız şlop şlop ses çıkarıyor. :) kaka içinde aynı şey söylenir ama bizimki yemek yedikten 3 saat sonra yapıyor. takip ederek, ben yapmadım ama eğer siz isterseniz pedine ya da gazeteye götürerek ve ödüllendirerek halledebilirsiniz. oyun arası kaçanlara maalesef yapacak bir şey yok. zamanla oturacaktır. bizim ki artık oyunu bırakıp pedine gidiyor nerede olursa olsun. bol sabır çok önemli. yanlış yapmaktan korkmayın sonra düzeltemem diye. deneye yanıla onlarda bizde öğreneceğiz. 

melek ezgi e. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: lucyhanim55 Kopeginizi gezdircekmisiniz gezdirmiycekmisiniz bilmiyorum o yuzden ikisinide yaziyorum Ev dışkı eğitimi 1-şuan bunu yapmasi bile buyuk bisey ama zamanla onuda yapmiycak 2-gerekli kokular ilaclar var pede yapmasi icin onlarla yapabilirsiniz 3-ve en onemlisi kopek evin bi kenarina kaka yaptiginda mutlu olmaz toprak zemine yaptigi zaman onu hem disari cikarmak bi odul hemde toprağa yapmak dogasinda oldugu icin cabuk ogrenir (ama bu su demek degil kopegi 1 ayda gunluk 3 kere cikardim hadi ogren olmaz) Dısarı dışkı eğitimi 1-yukardaki dedigim gibi mutlu olur ve cabuk ogrenir 2-en azindan bi 6-7 aylik olana kadar dıskı egitimi almasini beklemeyin 3-daha saglıkli olir 4-yukarida dedigim gibi her gun 3 4 kere cikariyorum ama almiyo cunku 2 aylik bi kopek diskisini tutamaz adam akilli bi egitim 7 aydan 1 yas surecinde alinir 5-siz su an ne kadar bu egitimleri (ev dahil) bu aylarda verirseniz verin 1. Olarak her yere kacircak 2. Olarak bi yere cis kaka yaptiginda oranin kokusunu alcak ne kadar sirkeli suyla silerseniz silin Kendi tecrubelerimi soyluyorum yapmak zorunda okumak zorunda degilsin aşağı kısmı Ve son olarak kopek boyle yerlere yapmazsa belli bi sure sonra 7 aylikken felan cezalandircaksin simdi ben kopegime kiyamam gibi bi algin varsa kopek almiycaksin Yeri gerdiginde tokat atcaksin simdi bu olay yanlis anlasiliyo turkiyenin sayili egitimcileri dahi diyor fakat kimse uygulamiyor Sen bi kopegi disari cikartmayarak ceza veremezsin veyadda sen onun odasindan veya evden cilarak kopege secenek sunuyosun ben havlarsam bu odadan evden cikiyor kopegi lider yaparsin sonu kotu olur yeri geldiginde sevceksin yeri geldiginde kizcaksin yeri geldiginde tokat atcaksin yoksa liderlik veya egitim veremezsin Turkiyenin en akilli kopegi diye gosterilen maxin sahibi bile canli yayinda bunlari konusmusdu : sadece sevgi ile kopek egitemezsiniz yeri geldiginde kizcaksiniz yeri geldiginde sevceksiniz yeri geldiginde vurucaksiniz sadece sevgi size liderlik vermez. Yani kopeginiz siz yoken koltuklari parcalasa siz ona sadee hayir derseniz kopek ben takmaz vurmak diyince herkes kopegi dovuyosun gibi anliyor fakat kopegin yanagina tabi insafli bi sekilde tokat atcaksin simdi bi birisinin agzini burnunu kircak gibi tokat atmak var bide uyari amacli hafif bir tokat atmak var yazdiklarim benim tecrubelerim yapmana gerek yok okumana gerek yok senin kararin


köpeğe insaflı bir şekilde tokat atmak nedir allah aşkına. sevgiyle eğiteceksin tabi ki. cezaya da katılmıyorum. sabırlı olacaksın belki günde 1 milyon kere hayır demekten dilin damağın kuruyacak ama sesini yükseltmeden net bir hayır yeterli oluyor. 1 ay sabretsen çok mu yani. max den örnek vermişsinde şova hazırlamıyoruz köpeklerimizi ki o zaman bile yanlış. iş köpekleri yetiştiren şemseddin sayan'ı takip etmeni öneririm ancak. 

lider olma konusunda da sen zaten köpeğin barınma yiyecek ve oyun kaynağını yönetebiliyorsan lidersindir. köpeklerin üzerinde egolarınızı tatmin etmekten vazgeçin lütfen.

Yağız R. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: mosyotheyorkie

Orijinalden alıntı: lucyhanim55 Kopeginizi gezdircekmisiniz gezdirmiycekmisiniz bilmiyorum o yuzden ikisinide yaziyorum Ev dışkı eğitimi 1-şuan bunu yapmasi bile buyuk bisey ama zamanla onuda yapmiycak 2-gerekli kokular ilaclar var pede yapmasi icin onlarla yapabilirsiniz 3-ve en onemlisi kopek evin bi kenarina kaka yaptiginda mutlu olmaz toprak zemine yaptigi zaman onu hem disari cikarmak bi odul hemde toprağa yapmak dogasinda oldugu icin cabuk ogrenir (ama bu su demek degil kopegi 1 ayda gunluk 3 kere cikardim hadi ogren olmaz) Dısarı dışkı eğitimi 1-yukardaki dedigim gibi mutlu olur ve cabuk ogrenir 2-en azindan bi 6-7 aylik olana kadar dıskı egitimi almasini beklemeyin 3-daha saglıkli olir 4-yukarida dedigim gibi her gun 3 4 kere cikariyorum ama almiyo cunku 2 aylik bi kopek diskisini tutamaz adam akilli bi egitim 7 aydan 1 yas surecinde alinir 5-siz su an ne kadar bu egitimleri (ev dahil) bu aylarda verirseniz verin 1. Olarak her yere kacircak 2. Olarak bi yere cis kaka yaptiginda oranin kokusunu alcak ne kadar sirkeli suyla silerseniz silin Kendi tecrubelerimi soyluyorum yapmak zorunda okumak zorunda degilsin aşağı kısmı Ve son olarak kopek boyle yerlere yapmazsa belli bi sure sonra 7 aylikken felan cezalandircaksin simdi ben kopegime kiyamam gibi bi algin varsa kopek almiycaksin Yeri gerdiginde tokat atcaksin simdi bu olay yanlis anlasiliyo turkiyenin sayili egitimcileri dahi diyor fakat kimse uygulamiyor Sen bi kopegi disari cikartmayarak ceza veremezsin veyadda sen onun odasindan veya evden cilarak kopege secenek sunuyosun ben havlarsam bu odadan evden cikiyor kopegi lider yaparsin sonu kotu olur yeri geldiginde sevceksin yeri geldiginde kizcaksin yeri geldiginde tokat atcaksin yoksa liderlik veya egitim veremezsin Turkiyenin en akilli kopegi diye gosterilen maxin sahibi bile canli yayinda bunlari konusmusdu : sadece sevgi ile kopek egitemezsiniz yeri geldiginde kizcaksiniz yeri geldiginde sevceksiniz yeri geldiginde vurucaksiniz sadece sevgi size liderlik vermez. Yani kopeginiz siz yoken koltuklari parcalasa siz ona sadee hayir derseniz kopek ben takmaz vurmak diyince herkes kopegi dovuyosun gibi anliyor fakat kopegin yanagina tabi insafli bi sekilde tokat atcaksin simdi bi birisinin agzini burnunu kircak gibi tokat atmak var bide uyari amacli hafif bir tokat atmak var yazdiklarim benim tecrubelerim yapmana gerek yok okumana gerek yok senin kararin


köpeğe insaflı bir şekilde tokat atmak nedir allah aşkına. sevgiyle eğiteceksin tabi ki. cezaya da katılmıyorum. sabırlı olacaksın belki günde 1 milyon kere hayır demekten dilin damağın kuruyacak ama sesini yükseltmeden net bir hayır yeterli oluyor. 1 ay sabretsen çok mu yani. max den örnek vermişsinde şova hazırlamıyoruz köpeklerimizi ki o zaman bile yanlış. iş köpekleri yetiştiren şemseddin sayan'ı takip etmeni öneririm ancak. 

lider olma konusunda da sen zaten köpeğin barınma yiyecek ve oyun kaynağını yönetebiliyorsan lidersindir. köpeklerin üzerinde egolarınızı tatmin etmekten vazgeçin lütfen.

Kardesim ablam veya ablam 100%80 duyma engelli bi kızım var onlarda boyle egitiliyor ben ne yazmisim kendi tecrubem lutfen bilip bilmeden konusmayın ister oku yazmisin ister okuma

Sena G. 5 yıl önce

Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlarınız için, hepsüni teker teker okudum. Şöyle bir sıkıntı var bizim ev amerikan mutfak olduğu ve Aresin üstünde pire bulduğumuz ayrıca benim kafayı yediğim piöpiriklendiğim için salona kafes alamıyoruz maalesef 🤦🏻‍♀️:). Damlasını damlattırdım, pirelerini dökmeye başladı kesin olsun diye 1 hafta sonra kuru şampuanla yıkayıp taramayı düsünüyorum. Neyse konumuz bu değil zaten, bugün oyun oynarken çişini yatağına yaptı, birine sordum beni cezalandırdığını söylüyor. Hemen yatağını kaldırdım kızdım biraz. Sonra yanında severken gitti gazeteye yaptı, yaptıktan sonra afferin diye sevdim az önce oyun oynarken yaptı o zaman da hrmen afferin diyerek sevdim. Ama şöyle bi sıkıntı var beni yanında istiyor devamlı daha doğrusu biri olsun istiyor yemin ederim lohusa annelere döndüm bir gözüm yatağa bakıyor :D. Wc eğitimini bi an önce versek zaten max 1 haftaya pire işini çözerim o zaman eve salarım o da rahat eder bende. Onla ilgilenmekten daha yeni birşeyler yiyebildim :). Valla çok sıkıntıymış şu wc işi :) Ayrıca evet bende katılmıyorum vurmaya, sadece sertçe uyarılır hayır diye, belki hafif yere vurulur sallamıyorsa, ama hayvana vurmayı bende tasvip etmiyorum...

Sena G. 5 yıl önce

Yazmayı unutmuşum, aşıları tamamlanır tamamlanmaz dışarı eğitime başlayacağız. Şuan için aşıları tamamlanmadan önce hem onun hem bizim için wcsini pede, gazeteye falan yapması için ugrasıyoruz.

Sena G. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: mosyotheyorkie yorkiem geldiğinde 2 aylıktı. biz eşimle öncelikle salonda kafes eğitimi verdik. beşgen demirden büyük bir kafesin içine yatağını, yatağının soluna su ve yemek kabını sağınada çiş pedini koyduk. salona kurduk bu kafesi. yani sürekli bizim olduğumuz odadaydı. zaten sürekli uyuduğu için arada canı isterse dışarı çıktığında küçük küçük oynadık fazla yormamak adına. fakat tabi ki salonu da biraz kısıtladık. sadece koridorda ve salonda koltukların olduğu bölümde gezebiliyordu. koltukların üstüne hiç çıkarmadık. kucağımıza da almadık. ilk 1 hafta çoğunlukla kafesin içinde olduğundan su içtikten sonra pedine yaptı çişini. zaten uykusundan sadece su içmek ve çişini yapmak için kalkıyordu. kakasını ise her yere yapıyordu :) kafesin dışında oyun oynarkende heyecanlanırsa ya da çok yorulursa olduğu yere yapıyordu. zaten hemen anlıyorsunuz. oyunu bırakıp yerleri koklamaya başlıyor ama ben daha çok küçük olduğu için hayır diyerek engellemeye çalışmadım. geceleri 3 saatte 1 ağlardı zaten kafesin kapısını kapatıp yatak odasına gittiğimiz için. neredeyse 2 hafta boyunca her gece 3 saatte 1 kalkıp ilgilendim. gündüz uyuyup gece uyumadığı için acayip bir enerji patlaması yaşıyordu. tek gözüm kapalı oyunlar oynadım ve yeri koklamaya başladığı an pedinin üzerine götürdüm. böylece biraz alıştı. 3. haftada kafesi kaldırdık, salonun tamamını da açtık çünkü artık kafesine girip yatmıyordu bütün gün koltuğun köşe kısmında yerde yatıyordu. yatağını oraya taşıdım. mama ve su kabını biraz daha uzağa ve pedini de mama kabının biraz ilerisine koydum. gündüzleri gözüm üzerindeyken çişini gidip pedine yaptığında ödüllendirdim. ama sabah kalkıp salona gittiğimde kendi seçtiği yere çişini kakasını yaptığını görüyordum ve kızmadan sadece temizliyordum. geceleri de beni uyandırmamaya başladı bu arada tabi işini istediği yerde hallettiği için :) sonra sonra gündüzleri çiş yaptığında ödüllendirerek 1 haftada hallettik. bir gün bir baktım kakasını yapmış pedine ben görmeden gelmiş yanıma oturmuş bekliyor. ne istediğini anlamadım önce sonra baktım pedine kaka yapmış. oturmuş ödül bekliyor sıpa :) bir süre ödül vererek devam ettim. artık ödül vermiyorum ama yine de yaptıktan sonra oturup bekliyor başında temizlemem için :) ben kakayı alıyorum klozete atıyorum bu seferde banyonun kapısında bekliyor sifon sesini duyana kadar :) 


biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bu çooook uzun bir süreç. hiç bir zaman kızmayın ve bağırmayın. daha çok küçükler sağlıklı olmaları önceliğimiz olmalı. yavaş yavaş tedbiri elden bırakmadan onu da çok sıkmadan öğretilebilir tuvalet eğitimi. zaten yaşadıkları yere tuvaletlerini yapmamaya eğilimliler. biraz da onlara bırakmak gerektiğini düşünüyorum sonuçta küçük ırklar. onlar bir yolunu buluyorlar. ne kadar çiş kaka yapıyorlar ki zaten. :)

öğünlerini her gün aynı saatte verin ve gözlemleyin. yavrular genelde su içtikten sonra hemen çiş yapıyorlar zaten su içtiğini arka odalardan duyarsınız şlop şlop ses çıkarıyor. :) kaka içinde aynı şey söylenir ama bizimki yemek yedikten 3 saat sonra yapıyor. takip ederek, ben yapmadım ama eğer siz isterseniz pedine ya da gazeteye götürerek ve ödüllendirerek halledebilirsiniz. oyun arası kaçanlara maalesef yapacak bir şey yok. zamanla oturacaktır. bizim ki artık oyunu bırakıp pedine gidiyor nerede olursa olsun. bol sabır çok önemli. yanlış yapmaktan korkmayın sonra düzeltemem diye. deneye yanıla onlarda bizde öğreneceğiz. 

Ya yeni üye oldum sanırım bildirim gelmiyor cevap yazdığımda, yukarıda iki mesaj attım bakar mısınız acaba? Bi de biz devamlı böyleyiz, normal mi bu? :D kendisi istiyor :)

melek ezgi e. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: aresthefrbulldog Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlarınız için, hepsüni teker teker okudum. Şöyle bir sıkıntı var bizim ev amerikan mutfak olduğu ve Aresin üstünde pire bulduğumuz ayrıca benim kafayı yediğim piöpiriklendiğim için salona kafes alamıyoruz maalesef 🤦🏻‍♀️:). Damlasını damlattırdım, pirelerini dökmeye başladı kesin olsun diye 1 hafta sonra kuru şampuanla yıkayıp taramayı düsünüyorum. Neyse konumuz bu değil zaten, bugün oyun oynarken çişini yatağına yaptı, birine sordum beni cezalandırdığını söylüyor. Hemen yatağını kaldırdım kızdım biraz. Sonra yanında severken gitti gazeteye yaptı, yaptıktan sonra afferin diye sevdim az önce oyun oynarken yaptı o zaman da hrmen afferin diyerek sevdim. Ama şöyle bi sıkıntı var beni yanında istiyor devamlı daha doğrusu biri olsun istiyor yemin ederim lohusa annelere döndüm bir gözüm yatağa bakıyor :D. Wc eğitimini bi an önce versek zaten max 1 haftaya pire işini çözerim o zaman eve salarım o da rahat eder bende. Onla ilgilenmekten daha yeni birşeyler yiyebildim :). Valla çok sıkıntıymış şu wc işi :) Ayrıca evet bende katılmıyorum vurmaya, sadece sertçe uyarılır hayır diye, belki hafif yere vurulur sallamıyorsa, ama hayvana vurmayı bende tasvip etmiyorum...


merhaba tekrar :)

ben köpeklerin bizleri cezalandırmak için bir şeyler yaptığını düşünmüyorum açıkçası. tutamamıştır sıpa çok küçük oyun oynarken heyecanlanmıştır. :) yatağını kaldırıp kızmayın. zaten yattığı yere yaptığı için yeterince mutsuzdur. çünkü doğal hayatta vahşi hayvanlar onları dışkı kokularından tanıyorlar ve yerleri bulunmasın diye yattıkları yere yapmıyorlar. anne köpekde yavrularının yeri belli olmasın diye dışkılarını yiyor zaten. içgüdüsel bir şey yani. siz sadece doğru yere yaptığında ödüllendirin. çiş yaptığı için kızdığınızı anlamayacaktır çünkü eğer o anda yakalayıp hayır demediyseniz.

bende yere oturduğum zaman hemen gelip kucağıma kuruluyor. belim tutuluyor bazen uyandırmayacağım diye. sıcaklık istiyorlar sanırım kardeşleriyle dip dibe uyudukları için. yalnız bırakmamaya çalışın yavaş yavaş alışır. daha çok yeni olmuş eve geleli çünkü. benim sıpada kemiğini yatağında kemirmiyor gelip terliğimin üstüne yatıp kemiriyor :) ayağa kalkıp gidince peşimden geliyor iştahla kemirdiği kemikle ilgilenmeyi bırakıp :)

ben de keşke çocuk yapsaydım bakması daha kolay demiştim ki sahiplenirken en az 6 ay sabretmem lazım diye şartlamıştım kendimi :) 2 hafta zombi gibi gezdim. geceleri 3 saatte 1 uyanmak o kadar zor ki. ama hepsi geçiyor ve inanın ki değiyor her türlü zorluğa. size alışması eve alışması 1 ayı bulabilir. biraz daha sabır.

bende aşılarının bitmesini bekliyorum dışarı alıştırmak için. 10 günümüz kaldı. :) ama bu da kolay bir süreç olmayacak. yani wc eğitimine en az 6 ay sabır göstermemiz gerekiyor.

Sena G. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: mosyotheyorkie

Orijinalden alıntı: aresthefrbulldog Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlarınız için, hepsüni teker teker okudum. Şöyle bir sıkıntı var bizim ev amerikan mutfak olduğu ve Aresin üstünde pire bulduğumuz ayrıca benim kafayı yediğim piöpiriklendiğim için salona kafes alamıyoruz maalesef 🤦🏻‍♀️:). Damlasını damlattırdım, pirelerini dökmeye başladı kesin olsun diye 1 hafta sonra kuru şampuanla yıkayıp taramayı düsünüyorum. Neyse konumuz bu değil zaten, bugün oyun oynarken çişini yatağına yaptı, birine sordum beni cezalandırdığını söylüyor. Hemen yatağını kaldırdım kızdım biraz. Sonra yanında severken gitti gazeteye yaptı, yaptıktan sonra afferin diye sevdim az önce oyun oynarken yaptı o zaman da hrmen afferin diyerek sevdim. Ama şöyle bi sıkıntı var beni yanında istiyor devamlı daha doğrusu biri olsun istiyor yemin ederim lohusa annelere döndüm bir gözüm yatağa bakıyor :D. Wc eğitimini bi an önce versek zaten max 1 haftaya pire işini çözerim o zaman eve salarım o da rahat eder bende. Onla ilgilenmekten daha yeni birşeyler yiyebildim :). Valla çok sıkıntıymış şu wc işi :) Ayrıca evet bende katılmıyorum vurmaya, sadece sertçe uyarılır hayır diye, belki hafif yere vurulur sallamıyorsa, ama hayvana vurmayı bende tasvip etmiyorum...


merhaba tekrar :)

ben köpeklerin bizleri cezalandırmak için bir şeyler yaptığını düşünmüyorum açıkçası. tutamamıştır sıpa çok küçük oyun oynarken heyecanlanmıştır. :) yatağını kaldırıp kızmayın. zaten yattığı yere yaptığı için yeterince mutsuzdur. çünkü doğal hayatta vahşi hayvanlar onları dışkı kokularından tanıyorlar ve yerleri bulunmasın diye yattıkları yere yapmıyorlar. anne köpekde yavrularının yeri belli olmasın diye dışkılarını yiyor zaten. içgüdüsel bir şey yani. siz sadece doğru yere yaptığında ödüllendirin. çiş yaptığı için kızdığınızı anlamayacaktır çünkü eğer o anda yakalayıp hayır demediyseniz.

bende yere oturduğum zaman hemen gelip kucağıma kuruluyor. belim tutuluyor bazen uyandırmayacağım diye. sıcaklık istiyorlar sanırım kardeşleriyle dip dibe uyudukları için. yalnız bırakmamaya çalışın yavaş yavaş alışır. daha çok yeni olmuş eve geleli çünkü. benim sıpada kemiğini yatağında kemirmiyor gelip terliğimin üstüne yatıp kemiriyor :) ayağa kalkıp gidince peşimden geliyor iştahla kemirdiği kemikle ilgilenmeyi bırakıp :)

ben de keşke çocuk yapsaydım bakması daha kolay demiştim ki sahiplenirken en az 6 ay sabretmem lazım diye şartlamıştım kendimi :) 2 hafta zombi gibi gezdim. geceleri 3 saatte 1 uyanmak o kadar zor ki. ama hepsi geçiyor ve inanın ki değiyor her türlü zorluğa. size alışması eve alışması 1 ayı bulabilir. biraz daha sabır.

bende aşılarının bitmesini bekliyorum dışarı alıştırmak için. 10 günümüz kaldı. :) ama bu da kolay bir süreç olmayacak. yani wc eğitimine en az 6 ay sabır göstermemiz gerekiyor.

Çok teşekküe ederiö gerçekten içimi rahatlattınız, bende aynı şeyleri düşünmeye başlamıştım cünkü 🙈. Eşim devamlı beni telkin etmeye çalısıyor sabret bak ilerde çok iyi olacak suanlık zorlanıyorsun diye :). Bakalım minik canavarla nasıl anlaşacağız wcye :)

melek ezgi e. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: aresthefrbulldog

Orijinalden alıntı: mosyotheyorkie

Orijinalden alıntı: aresthefrbulldog Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlarınız için, hepsüni teker teker okudum. Şöyle bir sıkıntı var bizim ev amerikan mutfak olduğu ve Aresin üstünde pire bulduğumuz ayrıca benim kafayı yediğim piöpiriklendiğim için salona kafes alamıyoruz maalesef 🤦🏻‍♀️:). Damlasını damlattırdım, pirelerini dökmeye başladı kesin olsun diye 1 hafta sonra kuru şampuanla yıkayıp taramayı düsünüyorum. Neyse konumuz bu değil zaten, bugün oyun oynarken çişini yatağına yaptı, birine sordum beni cezalandırdığını söylüyor. Hemen yatağını kaldırdım kızdım biraz. Sonra yanında severken gitti gazeteye yaptı, yaptıktan sonra afferin diye sevdim az önce oyun oynarken yaptı o zaman da hrmen afferin diyerek sevdim. Ama şöyle bi sıkıntı var beni yanında istiyor devamlı daha doğrusu biri olsun istiyor yemin ederim lohusa annelere döndüm bir gözüm yatağa bakıyor :D. Wc eğitimini bi an önce versek zaten max 1 haftaya pire işini çözerim o zaman eve salarım o da rahat eder bende. Onla ilgilenmekten daha yeni birşeyler yiyebildim :). Valla çok sıkıntıymış şu wc işi :) Ayrıca evet bende katılmıyorum vurmaya, sadece sertçe uyarılır hayır diye, belki hafif yere vurulur sallamıyorsa, ama hayvana vurmayı bende tasvip etmiyorum...


merhaba tekrar :)

ben köpeklerin bizleri cezalandırmak için bir şeyler yaptığını düşünmüyorum açıkçası. tutamamıştır sıpa çok küçük oyun oynarken heyecanlanmıştır. :) yatağını kaldırıp kızmayın. zaten yattığı yere yaptığı için yeterince mutsuzdur. çünkü doğal hayatta vahşi hayvanlar onları dışkı kokularından tanıyorlar ve yerleri bulunmasın diye yattıkları yere yapmıyorlar. anne köpekde yavrularının yeri belli olmasın diye dışkılarını yiyor zaten. içgüdüsel bir şey yani. siz sadece doğru yere yaptığında ödüllendirin. çiş yaptığı için kızdığınızı anlamayacaktır çünkü eğer o anda yakalayıp hayır demediyseniz.

bende yere oturduğum zaman hemen gelip kucağıma kuruluyor. belim tutuluyor bazen uyandırmayacağım diye. sıcaklık istiyorlar sanırım kardeşleriyle dip dibe uyudukları için. yalnız bırakmamaya çalışın yavaş yavaş alışır. daha çok yeni olmuş eve geleli çünkü. benim sıpada kemiğini yatağında kemirmiyor gelip terliğimin üstüne yatıp kemiriyor :) ayağa kalkıp gidince peşimden geliyor iştahla kemirdiği kemikle ilgilenmeyi bırakıp :)

ben de keşke çocuk yapsaydım bakması daha kolay demiştim ki sahiplenirken en az 6 ay sabretmem lazım diye şartlamıştım kendimi :) 2 hafta zombi gibi gezdim. geceleri 3 saatte 1 uyanmak o kadar zor ki. ama hepsi geçiyor ve inanın ki değiyor her türlü zorluğa. size alışması eve alışması 1 ayı bulabilir. biraz daha sabır.

bende aşılarının bitmesini bekliyorum dışarı alıştırmak için. 10 günümüz kaldı. :) ama bu da kolay bir süreç olmayacak. yani wc eğitimine en az 6 ay sabır göstermemiz gerekiyor.

Çok teşekküe ederiö gerçekten içimi rahatlattınız, bende aynı şeyleri düşünmeye başlamıştım cünkü 🙈. Eşim devamlı beni telkin etmeye çalısıyor sabret bak ilerde çok iyi olacak suanlık zorlanıyorsun diye :). Bakalım minik canavarla nasıl anlaşacağız wcye :)


rica ederim. sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah minişin sizinle birlikte. geri kalan her şey aşılır. :)

Sena G. 5 yıl önce

Bu durumu araştıran varsa yardımcı olmak adına konuyu güncelliyorum. Aresin odasındaki çoğu gazeteyi kaldırdım, sadeve cam kenarında bıraktım. Biz varken de yokken de oraya çişini kakasını yapıyor artık oğluşum :). İşediği yatağı kaldırıp temizledim iyice yıkadım, ilk geldiğinde bi sepetin içinde yastıkta yatıyordu onu geri verdim ve ona işemedi, muhtemelen sepette yatmak istediği için yatağına işedi devamlı :). Aslında doğru yolda gidiyoemuşuz. Gazete yöntemini öneririm, bizde işe yaradı :) 

Öncelikle yavrunuzun tuyu kadar omru olsun insallah mutlu mesut yasayinn:) bizim de 7 yasinda golden kizimiz mia var bir cesaretle 6 ay once kizimiz çinayi sahiplendik çin aslani. Bende unutmusum wc egitimiz zorlugunu falan ama daha yeni astigimiz icin birkac birsey soylemek istedim belki isinize yarar. Oncelikle kopeginizi petshop tarzi biryerden almadiysaniz isiniz daha kolay cunku 2 ay anne yaninda kalan yavrular annelerinden gore gore az cok ogreniyorlar yerlerine yapmamalari gerektigini fakat petshopta anneden erken ayrilanlar hem hic gormedikleri hemde hep olduklari yere pislemek zorunda olduklarindan egitimleri biraz daha zor oluyor malesef. Bizim kiz anne yanindan geldi annesi kafesten her ciktiginda yani kapisi acildiginda tuvaletini yapiyordu bunlarda boyle ogrenmis ama evde ters tepti bir odada tutuyorduk bu sefer o odadan ciktigi anda koyuveriyordu :) bizim kapali bir balkonumuz var o acidan cok sansliydik cunku ister istemez temizlensede koku falan cok oluyor sizde misafir tuvaletiniz falan varsa oraya alistirabilirsiniz sitede yapan cok arkadas var. Ben kapali balkonumuzun heryerini ilk basta gazete kagidiyla kapladim o bolgede kendine bir yer belirledi orayi degistirmeye hic calismadim oncelikle bu isinizi kolaylastirir kendine sectigi yeri tuvaleti olarak kullanin cunku hep oraya yapiyorlar genelde, kopekler oldugu yerden yani yattigi yerden en uzak noktaya cis kaka yaparlar dogalari geregi takip edin. Bir kac gun gazetelerin hepsi durduktan sonra baktim hep ayni koseye yapiyor gazeteleri kuculttum hergun biraz daha kuculttum yalniz soyle birsey var eger bir kere gazeteye cis kaka yapti ve siz onu yeni temiz gazeteyle temizlemezsenz ayni yerin ustune yapmiyorlar yani bizimki yapmiyor bu sefer yanina yonune yapiyor yapar yapmaz alirsam sorun olmuyor. 1 ay gazeteyle bu sekilde yaptiktan sonra baktik gazete cekmemeye basladi cok koktu buyudukce miktarda artiyor cunku biz bu buyuk kopek tuvaletlerinden aldik cimenli izgarali ayni yere koyduk ustune yaptigi gazetesni koyduk oraya iki uc kere yapinca gazeteyide kaldirdik bu sekilde evde nereye yapmasi gerektigini ogrendi yalniz bu demek degilki evde kazalar olmayacak tuvaletini tutacak malesef 7 8 aya kadar kazalar olabiliyor heycanlaninca oynarken unutabiliyor tolere etmelisiniz bir iki kere kizinca nerdeyse wc egitimi basa donuyordu suan 8 ayligiz gunde 4 kere asagiya iniyoruz hic balkona yerinede yapmiyor 4 den az inersek hala tuvalet kabina yapiyor zaten kaka sorunumuz tuvalet kabini aldigimizdan beri hic olmadi cis kazalari olsa bile bir kere kakaasni eve yada balkonun baska biyerine yapmadi sukur hep kabina yapti su siralar tutmayi ogrenmeye basladi 1 yasinda iyice oturucak insallah darisi basiniza bol sabir diliyorum bu surec ozellikle evdeki hanima cok zor cunku temizligi hergun kokusu ev isi falan erkekler cok etkilenmiyor genelde :) ama tuvalet kabi alma imkaniniz varsa mukemmel birsey biz hala kullaniyoruz yani zorda kalir indiremezsek evde hayat kurtarici bi su sabunlar durlaniyor o kadar aklinizda olsun

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor