Köpeğimin Yalaması ve Kızarmam

Arkadaşlar merhabalar, Ares neredeyse bir haftadır bizimle. Bir sorum var, daha önce yaşayan var mı bilmiyorum ama... Aresin biraz ısırma huyu var bıraktırmaya çalışıyoruz ama tabiki ister istemez ufak çizikler atabiliyor dişleri ile. Elimde bir yeri çizdi dişiyle ve orası kızarma ve kaşıntı yaptı. Akşama kadar kaşındı akşam düzeldi. Birkaç gün içerisinde devamlı düzelip tekrar kaşınıp kızarıyordu. Dün akşam elimin üstünü baya 1 dk boyunca yaladı, eşime de aynısını yaptı. Yaladığı elim kaşınmaya kızarmaya nokta nokta hafif pütürcükler olmaya başladı. Bu sabah hala biraz yanma ve kızarıklık var. Ama eşimde bu bana olanların hiç biri olmuyor. Muhtrmelen tüyünü de yutuyorum 1 2 hafta önce hastaydım öksürüğü ona bağlıyorum ama onun yanındayken olan öksürüğüm baya derinden geliyor. Ben anlamadım, sorun ne? Alerjim mi var? Alerjim olsa onun yanında bulunup tüylerini okşadığım süre içinde derim kızarmaz mıydı? Daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilir mi? Bu arada eşim de ben de beyaz tenliyiz yani ten rengimin hassasiyetinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Köpeğimin Yalaması ve Kızarmam için cevaplar :

melek ezgi e. 5 yıl önce

merhaba ares :)


mösyö benim yüzümü yaladığında da böyle oluyor. yaladığı yerler kızarıyor ve kaşınıyor. fakat benim zaten köpeğe alerjim var. sen de deri prick testi yaptırarak öğrenebilirsin. 

Gzm C. 5 yıl önce

Merhaba, Ben küçüklükten beri köpekle büyüdüm. Son köpeğim öldükten sonra çok üzüldüm ve 4 sene boyunca yeni köpek almadım. Şimdi Hades geldi ve sizinle aynı sorunu ben de yaşadım. Dişleriyle çizdikçe ya da yaladıkça kabarıp kaşınıyordum. Köpeğe alerjim olmadığını düşünüyordum çünkü söylediğim gibi çocukluktan beri köpeklerleyim. Dolayısıyla Hades’te beni kaşındıran değişik bir mikrop var diye düşündüm. Kan testleri yaptırdım bir şey çıkmadı.. Sonra akışına bıraktım. 2 ay kadar elimi ısırtırmamaya ve dikkatli oynamaya çalıştım.. bir yandan da umursamadım. Artık yaladığında veya çizdiğinde bir şey olmuyor. Bence insan bünyesi kendi bağışıklık sistemini kurguluyor zamanla.. Sanırım uzun süredir köpeklerle hasır neşir olmadığımdan tenim, bünyem önce tepki verdi daha sonra da alıştı. Çok ciddi rahatsız etmiyorsa kendinize biraz süre tanıyın.. Geçmezse tabi daha ciddi bir alerjik reaksiyon olabilir doktorunuza gidin.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor