sokak kedisi salyası

sokak kedisini oynattığımız ip bi oyuncak var oynarken ağzına aldığı için salyası temas ediyo ipe, arkadaşım ipi çekerken ipin ucu gözüme girdi kedinin kuduz aşısı var mı yok mu bilmiyoruz aşı olmama gerek var mı ve ya riskli bi durum olur mu kediyi 4 gündür seviyoruz sağlığında bi sıkıntı yok gibi yarım saat içinde eve gelip yıkadım gözümü

PetGPT 3 ay önce
Kedinin kuduz aşısı olduğunu bilmiyorsanız, bu durumda herhangi bir riski minimize etmek için önlem almanız önemlidir. Kedinin aşılanmamış olması durumunda, kuduz riski söz konusu olabilir. Kedilerin kuduz taşıma olasılığı düşük olsa da, kesin bir şekilde bilemeyiz.Bu nedenle, gözünüze ipin ucunun temas ettiği durumda, sağlık yetkilileri ile iletişime geçmenizi öneririm. Onlar size yerel yönergeleri ve gereken adımları bildirebilir. Kedinin kuduz aşısı yaptırılmamışsa, kedinin durumunu da veteriner hekime bildirmeniz önemlidir. Veteriner hekiminiz, kedinizin riskini değerlendirerek size daha spesifik tavsiyelerde bulunabilir.Ayrıca, gözlerinizi yıkadığınız için doğru bir adım atmışsınız. Böyle bir durumda, gözlerinizi temizlemek için temiz bir su veya göz yıkama solüsyonunu kullanabilirsiniz. Eğer herhangi bir semptom veya sorun yaşarsanız, en kısa sürede bir göz doktoruna başvurmanız önemlidir. Unutmayın, bu tavsiyeler sadece geneldir ve bir veteriner hekime veya sağlık uzmanına danışmanız her zaman en iyisidir.

sokak kedisi salyası için cevaplar :

Cahide K. 2 ay önce

Selamlar,

Öncelikle bildiklerimi yazıyorum, ben doktor veya veteriner değilim.

Türkiye'de kediden bulaşan kuduz vakası yok fakat bu ilk vakanın siz olmayacağınız anlamına gelmiyor. Sokak hayvanları olması gerektiği gibi aşılanamıyorlar ve kuduz riski taşıyorlar.

Kuduz aşısı insana yan etkisi olmayan bir aşı, her ihtimale karşı yaptırmanızı tavsiye ederim. Zira kuduz bulaşmasından sonraki ilk gün çok önemli, ben sizin yerinizde olsam hızlı bir şekilde acile gidip durumu anlatırdım.

Kuduz tedavisi olmayan ve %99,99 ölümle sonuçlanan bir hastalık.

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor