Su kaplumbağası gözleri kapalı

Aldığım yer bana ısıtıcı gerektiğini söylemedi o yüzden aldığım gün uyumaya başladı araştırdığımda öğrendim ısıtıcı gerektiğini. İşin tuhaf yanı uykuya yatan hayvan haraket eder mi? Gözleri kapalı hareket ediyor azcık da olsa. Birde kollarını bacaklarını salıyor dışarı öyle uyuyor. 4 gündür yem de yemedi (Karides).
2 gün sonra elime para geçicek ısıtıcı ve akvaryum alıcam o zaman düzelir mi yada bu şekilde uyumaya devam mı edecek. Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.

Su kaplumbağası gözleri kapalı için cevaplar :

mehmet m. 4 yıl önce

Su kaplumbağaları soğukta kış uykusu gibi bir uykuya yatarlar. Bu durum havalar ısınıncaya veya bulunduğu ortam ısınana kadar devam edebilir. Ancak gözü kapalı olarak hareket ediyor olması, soğuk algınlığının bir belirtisi de olabilir. Ilık bir ortamda bulunmasında fayda var bence. Zira uykuya yatan bir kaplumbağa hareket etmez. Umarım en kısa sürede iyileşir. İyi günler.

melike A. 4 yıl önce

merhaba yukarıdaki üyemize katılıyorum.Kaplumbağanız kış uykusuna yatmış.Ne zaman uyanır muallak.Yanına bir arkadaş ve ısıtıcı almanızı tavsiye ederim

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor