Tuvalet eğitimi (Pug)

Merhaba arkadaşlar babam dün elinde 2 aylık bir pug ile eve geldi zaten cins olarak çok küçük olan bu arkadaş bir de 2 aylık olunca haliyle avuç içi kadar anca oluyor :) titrek bacaklı bu akadaşın mamasını suyunu veriyorum boxa geri koyuyorum tuvaletini yapsın diye ama nafile ne zaman dışarı çıkarsam çişini yapıyor tuvalet terbiyesi için acil önerilerinizi bekliyorum bir kedi babası olarak köpek bana garip geldi 😂 Ped ve damla siparişi verdim onları bekliyorum adımı zor atan bu minik sizce ne kadar zamanda tuvaleti öğrenir? Önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim :)

Tuvalet eğitimi (Pug) için cevaplar :

Sezin D. 8 yıl önce

Merhaba bizde pazar günü 2 aylık dişi bir pug sahibi olduk . Çiş pedi ve damlasını da aldık eve geldiği andan beri küçücük ped haricinde hiç bir noktaya çiş kaka yapmadı dediğiniz gibi daha küçücük olmasına rağmen gece yatagından kalkıp pedini bulup oraya yapıyor hatta akşam eve gittiğimizde salona yanımıza alıyoruz ordayken çişi geldiğinde ayağımıza gelıp kokluyor ses çıkarıyor hemen odasına götürüyoruz çişini yapıyor. Tabi her seferinde ödülünü de alıyor. Çiş pedleri her petshop da veteriner de var isterseniz vakit kaybedip iyice etrafa yapmaya alışmadan bir an önce edinin :) umarım en kısa sürede alışır bebişiniz.

Mustafa M. 8 yıl önce

Teşekkür ederim ben de zaten buradan cevap alamayınca diğer sayfalara baktım ped önerisi dikkatimi çekti çok şükür bizimki de alıştı artık ped dışına yapmıyor:) bu arada cevap yazdığınız için çok çok teşekkür ederim :)

Nursu K. 8 yıl önce

merhabalar, iki aylık dişi pug yavrusu aldım, her yere kakasını yapıyor pedine bir türlü yapmıyor, ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?

Sezin D. 8 yıl önce

Orijinalden alıntı: nursuyaren merhabalar, iki aylık dişi pug yavrusu aldım, her yere kakasını yapıyor pedine bir türlü yapmıyor, ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?

Merhaba, pedinin üzerine damlasını da sıkıyosunuz değil mi ? Öncelikle onu iyi gözlemlemeniz lazım akşamları salonda bizim yanımızda duruyor normalden daha fazla yerleri koklamaya başladığını görünce tuvalet aradığını anlayıp hemen odasına götürüp pedinin üzerine bırakıyorum bu arada bende yanında duruyorum bi iki dakika içinde hemen yapıveriyor, eğer istemediğiniz bi yere yaparsa orayı sirkeyle silin tekrarlamaz ve tabiki pedinin üzerine her yaptığında ödülünü verin hemen öğrensin, inşallah en kısa zamanda çözersiniz zaten daha çok minikler yavaş yavaş olur inşallah :)

Nursu K. 8 yıl önce

Dün veterinere götürdüğümde öğrendim ki yavru daha 7 haftalıkmış, sadece bu yüzden onu biraz daha serbest bıraktım sıkmadım her koklamaya başladığında götürdüm gazetesine gazetesine çiş damlası kendi çişi vs her şeyi koydum ama max 10 dakikada bir tuvaletini yapıyor ve istediği her yere yapıyor rahat oturamaz hale geldim evde, gazetenin üstüne koyuyorum durmuyor kaçıp başka yerlere yapıyor gerçekten dayanamayacak hale geldim bu böyle gitmez napmam gerekiyor lütfen yardımcı olun.

cglr a. 7 yıl önce

Orijinalden alıntı: nursuyaren Dün veterinere götürdüğümde öğrendim ki yavru daha 7 haftalıkmış, sadece bu yüzden onu biraz daha serbest bıraktım sıkmadım her koklamaya başladığında götürdüm gazetesine gazetesine çiş damlası kendi çişi vs her şeyi koydum ama max 10 dakikada bir tuvaletini yapıyor ve istediği her yere yapıyor rahat oturamaz hale geldim evde, gazetenin üstüne koyuyorum durmuyor kaçıp başka yerlere yapıyor gerçekten dayanamayacak hale geldim bu böyle gitmez napmam gerekiyor lütfen yardımcı olun.


Son derece normal 38 günlükken oğlum bendeydi aynı şeyleri yaşadım :)
benimki 10 dakika bile sürmeden çişini yapardı. normal ve sabır isteyen bir iş :)
önce odasında bir yeri çevreleyip tüm alanını gazete yapmak lazım.
3 günde 1 bu gazete alanını daraltarak devam etmek lazım.

Ve ya ben bunu su geçirmez alezlerle yapmıştım.
migrosta 10 TL :)
koca alezi 1 metrekare parçalara bölerek gittikçe ufalttım.
salonda bile bunu uyguladım.

Tabi minnoş bu idrar kesesi minicik bağırsakları çok kısa hemen kaka çiş tekrar gelebiliyor.
halıya da yapabiliyor tabiki :)

Ama aşıları tamamlanıp dışarıya çıkardığımda evdeki pisliği o da sevmemiş ki o günden beri eve hiçbirşey yapmıyor.
sizinki de dışarı çıkarmaya başlayınca eve daha az yapacaktır :)

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor