Yavru köpeği kanlı ishal den kurtarmak

Merhaba herkese iyi akşamlar. Genelde forum da soru sorulduğunun farkındayım ama ben bu sefer soru sormayacağım. Küçük kızım bugün kanlı ishali yendi ve bunu size bir fikir olması açısından paylaşmak istiyorum. Çünkü ben bu hastalığa yakalandığını ilk öğrendiğimde çok fazla araştırma yaptım ama yeterli türkçe kaynak bulamadım. Belki birilerine yardımcı olur diye şimdi süreci yazmak istedim.


   Komşumuz barınaktan yavru bir köpek sahiplendi ve köpekte kanlı ishal olduğu anlaşıldı. Başka bir komşumuzun 5 aylık labrador u hemen bu hastalığı kaptı ve apartmanımızda iki köpekte malesef kanlı ishalden yaşamını yitirdi. 4 gün sonra bizim kız da bir gariplik sezdik. 
 Köpeğim her zaman iştahlı olan 4,5 aylık kıpır kıpır bir cocker. Fakat birden kustu, hareketsizleşti ve ishal oldu. İlk başta kan yoktu 3. gün kan başladı. Ama sanırım bizim en büyük şansımız erken tedavi ve aşılarının olmasıydı. ilk günün akşamı hemen tedavi ve serum takviyesi başladı. 

İlk olarak demek istediğim erken teşhis. Bu cidden çok önemli. Hareketli ve iştahlı köpek bir anda tersine dönüyorsa ortada büyük bir sorun var.

ikincisi iyi bir veteriner. Size güven vermediyse sakın vakit kaybetmeyin daha iyisini bulun hemen. Bu hastalıkta veteriner desteği şart. (Mesela ben her gün aynı saatte veterinere gittim, hiç aksatmadan)

Sevgi. Bol bol sevgi. Lisa'yı orada bırakmamı istediler, kabul etmedim. Her gece kucağımda uyuttum, bol bol öptüm, oynamayacağını bilsem bile oyuncaklarını önüne getirip salladım. Onun yanında ağlayıp sızlanmadım, üzülmedim bile. Her fırsatta övdüm yanlış yere tuvaletini yapsa bile aferin kızıma! diyip kafasını okşadım. Ha bunlar neden önemli? Köpeğe yaşamak için bir sebep vermek için. Zaten hasta/korkan bir köpek var önünüzde siz daha fazla stres yapmayın hayvanı. Bilsin onu seven biri var ki bu sayede yaşamak istesin. 


Ki bence veterinere hayvanı bırakıp \"ya siz elinizden gelen her şeyi yapın ben parayı umursamam, düzelince gelir alırım\" demek telefonu tamire verip düzelince geri almaktan farksız. O hayvan en çok size muhtaç. EN ÇOK SİZE!


 Şimdi gelelim beslenme bölümüne. Her sabah 2,5 ml şırınga ile 2 kez su verdim. (Pembe ) Bebe aspirinini aldım suda erittim ve bir şırınga ile de aspirinli su verdim. Bu ateşinin çıkmaması ve ağrısını dindirmek için. 

 Kavanoz bebe maması aldım. Şu 2,5 lira olanlardan. 5 miligram şırınga ile iki kez bu mamadan verdim. Çok verince hemen kusuyorlar. Bizim için ne kadar midede kalırsa o kadar iyi. 

Sonra ,2,5 ml şırınga ile Ercefuryl Bebek barsak antiseptiği şurubunu verdim. Bu ilaç cidden etkili oldu. Hayvanı kendine getirdi. Ve evet bu bir bebek şurubu, eczanelerden kolayca bulabilirsiniz. 


 Her kustuktan 20 dakika sonra zorla yemek yedirdim. Bebe bisküvisi aldım su ile puding kıvamına getirip zorla yedirdim mesela (şırınga ile). Yada kemik haşlayıp suyunu zorla içirdim. Hayvanın boş mide ile gezmesine izin vermedim. Su içirmedim gün içinde, su kusturuyor. Ya kemik suyu verdim ya serum yetti yada bir şırınga anca verdim. 


Akşama doğru uyumak istediğinde yanına sıcak su torbası koydum ve onun üstüne yatırdım. Bu dönemde vücut ısılarını koruyamıyorlar. 


Her gün veterinere götürmek ve kontrol altında tutmak önemli. Veteriner size en doğru şeklide tavsiye verir zaten. 
Mesela internette gördüğünüz her şeyi de yapmayın. Ben sarımsaklı yoğurdun iyi geldiğini gördüm ve denedim. Hayvan kusmaktan ölüyordu neredeyse. Meğer sarımsaklı yoğurt köpekleri acayip kustururmuş. (veterinere danışın azizim) 


Bazı veterinerler bu süreçte dostunuza yemek vermenin doğru olmadığını söylüyor ama ben öyle düşünmüyorum. Zaten aşırı kilo veriyorlar ve bağışıklıkları çöküyor. Bir de aç kalması? Tamam katı mamayı boğazına sokmayın kanlı ishal değil siz öldürürsünüz canı. Allah tan bizim veteriner zorla yedirin dedi.

 12 saatte bir serum takmak isterseniz eczaneden serum lıp kendiniz de takabilirsiniz. Ben her gece 3 te boş serumu kendim taktım ve her güniçi 3 te veterinere götürüp ilaçlı serum taktırdım. 


 Evet maddi açıdan çöküyorsunuz. Ben öğrenciyim ve bir anda 800 liradan fazla param veterinere gitti. Ama zerre umrumda değil. Bugün koşup oynadığını gördüm ya dünyalara değermiş bu görüntü. Emin olur sizin için de değecek.


İşin tıbbi kısmına gelince serumun içine ishal önleyici, kusma önleyici, ateş düşürücü, b vitamini, çeşitli vitaminler, bağışıklık güçlendirici, ateş düşürücü gibi şeyler katılıyor. Serum bittikten sonra antibiyotik iğne yapılıyor. 
 Bir de zylexis diye bir iğne var. Bağışıklık güçlendirici. 3 Kez vuruluyor. Aşının tanesi 75 lira. Cidden çok etkili eğer maddi durumunuz varsa kesinlikle öneririm. ben çok faydası olduğunu düşünüyorum. 


Şuan aklıma gelenler bunlar. Eğer sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman yardım edebilirim. Umarım hiç kimse bunu yaşamaz herkese bol bol kahkahalı günler!
 

Yavru köpeği kanlı ishal den kurtarmak için cevaplar :

Alperen A. 6 yıl önce

çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsunuz teşekkürler öncelikle


lucy de 14 ekimde gençlik hastalığı teşhisi koyularak veterinere yatırıldı 2 hafta veterinerde kaldı ve dediğinize sonuna kadar katılıyorum asla ve asla köpeğinizi yanlız bırakmayın hergün ama hergün yanına gittim sizi görmesi o kadar büyük moral oluyor ki sadece ilaçlarla serumlarla düzelicek bir olay değil moralinin yüksek olması hayata tutunma isteğinin olması gerekiyor gün geçtikçe yavrunuzun iyileştiğini görmek o kadar sizi hayata döndürüyor ki inanamazsınız asla köpeğinizi veterinere bırakıp gitmeyin hergün görmeye gidin kokunuzu alsın onun için ilaçlar kadar önemli bir destek

gençlik hastalığı hakkında da şöyle birşey söyleyim erken teşhis çok çok önemli bizde ishal kusma olmadan gittik sadece halsizdi ve onun öncesinde farklı bir veterinere 1 haftada 8 kere ( abartmıyorum 1 günde 2 kere gittiğim oldu ) gittik ve hayvanda bir sıkıntı yok diyerek yolladılar son gece artık akciğerinde sorun var burda kalıcak dediler ertesi gün hatta ertesi gün bile değil gece 4de gitmiştim sabah 10da gelin dediler 6 saat orda tutup geri yolladılar ve bu olaydan 1 gün sonra kızım farklı bir veterinerde gençlik hastalığına yakalandığı söylenildi sizin de dediğiniz gibi veteriner seçimi o kadar önemli ki ( bu arada ilk anlattığım veteriner ankaranın hem pahallı hem de çok güvenilir bilinen bir hayvan hastanesi ) aman dikkat edin internette okuduğunuz köpeğim gençlik hastalığına yakalandı kurtulamadı veya kanlı ishale yakalandı kurtulamadı yazılarına hiç kafayı takmayın desteğinizi hem sevginizle gösterin hem veterinerden aldığınız destekle 

Hasan O. 6 yıl önce

Paylasim icin tesekkurler eminim bir cok kisinin arayıpta bulamadigi bir seydi bu konu

Gamze O. 6 yıl önce

Orijinalden alıntı: hokumush Paylasim icin tesekkurler eminim bir cok kisinin arayıpta bulamadigi bir seydi bu konu



ne demek umarım yardımcı olur 

Sena Ç. 6 yıl önce

Çok sevindiiim ❤❤ Benim köpeğimin de bağışıklık sistemi çökmüştü ve veteriner umut vermemişti ama ben asla durmadım 2 hafta boyunca serumunu iğnesini ilaçlarını yaptım, veteriner de zylexis den 3 doz vurdu ve iyileşti kuzum ❤ Bu zylexis muhteşem bir iğne... uziye de hastalığında sırasında 1000 tl civarı gideri oldu ama İnan’ın bir kere acımadım paraya. Onlar bizim çocuklarımız ve herşey feda olsun

Leyla K. 6 yıl önce

merhabalar...


aç bırakmamak konusuna kesinlikle katılıyorum. bu durumda vet e bırakılan ya da evde sadece ilaçla beslenen köpeklerin çoğu ölüyor bilmiyorsanız annelerinize sorun bebekler ishalken ne verilir ve söylediklerini uygulayın evet yemiyorlar ama püreler lapalar şırınga ile zorla yutturulmalı ve hakiki nar ekşisini(ev) şiddetle tavsiye ederim. pirincle tavuk göğsünü lapa olana kadar haşlayıp azcık tuzla (çünkü tuz kaybediyorlar) yedirin zaten çok az yiyorlar,yoğurt ve bebekler için ishal önleyici şurupları kullanın  asla mama vb vermeyin düzelene kadar yağlı bir şey yedirmeyin yoğurt hariç 

Gamze O. 6 yıl önce

Orijinalden alıntı: leylamu merhabalar...


aç bırakmamak konusuna kesinlikle katılıyorum. bu durumda vet e bırakılan ya da evde sadece ilaçla beslenen köpeklerin çoğu ölüyor bilmiyorsanız annelerinize sorun bebekler ishalken ne verilir ve söylediklerini uygulayın evet yemiyorlar ama püreler lapalar şırınga ile zorla yutturulmalı ve hakiki nar ekşisini(ev) şiddetle tavsiye ederim. pirincle tavuk göğsünü lapa olana kadar haşlayıp azcık tuzla (çünkü tuz kaybediyorlar) yedirin zaten çok az yiyorlar,yoğurt ve bebekler için ishal önleyici şurupları kullanın  asla mama vb vermeyin düzelene kadar yağlı bir şey yedirmeyin yoğurt hariç 


kesinlikle katılıyorum. ek olarak bal da çok etkili oluyor. internette gördüm ertesi gün veterinerimiz de söyledi bir parmak kadar yedirin diye. bal konusunu da tavsiye ederim

Nuriye N. 6 yıl önce

Meraba lar benim kopegimde 3 aylık ve kanlı ishale yakalandı hemen ertesi günü veteriner e götürdük ve tedavisini yapmak için misafir ediceklerini söylediler kanli ishali azaldi norman ishal yapiyomus ada kan geliyomus fakat kopegim bu hastalığa yakalanali 4 gün oldu ilk gün 2 kez mama kusmutu birde dün akşam kusmus hergün onu görmeye gidiyorum Moral olsun diye biraz halsiz duruyo serum verdikleri için Zayıflamada yok keyfine yerinde görünüyo yani bizi görünce keyfi yerine geliyo bu tedavı sürecinde kusmasin normalmi lütfen yardımcı olun onu kaybedecem diye aklım çıkıyo.

zafer v. 6 yıl önce

Selam... Öncelikle böylesine harika bir bilgiyi bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim... Ben az önce veterinerden geldim ve hala yaşadıklarımın şokundayım! 10 gün önce Cane Corso cinsi köpeğimi çiftlikten satın aldım, yarın tam 3 aylık olacak ve bugün kanlı ishal olduğunu öğrendim. Bu durumu halsizlik durumundan şüphe ederek öğrendim. Yapılan testlerden sonra kanlı ishal olduğu ortaya çıktı. Erken tedaviye başlamanın avantajı var dedi veteriner. Ancak ödüm kopuyor. Bu paylaşım bir nebze de olsa içimi rahatlattı. 5-6 tane iğne yapıldı. Yarın gece aynı saatte gidip iğne tedavisine devam edeceğiz. Akşam başlayan bu rahatsızlıkla birlikte hemen iştahı kesildi, iğnelerden sonra sadece şırınga ile su verebildim. Yarın sabah pirinç ve tavuk vermeyi deneyeceğim. Bu harika paylaşım sayesinde biraz daha umudum arttı. Veterinere güven sorunu yaşamadım ancak söz konusu Duman olunca herkese şüpheli bakıyorum sanırım. Çiftlikten köpek alacak arkadaşlara sadece ve sadece araştırın araştırın araştırın ve araştırın demek istiyorum. Yatırma durumuyla alakalı tavsiyeleri aşırı derece dikkate aldım. Beslenme konusunda da en hassas şekilde davranacağım. Bunlara ek olarak destek olmak amaçlı bilgilerinizi paylaşırsanız çok ama çok mutlu olurum! Bir kardeşiniz olarak şu an korkunç acılar yaşıyorum. Siz benim yaşadıklarımı anlayabilecek tek insanlarsanız. Gerçekten çok korkuyorum! Bu gece 440 lira para harcadım testler, iğneler ve ilaçlar... Harcadığım paranın zerre değeri yok şu an onun yerine ben hasta olsaydım diyorum. Benim korkum paramın yeterli olamamasından dolayı korkunç sonların yaşanması... Gerekirse kredi bile çekeceğim! Her şeyi yapmaya hazırım abilerim, kardeşlerim lütfen bildiğiniz en ince detayı dahi benimle paylaşın!! Kurtarmama yardımcı olun :(

Alperen A. 6 yıl önce

Orijinalden alıntı: canecorso3490 Selam... Öncelikle böylesine harika bir bilgiyi bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim... Ben az önce veterinerden geldim ve hala yaşadıklarımın şokundayım! 10 gün önce Cane Corso cinsi köpeğimi çiftlikten satın aldım, yarın tam 3 aylık olacak ve bugün kanlı ishal olduğunu öğrendim. Bu durumu halsizlik durumundan şüphe ederek öğrendim. Yapılan testlerden sonra kanlı ishal olduğu ortaya çıktı. Erken tedaviye başlamanın avantajı var dedi veteriner. Ancak ödüm kopuyor. Bu paylaşım bir nebze de olsa içimi rahatlattı. 5-6 tane iğne yapıldı. Yarın gece aynı saatte gidip iğne tedavisine devam edeceğiz. Akşam başlayan bu rahatsızlıkla birlikte hemen iştahı kesildi, iğnelerden sonra sadece şırınga ile su verebildim. Yarın sabah pirinç ve tavuk vermeyi deneyeceğim. Bu harika paylaşım sayesinde biraz daha umudum arttı. Veterinere güven sorunu yaşamadım ancak söz konusu Duman olunca herkese şüpheli bakıyorum sanırım. Çiftlikten köpek alacak arkadaşlara sadece ve sadece araştırın araştırın araştırın ve araştırın demek istiyorum. Yatırma durumuyla alakalı tavsiyeleri aşırı derece dikkate aldım. Beslenme konusunda da en hassas şekilde davranacağım. Bunlara ek olarak destek olmak amaçlı bilgilerinizi paylaşırsanız çok ama çok mutlu olurum! Bir kardeşiniz olarak şu an korkunç acılar yaşıyorum. Siz benim yaşadıklarımı anlayabilecek tek insanlarsanız. Gerçekten çok korkuyorum! Bu gece 440 lira para harcadım testler, iğneler ve ilaçlar... Harcadığım paranın zerre değeri yok şu an onun yerine ben hasta olsaydım diyorum. Benim korkum paramın yeterli olamamasından dolayı korkunç sonların yaşanması... Gerekirse kredi bile çekeceğim! Her şeyi yapmaya hazırım abilerim, kardeşlerim lütfen bildiğiniz en ince detayı dahi benimle paylaşın!! Kurtarmama yardımcı olun :(


Öncelikle çok çok geçmiş olsun.Kanlı ishal değil ama bi o kadar ciddi olan gençlik hastalığını atlattı lucy.Barınak petshop üretim çiftliği fark etmiyor benim dikkatimi şu çekti hayvanda hiçbirşey yokken eve geldiğinde hastalık ortaya çıkıyor sanki orda kalsa virüs vucudunda olsa bile hasta olmıcakmış gibi.Bizde de nefes alamama sorunuyla başlamıştı hastalık, ilk olarak şunu söyleyim erken teşhis etmeniz iyileşmesinde çok çok büyük rol oynıcaktır içiniz rahat olsun.Mümkünse yavruyu veterinerde bırakmanızda fayda var neden derseniz evimizi veteriner kadar steril bırakamıyoruz orda iyileşmesi daha kolay olucaktır ( 24 saat açık ise ).Üstte yazdığım gibi iğneler ilaçlar kadar moral de çok önemli kesinlikle yavrunuz veterinerde kaldığı sürece eğer kalmaz evinizde kalırsa sürekli moral verin yanında olun sevin konuşun resmen insanla konuşur gibi sizi anlıyormuş gibi sakin sakin konuşun varlığınızı hissettirin sevginizi görsün onun için çok büyük moral olucaktır.Hastalık ne durumda ilerlemişti ishale dönüştü mü dönüştüyse kanlı mıydı yoksa sadece iştahsızlık mı vardı?İnşallah en kısa sürede yavrunuz iyileşir yuvasına geri döner ama eve dönmeden önce heryeri dezenfekte etmekte yatağını oyuncaklarını yıkamakta fayda var bunu da hatırlatmak isterim.Beslenme konusunda ise inşallah iştahı en kısa sürede geri döner çünkü besin çok önemli kurtulma konusunda.Lucynin kurtulmasında en büyük rolü mamasını yemesiyle sağlamıştık.Veterinerinizle konuşun onay verirse yoğurt vermeyi deneyin ( veterineriniz onay verirse dememin sebebi burda gördüğünüz her yöntemi denemeyin her yavruda olucak diye birşey yok ezbere tedavi olmasın bizler tecrübeyle sabitiz ama veterinerler bu işi bilen insanlar burda aldığınız tüm tavsiyeleri veteriner onayından sonra denemenizi tavsiye ederim ) lucy bayılıyor yoğurda ve inanılmaz faydalı eğer mamasını yemiyorsa ve yoğurdu beğendiyse mamayla beraber yoğurdu bulamaç edip öyle vermeyi deneyin mamadan da besinleri alsın direnci artsın.En kısa sürede iyileştiğinin mesajını görmek dileğiyle.

Gamze O. 6 yıl önce

Orijinalden alıntı: canecorso3490 Selam... Öncelikle böylesine harika bir bilgiyi bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim... Ben az önce veterinerden geldim ve hala yaşadıklarımın şokundayım! 10 gün önce Cane Corso cinsi köpeğimi çiftlikten satın aldım, yarın tam 3 aylık olacak ve bugün kanlı ishal olduğunu öğrendim. Bu durumu halsizlik durumundan şüphe ederek öğrendim. Yapılan testlerden sonra kanlı ishal olduğu ortaya çıktı. Erken tedaviye başlamanın avantajı var dedi veteriner. Ancak ödüm kopuyor. Bu paylaşım bir nebze de olsa içimi rahatlattı. 5-6 tane iğne yapıldı. Yarın gece aynı saatte gidip iğne tedavisine devam edeceğiz. Akşam başlayan bu rahatsızlıkla birlikte hemen iştahı kesildi, iğnelerden sonra sadece şırınga ile su verebildim. Yarın sabah pirinç ve tavuk vermeyi deneyeceğim. Bu harika paylaşım sayesinde biraz daha umudum arttı. Veterinere güven sorunu yaşamadım ancak söz konusu Duman olunca herkese şüpheli bakıyorum sanırım. Çiftlikten köpek alacak arkadaşlara sadece ve sadece araştırın araştırın araştırın ve araştırın demek istiyorum. Yatırma durumuyla alakalı tavsiyeleri aşırı derece dikkate aldım. Beslenme konusunda da en hassas şekilde davranacağım. Bunlara ek olarak destek olmak amaçlı bilgilerinizi paylaşırsanız çok ama çok mutlu olurum! Bir kardeşiniz olarak şu an korkunç acılar yaşıyorum. Siz benim yaşadıklarımı anlayabilecek tek insanlarsanız. Gerçekten çok korkuyorum! Bu gece 440 lira para harcadım testler, iğneler ve ilaçlar... Harcadığım paranın zerre değeri yok şu an onun yerine ben hasta olsaydım diyorum. Benim korkum paramın yeterli olamamasından dolayı korkunç sonların yaşanması... Gerekirse kredi bile çekeceğim! Her şeyi yapmaya hazırım abilerim, kardeşlerim lütfen bildiğiniz en ince detayı dahi benimle paylaşın!! Kurtarmama yardımcı olun :(



kusura bakmayın çok geç gördüm. Acaba yavrunun durumu nedir? 

zafer v. 6 yıl önce

SEVGİLİ ARKADAŞLAR, DOSTLAR BİLGİ VE MORAL PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM... BİRAZ GEÇ BİR YANIT OLDU ANCAK BU ZAMAN KADAR RAHATLAYABİLDİM. DUMANI KAYBETTİK :( UZUN UĞRAŞLAR SONUCU HASTALIKLA 15 GÜN MÜCADELE ETTİ! 1 HAFTA KLİNİKTE YATTI AMA KURTARAMADIK... DAHA SONRA ÇİFTLİK İLE BİR MÜCADELEMİZ OLDU. ADAMLAR BANA SENEYE DOĞACAK OLAN CANE CORSO CİNSİNİ SATMAK İSTEDİ, ŞİKAYET KAVGA DERKEN PES ETTİLER VE GOLDEN CİNSİ BİR EVLADI ORADAN KURTARDIK... LİMON ŞU AN TAM ÜÇ AYLIK, AYNI ÇİFTLİKTEN GETİRDİĞİM İÇİN ONDAN DA KANLI İSHAL VARDI, SANIRIM BÜTÜN ÇİFTLİK BU HASTALIĞIN PENÇESİNE DÜŞMÜŞ DURUMDA... NEYSE Kİ LİMON BU SAVAŞI KAZANDI! AŞILARINA BAŞLADIK VE ŞİMDİLİK İYİ DURUMDA, 7.3 KG DİŞİ LİMON MU LİMON BİR EVLADIMIZ VAR ARTIK :) DUMAN'IN ETKİSİ TABİ HALA DEVAM EDİYOR, BÜYÜK BİR KORKU BÜYÜK BİR TRAVMA ATLATTIK! KÖPEK ÜRETİM ÇİFTLİKLERİNDEN UZAK DURUN! YA DA TERCİHİNİZ ÇİFTLİK OLACAKSA MUTLAKA EN AMA EN KALİTELİSİ OLDUĞUNDAN EMİN OLUN!!! ÖLÜMLE TANIŞMAK GERÇEKTEN ÇOK ACI! TÜM DOST VE EVLATLARINIZIN TÜYÜ KADAR ÖMRÜ OLSUN İNŞALLAH

Baby Y. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: canecorso3490 SEVGİLİ ARKADAŞLAR, DOSTLAR BİLGİ VE MORAL PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM... BİRAZ GEÇ BİR YANIT OLDU ANCAK BU ZAMAN KADAR RAHATLAYABİLDİM. DUMANI KAYBETTİK :( UZUN UĞRAŞLAR SONUCU HASTALIKLA 15 GÜN MÜCADELE ETTİ! 1 HAFTA KLİNİKTE YATTI AMA KURTARAMADIK... DAHA SONRA ÇİFTLİK İLE BİR MÜCADELEMİZ OLDU. ADAMLAR BANA SENEYE DOĞACAK OLAN CANE CORSO CİNSİNİ SATMAK İSTEDİ, ŞİKAYET KAVGA DERKEN PES ETTİLER VE GOLDEN CİNSİ BİR EVLADI ORADAN KURTARDIK... LİMON ŞU AN TAM ÜÇ AYLIK, AYNI ÇİFTLİKTEN GETİRDİĞİM İÇİN ONDAN DA KANLI İSHAL VARDI, SANIRIM BÜTÜN ÇİFTLİK BU HASTALIĞIN PENÇESİNE DÜŞMÜŞ DURUMDA... NEYSE Kİ LİMON BU SAVAŞI KAZANDI! AŞILARINA BAŞLADIK VE ŞİMDİLİK İYİ DURUMDA, 7.3 KG DİŞİ LİMON MU LİMON BİR EVLADIMIZ VAR ARTIK :) DUMAN'IN ETKİSİ TABİ HALA DEVAM EDİYOR, BÜYÜK BİR KORKU BÜYÜK BİR TRAVMA ATLATTIK! KÖPEK ÜRETİM ÇİFTLİKLERİNDEN UZAK DURUN! YA DA TERCİHİNİZ ÇİFTLİK OLACAKSA MUTLAKA EN AMA EN KALİTELİSİ OLDUĞUNDAN EMİN OLUN!!! ÖLÜMLE TANIŞMAK GERÇEKTEN ÇOK ACI! TÜM DOST VE EVLATLARINIZIN TÜYÜ KADAR ÖMRÜ OLSUN İNŞALLAH

Merhabalar ben de köpeğimi sahiplendigimde kusuyordu istahsizdi kabinda cok sallanmış ondan olabilir dediler.ishal ardindan kusma baslayinca ve surekli soguk duvara yaslaninca kaptigim gibi veterinere goturdum.ilk basta bir seyi yok dediler ama erken teşhis olur diye fakulteye götürdüm kanli ishalmis.kakasinda kan olmamasina rağmen fark etmemiz mucize oldu.2.5 aylik suan 4gun sonra aşılara baslicaz ama aşı konusunda cok fikrim yok ve diş çıkarıyor her tarafi kemirmek istiyor bizi bile ! Bu arada otur koş yakala gel pati ver komutlarina alıştı. Arada pede arada halilalara kaka yapiyor.Beni biraz bilgilendirir misiniz? Ayrica vardilali çalışıyorum reflex mama aldim sabah aksam arada yogurtla arada ton baligiyla karistirip veriyorum. Ölçü dogru mudur? Protein ya da takviye gida olmali mi bu yaşlarda? Bilgi verirseniz cok mutlu olurum.

Mehmet Y. 5 yıl önce

\"12 saatte bir serum takmak isterseniz eczaneden serum lıp kendiniz de takabilirsiniz. \"

demişsiniz siz doktor musunuz da bu şekilde konuşabiliyorsunuz. lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. kalp, akciğer yükünü bilmeden kafanıza göre serum uygulaması yapamazsanız. hekim olmadan kafanıza göre bu şekilde konuşamazsanız. sizi sağduyuya davet ediyorum. ayıplıyorum sizi.

gozde c. 5 yıl önce

Bana o kadar umut verici bir yazı okudum ki suan tesekkur ederim ..

2 hafta önce sahiplendiğimiz cocker cinsi 2 aylık evimizin üyesi Tarçın geldiğinden beri ishal ve kanlı sekilde yapıyor ama kusma vs yok .çok hareketli mamalarını yiyor ama son ıkı gundur biraz durgun veterinere götürdüğümzde bize yas mama önerdi ve parazit için hap ve bir aşı yapıldı ama asla 2 haftadır gecmedi ve riskli olduğu halde test vs önermediler baska bir veterineri aradım soyledim yasama olasılığı düşüktir dediler napıcagımızı suan bilemiyoruz ve onun neyi var yok bilmiyoruz .veteriner kusma olmadığı sürece tahlilleri gerekli görmüyoruz dedi lutfen yardımcı olabileciğiniz birşeyler varmı ?

gozde c. 5 yıl önce

Yavru cocker 2 aylik ve ilk ishali vardi gecti daha sonra araliklarla iki kere kusti ve veterinere goturduk testler yapildi ve kan sayimi dusuk cikti aytica enfeksiyon var dendi igneler yapildi ama yavrum asla yemek yemiyor ruh gibi yatiyordu ertesi gun kendi veterinerine gittik ve orada kalmasi gerektigi soylendi serum tedavisi icin iki gun oldu dun yanindaydim ve pervovirusu etkin cikmis yemek yemiyor birwz su verildi sadece ve yazdiginiz yazidan gordugum seyleri soyledim yapilabilirmi diye biz gerekni yapiyoruz dediler ama icim rahat degil yavrum cok halsiz ve yemek yemiyor bitkin iki gune ne olcagi belli olur dediler sizce onu almalimiyim orda birakmak icime el vermiyor ama tedavi serum vs oldugu icin bisey yapamiyorum lutfen yardimci olurmusunuz

gozde c. 5 yıl önce

Orijinalden alıntı: snacakmak Çok sevindiiim ❤❤ Benim köpeğimin de bağışıklık sistemi çökmüştü ve veteriner umut vermemişti ama ben asla durmadım 2 hafta boyunca serumunu iğnesini ilaçlarını yaptım, veteriner de zylexis den 3 doz vurdu ve iyileşti kuzum ❤ Bu zylexis muhteşem bir iğne... uziye de hastalığında sırasında 1000 tl civarı gideri oldu ama İnan’ın bir kere acımadım paraya. Onlar bizim çocuklarımız ve herşey feda olsun


2 aylık cockerımız tarcın için lütfen banada yardımcı olun .
ilk aşı sonrası kusması oldu ve normal oldugunu soylediler daha sonra bir hafta gecti iyiydi ve geldiğinden beri ishaldi veterineri olabileceiğini söyledi .ve 3 hafta sonra tarcın istahsızlastı gece baska veterinere götürdük kan testi sonucu kansızlık ve enfeksiyon çıktı iğne yaptılar eve yolladılar .
ertesi gün kendi veterinerine götürdük ve yemek yemeyi tamamen bıraktı kanlı ishali olmuş ve test sonucu parvovirüsü etkin çıktı. 3 gündür tedavi altında ziyaretine gittim dün halsiz mutsuz kötüydü bugun mama yemedi kustu ve ishal iç acıcı değil dendi veterinerde cok katı ve anlayışlı değil napmam lazım cok kötü durumdayım alıp baska yere götürmelimiyim 

Petarkadaş M. 1 yıl önce

Çok geçmiş olsun

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor