Yavru köpeğime nasıl tuvalet eğitimi verebilirim

Merhaba. Benim 3 aylık pekinez cooker kırması bir köpeğim var. Tuvalet eğitimini vermem lazım fakat ilk başta köpeğe evin Her yerine girmesine izin verdiğimizden pedinden çok başka yerlere yapıyor. Takipte edemiyoruz çünkü açık büfe yiyor ne zaman pisleyeceği tam kestirilemiyor. Gözümüz üstünde olsa bile bir boşluk bulup hemen yapıyor. Saklama gibi değil korktu dicem ama korksa saklardı saklamıyorda aksine görünür yerkere yapıyor. Nasıl alıştırabiliriz. Yemeğini öğün öğün veripmi kontrol etsek. Öğün öğünde ne saatlerde vereceğimi kestiremiyorum. Sabah 6 6 30 gibi bazen 5.30da kalkıyoruz akşam 12 de yatıyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yavru köpeğime nasıl tuvalet eğitimi verebilirim için cevaplar :

Petarkadaş M. 3 yıl önce

Bu konuda blogumuzda detaylı bir cevap bulabilirsiniz. https://www.petarkadas.com/blogs/yavru-kopek-tuvalet-aliskanligi

Ezdme 3 yıl önce

Merhaba. Umarım halletmişsinizdir problemi fakat daha halledemediğinizi düşünerek bildiklerimi sizinle paylaşayım. Köpeğiniz şuan oldukça küçük olduğu için uzun süreli tuvaletini tutamaz. Benim kızımda da bu prablemi yaşadık. Öncelikle biraz alanını sınırlandırmanızda fayda var. Şöyle ki yatarken onu da odaya alıp pedini belirli bir noktaya serin kapınızı kapatın, oturduğunuzda yine onu oturduğunuz odaya alıp pedini belirli alana serin ve kapınızı kapatın. Pedine yaptığı için onu övün ve ödüllendirin. Bir hafta kadar bunu uygulayabilirsiniz. Halılarınız varsa eğer evde bir müddet halılarınızı kaldırın ki köpeğiniz halı ile ped ayrımını yapabilsin. Ben başta bu şekilde eğitimini verdim hatta yan yana iki adet ped seriyordum ki iyice dokusuna alışabilsin diye. Umarım sizin de işinize yarar.

Ezdme 3 yıl önce

Köpeğiniz 3 aylık olduğu için az besin sık aralıklarla beslemelisiniz. Gece bir yere pisletmemesi için yatmadan 2-3 saat önce beslemesini yapabilirsiniz daha küçük olduğu için yarım saat bir saat içerisinde tuvaletini yapacaktır.

Silindi 3 yıl önce

Merhabalar öncelikle köpeğinizi eve geldiğinde bir sınırlandırma ile çite koymanız çok önemli çitin içine 1 adet pet yatağı ve oyuncaklarını koyun akşamları o bölgede yatsın evinizdeki halıları alışana kadar kaldırın çünkğ halıya kesinlikle yapar birde bir kez yaptığı yere hep yapar bunun için de enzimatik denilen ürünü kullanabilirsiniz. Yemek konusuna gelince saatleri siz ayarlayın ama daha köpeğiniz küçük 8 saatte bir toplam en az 3 öğün verin köpeğin wc eğitimi için pedinin üzerine köpek damlaları var eğitim için onu da dökebilirsiniz. Ama bence bizim köpekte de en etkili olan yöntem alan sınırlandırması oldu gün içinde de siz hangi odaya giderseniz oraya 1 adet ped koyun çünkü kafese kapatacaksınız diye tuvaleti bile olsa kafese girmez yavaş yavaş öğrenecektir zamanı daha var sabırlı olun en iyi dileklerimle bol şanslar:) Bizim köpüşü de instagram üzerinden takip edep oradan da iletişime geçebilirsiniz @leo.maltese.terrier

Sponsorsponsor
Sponsorsponsor