Kedilerin Sağır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin Sağır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

.

Bir kedi ona seslenilmesine rağmen tepki vermiyorlarsa sağır olup olmadığı konusunda kuşkuya düşülür. Kedilerin sağır olduğu nasıl anlaşılır bilinirse kuşkular giderilip gerçeğe ulaşılabilir. Böylece kediye daha iyi yardım edilebilir. Sağır bir kediyle yaşarken ona diğerlerinden farklı davranmak gereklidir.

İçindekiler

    Birçok kedi sahibi, kedisinin ona tepki vermemesi, görmezden gelmesinden dolayı kedisinin sağır olduğunu düşünebilir. Sağır bir kediyle iletişim kurmak kolay olmadığından kedi sahiplerinin kendini bu yönde geliştirmesi gerekir. Can dostlarının işitme zorluğundan dolayı zor olan yaşamlarını kolaylaştırmaları gerekir.

     

    Kedilerin Sağır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Kedilerde sağırlık tek kulakta veya iki kulakta birden görülebilir. Tek kulağın sağır olması durumu uniretal, her iki kulağın sağır olması ise bilateral olarak adlandırılır. Sağırlık zamanla yaşananlardan dolayı yavaş yavaş olabileceği gibi doğuştan sağır olan kedilere de rastlanır. Dünya üzerinde yaşayan sağır kedi sayısı sanılandan daha fazladır. Bu nedenle kedi sahipleri sağırlık hakkında yeterince bilgili olmalıdır.

    Kedilerin sağır olduğu nasıl anlaşılır sorusuna yanıt olabilecek birkaç yöntem vardır. Bir kedinin sağır olduğunu anlamak için dikkat edilmesi gereken ilk şey seslenildiğinde bakıyor olmasıdır. Eğer kediye seslenilmesine rağmen dönüp bakmıyorsa sağır olduğundan şüphelenilebilir. Şüphenin üzerine biraz daha gitmek adına kedinin arkasından yüksek ses çıkarıldığında dönüp bakmıyorsa sağır olduğundan iyice emin olunabilir.

    Kedilerin sağır olduğunu belirten bir diğer belirtiyse çok yüksek sesle miyavlamalarıdır. Genellikle sonradan sağır olan kediler duyma yetilerini kaybettikçe daha yüksek sesle miyavlarlar. Sağırlık yön bulma duyusunda da sorunlar yarattığından sağır kedilerde denge problemi görülebilir.

     

    Hangi Kediler Sağır Olur?

    Bazı kedi cinsleri diğerlerine göre sağırlığa daha yatkındır. Uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre beyaz tüylü kedilerin sağır olmaya daha yatkınlığı vardır. Araştırma sonuçları gösteriyor ki beyaz tüylü kedilerin %17-%22 oranında sağır doğma ihtimalleri vardır. Eğer kedinin gözleri maviyse sağır olma oranının daha da yüksek olduğu görülmüştür.

    Yani bir kedi hem beyaz tüylü hem de mavi gözlü ise sağır doğma ihtimali %35-%40 civarlarındadır. Mavi gözlü kedi cinsleri oldukça azdır; bu az rastlanan kedilerin sağır olma ihtimalleri bir hayli yüksektir. Bu özellikteki kedileri sahiplendikten sonra veterinere götürüp nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi almak iyi olur.

    Pet_Paw 6091 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor