Köpeklere Soğuk Su Verilir Mi?

Köpeklere Soğuk Su Verilir Mi?

Sıcak günlerde insanlar olarak soğuk içeceklere ne kadar önem verdiğimizi biliyorsunuz. Köpeklere soğuk su verilir mi diye merak ediyorsanız kendiniz için sağladığınız konfor alanını köpeğiniz için, sokaktaki köpekler için de sağlamak istiyorsunuz demektir. Köpekler ve sıcağın kavurucu etkisine karşı soğuk suyu yakından inceleyelim.

İçindekiler

    Köpeklere Soğuk Su Verilir Mi?

    İnsanlar soğuk su içtiklerinde sıcak etkisinden kısa süreliğine de olsa kurtulur, ayrıca ısınmış suyun tatsız halinden uzak durmuş olurlar. Bizim için soğuk su tüketmek bir norm, alışkanlık haline gelmişken diğer canlılar doğal ortamlarında buzdolabı kullanmadıkları için soğuk suya pek de alışık değiller. Bu alışkanlığın oturmadığı durumlarda köpek sahipleri, köpek sahiplenmek isteyenler köpeklere soğuk su verilir mi diye soruyorlar.

    Köpeklere tabi ki soğuk su verebilirsiniz ancak bu soğukluğun bir sınırı olması gerektiğini, aşırı soğuk suyun insanlarda olduğu gibi köpeklerde de tehlikeli olduğunu unutmamalısınız. Köpeğinizin serinlemesini istiyorsanız, yaşlı köpeğinizin sıcaklar altında nefes nefese kalmasına göz yumamıyorsanız oda sıcaklığındaki suyun üzerine soğuk suyla ilave yapabilirsiniz. Köpeklerin günlük su ihtiyacı karşılanan suda oran olarak %60 oda sıcaklığı, %40 soğuk su kullanmanız yeterli olacaktır.

    Köpekler İçin Soğuk Su Tehlikesi

    Soğuk su aslında doğrudan bir köpeği hastalandırmaz veya sağlığını tehlikeye atmaz. Ancak soğuk suyun vücuda girmesiyle birlikte yaşanabilecek bazı sorunlar, köpeğinizin yakalanabileceği bazı hastalıklar meydana gelmektedir. Bademcikler, soğuk algınlığı gibi sorunlarla, sıcaklığın zirve yaptığı günlerde uğraşmak istemiyorsanız köpeğinizin içtiği suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Köpeklere ılık su takviyesi yaparak aşırı sıcaklardan kurtulmasını sağlayabilir, serinlemesi için kullandığınız suyu da benzer şekilde ortalama bir sıcaklıkta tutabilirsiniz.

    Bir diğer tehlike de suyun donmuş, katı hali olan buzdur. İnsanlar köpeklerle o kadar uzun zamandır ortak bir hayatı paylaşmaktadırlar ki artık köpeklerimizi kendimizle bir tutar durumdayız. İnsanların buzlu su içebiliyor olması köpeklerin de buzu sudan arındırıp su ihtiyacını giderebilecekleri anlamına gelmez. Köpeğinize buzlu su vermek köpeğinizin buzu yutmasına, daha kötüsü yutamamasına ve boğulma tehlikesi geçirmesine neden olabilir.

    Pet_Paw 2020 Patileme

    Yorumlar


    Tuba A. 7 ay önce

    Ben verilmemesinden yanayım.Denilen gibi ılıklaştırılabilir.Ama;aşırı sıcaklarda o su,kısa sürede ısınır.Aynı zamanda soğuk su vermek, vücut ısısı normalde yüksen olan bebişlerimiz(kedi,köpek) için,hava sıcaklığının etkisiyle daha da artmış olabilecek vücut ısısından dolayı,zarar vermemek için uzak durulmalı bence.En iyisi,ya ılık su ya da sürekli değiştirilen taze su!
    Su kıtlığına dikkat yalnız!😄

       
    Sponsorsponsor