Kedi ve Balık Aynı Evde Yaşar Mı?

Kedi ve Balık Aynı Evde Yaşar Mı?

Hayvanlarla arası iyi olan insanların evlerinde çok farklı canlıların beraber yaşadığını görmüşsünüzdür. Kedi ve balık aynı evde yaşar mı diye soruyorsanız siz de balıklarınız olan eve bir kedi sahiplenmek veya kedinizle aynı evde bir akvaryum kurmak istiyorsunuz demektir. İki türle yaşayan insanların merak ettiği konuya ışık tutmaya çalışalım.

İçindekiler

    Kedi ve Balık Aynı Evde Yaşar Mı?

    Sokaktaki davranışlara bakarsak kedi ve köpek aynı evde yaşar mı sorusuna nasıl yanıt vereceğinizi tahmin edebiliyoruz. Fakat bu yaygın görüşün aksine kediler ve köpekler aynı evde sorunsuz şekilde yaşayabilir hatta sandığınızdan çok daha yakın arkadaş olabilirler. Eğer bu arkadaşlığı farklı canlılar özelinde değerlendirmek istiyor, kedinizle balıklarınızı aynı evde yaşamaya ikna etmek istiyorsanız kedi ve balık aynı evde yaşar mı sorusuna yanıt bulmalısınız.

    Kedi ve balık, daha doğrusu kedi ve akvaryum aynı evde çok kolay şekilde bakılabilir. Bu yaşantı içerisinde kedinizin akvaryum ile sıkça ilgilendiğine şahit olabilirsiniz. Kediniz akvaryumdan su içmeyi, balıklarla oynamayı, akvaryum içerisindeki materyallere dokunmayı isteyebilir ve tüm bunlar imkansız bir hayalin peşinde olduğunuz fikrini size aşılayabilir.

    Ancak kediniz yavruyken başlayacak eğitimler, kedinizin merakını ve heveslerini farklı oyuncaklara, farklı ortamlara aktarmak, kedinizle ilgilenmek tüm bu sorunların altından başarıyla kalkmanızı sağlayabilir. Kediler sorun yaşamadıkları, eğitimlerini doğru şekilde aldıklarında evdeki diğer canlılarla sorun yaşamayan türlerdendir. Kedi cinslerinin de bu agrasifliği doğrudan etkilediğini söylemek gerekir.

    Kediler Canlı Balık Yer Mi?

    Kediler ne yer adlı içeriğimizde sizlere kedilerin çiğ gıdalarla beslenmemesi gerektiğini paylaşmıştık. Çiğ gıdalardan en en tehlikeli olanları da doğal olarak et ürünleridir. Kedilere çiğ balık kesinlikle verilmemelidir ve kediler de çiğ balıkları doğrudan av olarak görmemektedir. Aşırı aç olmadıklarında çiğ balıklardan uzak duran, daha önce çiğ balık tüketmek zorunda kalmamış bir kedinin canlı balıkları yemek için uğraşması pek muhtemel değildir.

    Kediler canlı balıkları yem olarak görmezler ancak daha önce de söylediğimiz gibi kediniz balıklarla oynamak istiyor olduğunda da balıkları avlamaya çalışıyor gibi görünebilir. Kedinizin bu uğraştan kurtulmasını sağlamanın en kolay yolu kedinizi sağlıklı beslemek ve beslenme alışkanlığını kontrol altında tutmaktır. Şimdilik kedi ve balık aynı evde yaşar mı adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 2679 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor