Kedi ve Köpek Aynı Evde Yaşar Mı?

Kedi ve Köpek Aynı Evde Yaşar Mı?

.

Hem kedisi hem köpeği olmasını isteyen kişiler için kedi ve köpek aynı evde yaşar mı merak eder. Hikayeler, kitaplar ve hatta çizgi filmlerde dahi birbirleriyle düşman olarak gösterilen bu iki hayvan türünün birlikte yaşayıp yaşayamayacağı hakkında farklı görüşler mevcuttur. Herhangi bir park ve bahçede köpeklerin kedileri kovaladığı da çok kez görülebilir. Bu iki hayvanın birlikte yaşayamayacağına dair aklınızda soru işareti olabilir.

İçindekiler

     

    Kedi ve Köpek Aynı Evde Yaşar Mı?

    Kedi ve köpek çok özel hayvanlardır. Her iki tür de evde beslenmek için uygundur ve insanlarla bir arada yaşayabilir. Bu nedenle evcil hayvan sahiplenmek istediğinizde iki türden birisini seçmek yerine ikisine de aynı anda bakmak isteyebilirsiniz. Hem kedi hem de köpek bakma kararı aldığınızda acaba kedi ve köpek aynı evde yaşar mı diye sorgulayabilirsiniz.

    Kedi ve köpek arasında kötü ilişkiler kurulabileceği gibi tamamen iyi ilişkiler de kurulabilir. Hayvanlar arasındaki kavgalar daha önceki deneyimlerine göre bilinç altındaki yer edinmelere göre başlar. Mesela, köpeklerin kedileri kovaladıkları görülebilir ancak bir kediyle yan yana uyumaları da mümkündür. Bu tamamen o köpeğin yetiştirilmesine bağlıdır.

    Kedi ve köpek aynı evde yaşayabilir. Bunun için özellikle köpeğin uysal bir karakterde olması çok önemlidir. Yavruluk döneminde sahiplenilirlerse herhangi bir sorun yaşamadan birlikte büyürler. Yetişkin bir köpek ve yetişkin bir kedinin birbirine alışma süresi biraz daha uzun sürebilir.

     

    Kedi ve Köpek Birlikte Yaşar Mı?

    Köpekler, içgüdüsel olarak kendilerinden küçük hayvanlara tepki gösterip, havlayıp, kovalayabilirler. Bunu görerek kedi ve köpeklerin birlikte yaşamayacağı düşünülebilir. Oysaki olması gereken ortam yaratıldığında kedi ve köpek birlikte yaşar.

    Bazı köpek ırkları kedilerle çok iyi anlaşırken bazıları kedilerden haz etmez. Kedilerden haz etmeyen köpekler, kediyi rahatsız edici davranışlarda bulunabilir. Köpeğin kediye karşı daha kontrollü davranması için özel bir eğitim verilebilir. Eğitim süresince kedi ve köpek iyice kaynaştırılmalıdır. Böylece sorunlar ortadan kalkacaktır.

    Kedi ve köpeğe ihtiyaç duydukları ilgi ayrı ayrı gösterilmelidir. Eğer biriyle daha fazla ilgilenirseniz, diğeri bu durumdan rahatsız olup onu evde istemeyecektir. Kısacası sahiplerini birbirlerinden kıskanabilirler. Bu nedenle her iki hayvana ayırabilecek vakti olan kişiler aynı anda köpek ve kedi sahiplenme düşünmelidir.

    Pet_Paw 1840 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor